Imorgon är jag 14 dagar nykter och jag har tänkt på livet utan alkohol. Jag vill inte dricka en droppe alkohol till. Jag är 42 år och har gjort mitt val. Har flippat av alkohol många gånger sen tonåring. Jag hade en period få jag var 15-16 som jag drack tre dagar I veckan och när sommaren kom blev det 5 dagar. Jag hade många sådana somrar. Men lyckades komma bort trots sug dagen efter. När jag nu senaste året haft problem så har alkoholen kommit in mer och mer och det har spårat ur några gånger. Minnesluckor, sjukhus, däckad hemma, jag vill inte det där, jag vill något annat. Vill må bra. Just nu undviker jag alla situationer där alkohol kommer finnas. Men en dag då beställer jag cola på krogen. För man kan gå ut. På krog, disco, shaeka loss, jag kommer dansa vidare nykter. FLER SOM TÄNKT SAMMA?

@Åsaap Grattis till 14 dagar som nykter imorgon!🥳. Bra att undvika situationer där alkohol finns innan man blivit stabil i sin nykterhet och när hjärnan fått återhämtat sig och kommit i balans igen. Jag har också gjort mitt val och har nu varit nykter i 2,5 år. Bästa beslutet jag gjort i mitt liv. Man kan absolut gå ut och shaka loss som nykter. Jag föreställde mig i början av min nykterhet att det nog inte skulle gå så bra, då jag alltid varit påverkad i dessa situationer, men det gör det. Det är musiken som ger feeling, inte alkoholen😁. Sen orkar jag inte vara kvar lika länge som förr när fyllan tar över i rummet och folks beteende förändras till en låg neandertalarnivå, där man själv tidigare befann sig😂. Nu slipper man att vara bakis med ångest och skam som ett brev på posten och må bra.

Livet som nykter är coolt😎. Ha det gott!

@Åsaap Välkommen hit! Du har hittat till rätt plats och gjort bra val! Vad var det som fick dig att känna att nu är det nog? Själv har jag bestämt mig sedan flera år men ännu inte lyckats bli hon som inte dricker. Jag har gång på gång återfallit. Är nu på dag 25 igen och vill som sagt aldrig dricka igen. 🥰