Hej, jag har försökt i många år att sluta dricka, men det är en självmedicinering då jag brottas med ångest, ev NPF problematik samt en dysfunktionell uppväxt. Det har blivit så svårt att jag förlora min lägenhet, håller på att förlora mitt jobb samt mina barn. Jag har lyckats vara nycker i perioder, som längst 5 månader men då har det blivit planerade återfall då jag inte klarar av tillvaron längre. Det enda som lindrar är alkoholen men tar man bort den så finns inte nån lindring.

Vad ska jag göra i stället? Jag har provat AA, skrivit in mig på beroendekliniker men inget funkar. Vad kan ersätta det som alkoholen gör?

Det finns verkligen inget enkelt svar på din fråga men i längden handlar det inte om att alkoholen ersätter någonting- alkoholen skapar obalans i hjärnan som får oss att tro att vi ”behöver” alkoholen för att må bra.
Men ett viktigt steg är ju att du skriver här!
Tipsar om @flarrans tråd, otroligt inspirerande och så mycket hopp.
Läs och skriv här. Tänk inte så långa perioder i taget, en dag, en timme.
Räcker fint i början! 🌸

Har du försökt jobba med dig själv mer? Alltså ditt inre mående? Tror man behöver finns kärnan till att man vill ta till A på ett destruktivt sätt. Jag vet dock inte jag tror bara jag funnit min kärna, min självkänsla som jag behöver jobba med 🌸

Under dessa perioder utan A, tränar du då?
Har du provat mindfullsness ? (Detta hör jag om och om igen att de ska va bra, har dock inte själv provat mer än någon enstaka gång)