Min man gick bort pga alkohol för ett par år sen. Jag har träffar en ny man och jag blir jätteelak och totalt knäpp när jag dricker. Först har vi jätteroligt sen slår det slint på mig och jag talar om för honom hur han minsann är. Något jag inte alls tycker när jag vaknar och har ångest. Jag fattar så klart att det är något psykbryt men alltså hur elak kan man bli. Jag älskar den här karln. Hur kan jag göra mig till offer eller martyr på fyllan och tals om för alla andra hur de minsann borde vara, än se mig själv hur jag beter mig. Är det bara att sluta dricka helt som gäller. Jag blir svartsjuk, tjafsig, bråkig allt tvärtemot vad jag brukar vara. Inte jämt så klart men degånger vi hamnar i bråk då ska jag bara vinna och kan säga vad som helst för att såra. Vaknar med minnesluckor och ångest så klart. Min pojkvän kräver så klart att det här ska upphöra. Hur upphör man med något så knäppt, är det bara sluta dricka so gäller? Känns som att alla mina spärrar försvinner. Jag blir gränslös.

@förlorare Hej! Det låter väldigt destruktivt och osunt. Tänker att om man inte kan hantera alkohol och flippar så är det nog att avstå alkohol som gäller. Att såra på djupet är svårt att reparera om det inte sker en förändring i beteende. Jag kunde också bete mig svartsjuk och grälsjuk när jag drack och som en annan person. Verkligheten blev annan i fyllan. Min svartsjuka grundade sig i dålig självkänsla som jag bar inom mig och som kom ut utan filter och var missriktat. Det brukar finnas en grundorsak i botten och som man behöver ta itu med. Jag slutade dricka och har även gått i terapi som hjälpte mig att få kontakt med mig själv och mina outredda grundorsaker. Bara att vara nykter gör att man blir stabilare psykiskt och kan hantera motgångar bättre. Då kan man också hantera sin ryggsäck på ett bättre sätt. Idag har jag bättre självkänsla, är trygg i mig själv och är sällan svartsjuk pga att jag inte dricker och jobbar med mina skav och grundorsaker. Du behöver nog göra en förändring och att sluta dricka är ett bra första steg.

Sköt om dig!🌞

@vår2022 precis så är det. Han säger till mig att det är som att jag blir en helt annan person. Att jag dessutom får minneslucka och inte minns något avvakta jag gjort gör ju det ännu mer förbryllande. Märkligare är att jag var inte sån här förr. Min man hade alkoholproblem. Och jag drack minimalt för att passa på.honom och se till att ställa undan alkohol mm för att han inte skulle bli för full. Nu när jag kan och får dricka så blir jag detta hemska monster. Vi har pratat massor om detta nu och jag ska hålla mig borta från alkohol men borde väl kunna na ta mig några glas i framtiden som jag gjort förr? Det här måste ha med sorg och hat till att min man omkom pga alkohol att göra. Jag tror redan jag anar botten av problemet. Nu har vi ett jättefint förhållande och han är förstående förstörs det här tänker jag inte göra. Ska be om ny terapi. ❤️

Tack för svar och känner igen mig massor i det du skriver.💓

@förlorare Förstår att det finns både hat och sorg till maken som omkom pga alkohol. Tänker att det viktigaste är att reda upp och få rätsida med sig själv om vad som skaver, vad man känner och har för behov. Vägen ut är genom vägen in i sig själv. Vi har olika sårbarhet för hur vi påverkas och kan bli beroende av alkohol, så det är nog den utgångspunkten man får ha i sin relation till alkohol. För egen del så kan jag inte hantera alkohol pga min sårbarhet för att bli beroende. Idag som nykter i över 2,5 år är alkohol verkligen inget jag saknar, tvärtom är jag tacksam för att jag inte dricker och riskerar tråkigheter som alkoholen för med sig för mig. Mitt liv utan alkohol är sååå mycket bättre och framförallt roligare.

Ta hand om ert fina förhållande och vårda det ömt❤️

@vår2022 min nya dricker så gott som aldrig. Det är jag som.introducerat alkoholen i vårt förhållande. Nu när jag spårar.ur som jag hatade att min gjorde så känner jag att jag inte kommer göra det mer. Sen får jag se hur mitt.umgänge med alkohol kommer bli framöver. Jag hoppas på att komma tillbaka till att dricka normalt och bli lagom och bara dricka ibland. Annars lägger jag av för gott.