Har nu under ca 2 veckors tid helt misslyckats med mitt program, klarade mig ca 2 veckor. Jag vet varför jag misslyckades dock, känner mig extremt ensam och ledsen utan alkoholen, klarade tillslut inte av det. Ska jag bara starta om eller ska jag bara hoppa in i programmet igen? Vad har ni tyckt varit bäst?

Alkoholen i sig kan skapa en snedtändning vad gäller känslor. Känslan av ensamhet är en av dem. De många säger när man gör undersökningar är att relationer blir bättre när man slutar. Man blir mer chill, ångest avtar och man börjar lära känna sig själv efter lång tid under avdomnat tillstånd.

Så stålsätta dig, röj varje spår av alkohol så du förhindrar att lockas dricka när hjärnan försöker lura dig dricka pga att beroendet kickar in. Nu vet du ju hur hjärnan reagerar när beroendet talar istället för logiken. Försök då överlista och resonera med dig själv. Spela fram hela filmen så du även ser hur det blir när du vaknar med ångest och är bakfull. Inte sluta filmen vid de 20 första minuterna när alkoholeffekten kickar in... Nä fortsätt titta. Vad händer när du bara fyller på? Känner du ens någon effekt? Blir inte känslorna överdrivna för att sluta med ångest dagen därpå? Vill du dit? Om inte röj allt vad har med alkohol att göra och lägg till saker du gillar istället.

Se på film, ut och plocka blommor, baka, shoppa, spring. Vadsomhelst som du gillar men se till att vara beredd. Hjärnan söker kickar på dopamin. Alkohol är en kortsiktig sådan. Hitta andra och var medveten om att du i en övergångsperiod måste aktivt jobba med att logiskt överlista din alkohjärna. Men, sedan blir det bara bättre å bättre ju längre tiden går. Idag undrar jag hur i h-vete man kunde tro på alkohol överhuvudtaget. Saknar det inte alls. Livet blir bara bättre utan!

@telussus Hej 👋🏼 Jag tycker du ska gå igenom programmet igen - alltså kika igenom. Se om du kan finna lösning/förståelse för vad det var som triggade dig att dricka. Dina två veckor är inte bortslösade- de ligger som en buffert. Använd dem och ditt återfall för att förstå situationen och ta avstamp med mer kunskap in i framtiden - kanske du kan värja dig framledes om du vet var det skulle kunna gå fel. Jag vet inte hur långt du kommit men avsnittet om sug är jättebra.

Lycka till! 🙏🏼 du kan nå vart du vill
🩵

@telussus Kan du inte skuta själv så ta hjälp av vården. Oiller kan hjälpa den flrsta tiden. Ångest, sömnsvårigheter etc försvinner rött snart och då mår du bättre.
Det är bara i början när din kropp och knopp skriker efter drogen som du känner så här. Det går över och sedan blir det mycket bättre!
Du kan också försöka med självhjälpsprogramnet igen, men skrid då gärna här dagligen. Det underlättar för dig själv att se dina tankar, men du kan också få stöd och då ser du också att du absolut inte är ensam i detta!
Men om det inte går tycker jag du ska kontakta vården.
Så här dåligt ska du inte behöva må! Och jag vet att det blir så väldigt mkt bättre utan alkohol. Det är oftast bara den där första kullen som måste besegras…Kram 🥰🙏🏻❤️