Hej!
Vet inte hur jag ska agera längre. Är rådvill.

Barnens far har sedan flera år haft alkoholproblematik. Han smygdricker, gömmer burkar m.m., förnekar och är manipulativ m.m. i sitt beteende. Har även utsatt mig för psykisk misshandel samt vänt barnen mot mig vid ett flertal tillfällen. Trots flera orosanmälningar under 1 1/2 års tid och 2 utredningar händer ingenting. Detta enda som varit är några blodprover under en period. Dock säger socialen att det inte finns några problem och hänvisar till dessa blodprover som visar låg till ingen konsumtion. Trots att jag och 3 personer i hans närmaste krets säger att han har problem. Socialen säger att "om det skulle vara så att pappan har problematisk relation till alkohol så är mammans oro förståerlig" o.s.v. Blir så trött och förbannad på att socialtjänsten inte agerar. Trots att även kollegor inom socialen som arbetar med sådana här typ av frågor och liknande (stödsamtal för anhöriga) säger att det ät ett missbruksproblem.

Har någon förslag på vad man kan göra?

Någon som har varit / är med om något liknande?

Nu har jag nyligen flyttat till en grannkommun så jag vet inte hur socialtjänsten är här men vill ändå har förslag för bättre genomslagskraft.
Vill inte gå runt och ha magont och annat så fort barnen är hos honom.

Tack på förhand!

Kan du involvera andra? Prata med hans chef, hans släktingar och vänner? Prata med hans husläkare? Ju fler som delar bördan desto högre sannolikhet att någon agerar.

Han syster samt halvbrors svägerska är två av de tre personer som säger att han har alkoholproblem. Hans exfru före mig är den tredje. Trots deras utsago till socialen vid flera olika tillfällen händer det ingenting. Hans pappa är antingen dum eller stoppar huvudet i sanden för att han inte vill se problemet alternativt inte vet hur han ska göra (trots att han själv hade alkoholproblem under barnens uppväxt så pass att de hamnade i fosterhem).

På exets tidigare jobb har det varit en del problem, om det varit p.g.a. alkoholen eller annat kan jag inte svara på då jag inte har konkreta bevis. Skulle dock inte förvåna mig om det var så till viss del.

Skulle jag ringa till t.ex. chefer eller läkare skulle exet slå bakut och helvetet braka loss. Detta efter kontakt med social och familj och en del andra. Som tidigare nämnt är han väldigt manipulativ och narcissistisk. Kan motanmäla för hämnd och dylikt. Finns inga gränser i huvudet på honom.

Okej, jag förstår. Men ville du ha genomslagskraft eller inte? Vad är det du vill uppnå? Om du vill att han blir ålagd en paus i drickandet kan det behövas att du tar i lite.
Jag pratade till slut med mitt ex chef när han söp som värst, det ledde till att han blev sjukskriven, tvingad till rehab och omplacerad, blev av med sitt chefsjobb. Tre år senare bad han mig om ursäkt men det var lite för sent för det. Det verkar som om att det bröt det värsta supandet men jag tvivlar starkt på att han slutat dricka.