Min mormor har blivit inlagd på sjukhuset nu för tredje gången på 1.5 år.
Det händer alltid samma sak, hon svimmar och börjar kallsvettas och man får ingen kontakt med henne, man tar knogen i bröstet på henne för att se om hon reagerar utan att hon gör det.
På sjukhuset så visar det alltid att hon har låga halter natrium och kalcium/kalium.
Hon har högt blodtryck och går på 4-5 olika mediciner.
Hennes dryckesvanor tycker jag själv är betydligt över vad som anses vara normalt.
Varje dag ser ut såhär: Hon börjar med en whisky, sen tar hon en öl, sen tar hon två glas vin och avslutar sedan med ett glas vin/en whisky innan hon går och lägger sig. Inte fullt glas vin utan att litet glas men mängden oroar mig fortfarande eftersom det är varje dag.
Igår fick jag ringa akuten igen för tredje gången eftersom hon svimmade på toan och var okontaktbar.
Hon berättade om hennes låga värden och jag sa direkt att det måste vara alkoholen som bidrar till att detta händer, hon håller inte med och anser att hon inte dricker mycket. Jag sa att jag ville prata med en doktor om det och blev tillsagt att stanna hemma istället och min morfar sa att jag inte skulle säga något. Jag känner mig orolig och hopplös, för säger jag något så kommer jag inte få vara kvar här för då har jag lagt mig i för mycket. Vad tror ni? Överdriver jag eller är det stor möjlighet att det kan vara pga alkoholen som detta händer? Hon vill inte ha hjälp så vet inte vad jag ska ta mig till för jag vill också inte trampa någon på tårna eller riskera att jag inte får bo kvar här.. Men vill ju också att hon ska må bra.

Oavsett om du överdriver eller inte är det inget något du kan göra i detta.
Det låter inte som en bra miljö för dig o därtill att du är orolig över att få bo kvar eller ej.
Nu vet vi ju inte varför du bor där eller din ålder? Försök släppa oron..