Hej alla kämpar!

Är nu tillbaka här efter en tid ( skrev tidigare under "förändra sitt drickande" under nicket Prissen ). Har precis kommit hem efter 4 veckors behandling, och fortsätter nu med 12-stegs programmet. Skriver ett utförligare inlägg senare, men vill bara starta här.

Bra jobbat. Det svåraste för mig eller är fortfarande att man måste kapitulera. Jag skrev ett avskedsbrev till alkoholen som jag tittar på ibland. Var nöjd med det du gjort bra och blicka framåt. Bra jobbat.

@Andrahalvlek Det som sjönk in var hur mycket jag faktiskt hade sårat andra bara genom mitt beteende. Jag trodde att jag bara satt där i soffan och var påverkad, inte att det skulle påverka familj och andra runt omkring. Men det har en enorm effekt på alla. Sedan hade jag svårt att acceptera fakta eftersom jag inte hade sjuknit så djupt som andra jag hört om, men har fått lära mig att det måste man inte, men man hamnar där förr eller senare om man inte tar tag i det.

Tack, fler veckor ska det bli :)

@aeromagnus tack för din kommentar. Ja, samma här. Jag var 4 veckor på Smarmore Castle i Irland, och det var faktiskt bara under den sista veckan som jag insåg vidden av mitt problem och kapitulerade - då blev allt faktiskt lättare. Fick oerhört mycket hjälp genom gruppterapin vi hade där att inse fakta.
Hörde en del andra som läste sitt avskedsbrev inför oss andra, väldigt starkt att höra. Har fortfarande in skrivit mitt.

@Prissen här är mitt
Mitt avskedsbrev till alkoholen

Hej A

Ska jag vara ärlig så kommer jag nog sakna din vänskap ibland men vi kommer nu skiljas åt för alltid. Du kommer stå där i hyllan, där är du inte ensam. Någon dag kanske någon annan kommer och köper din vänskap. Det är just det allt handlar om. Köpt vänskap. För du är egentligen ingen riktig vän som man kan dela glädje och sorg med. Du är en falsk, manipulativ elak jävel egentligen. Du twistar min hjärna till att göra irrationella saker. Du är en översittare utan dess like. En vän delar man sorg och glädje med. Du ger mest sorg och ingen glädje.

Nu kan du stå i hyllan med de andra liken. Jag kommer inte ta din hand, kram din hals eller smaka av din lust. Du ska få känna dig lika ensam och övergiven som alla andra översittare egentligen borde känna. Jag kommer inte längre behöva betala för en falsk vänskap. En sann vän är gratis. Det räcker med att bjuda på en fika och sig själv. För att få ha dig som vän A måste jag betala dyrt med både pengar, tid, hälsa och sämre relationer med de som egentligen älskar mig mest och som jag egentligen älskar mest.

Med all respekt A så har jag bara ett slutord. Dra åt helvete A och hoppas att våra vägar aldrig mer korsas. Du kommer aldrig mer ta plats i mitt liv. Så du bör bäst att hålla dig undan. Din rätta plats är i glasåtervinningen eller i pantmaskinen. Ha ett bra liv där din elaka jävel.