Gokväll!
Har hållit mig nykter i drygt 15 månader. Har verkligen försökt o lyckats men ibland känns det fortfarande svårt. Jag blev bara arg, elak mot alla o ledsen på slutet då jag drack. Gick ej att fortsätta. Har en bra man som jag tycker mycket om o han blir inte förändrad få han dricker. Han dricker minst tre av veckans dagar o jag blir ibland irriterad av detta. Dels så luktar det alkohol o dels snarkar han mycket då han druckit. Ofta blir det ordväxlingsr om detta. Tycker det är svårt ibland att klara nykterhet i denna situation. Har dock klarat det länge nu men det är ofta ett problem. Hur ska jag tänka o göra? Tacksam för råd o kloka tankar!

@Stellabruden Grattis t 15 månader! Har du klarat detta på egen hand el gått i behandling? Jag själv har varit nykter i 17 månader på fredag. Det tog många år innan jag blev nykter men när jag väl slutade så har det gått bra. Jag tänker även att din man har ett beroende eftersom han dricker tre dagar i veckan. Vet du varför han dricker så ofta? Du säger att det ofta blir ordväxling om detta vilket inte är så konstigt. Risken är ju att du tar ett återfall. Jag tycker inte att det är ok, och skulle inte acceptera att min man gjorde det. Väldigt starkt gjort av dig att klara av att vara nykter när han dricker. Fortsätt och skriv.

Kram❤️

@Stellabruden Grattis till 15 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Jag förstår att du verkligen stör dig på att din gubbe dricker. Jag har ingen gubbe, jag skaffade hund istället, men jag hade inte heller stått ut med drickande i tid och otid. Till kalas, fine. Men inte till vardags.

Kram 🐘

@Varafrisk Tack för svar. Det blir ofta diskussioner o bråk om detta. Att jag klarar det är nog att jag vet att jag inte kan dricka. Har varit nykter tidigare i ett o ett halvt år o fick för mig att dricka vin. Gick dåligt direkt. Blev arg o ledsen. Har denna gång kommit till insikt men det är svårt då man har det runt sig hemma då ofta. Jag tar en dag i taget o vet att det skulle gå dåligt igen om jag började dricka. Vi diskuterar ofta om hans drickande men han vill ej sluta o blir inte personlighetsförändrad som jag blir av alkohol. Han har dock ett beroende. Jag kan bara styra mig själv men ofta är det svårt o ganska trist. Jag måste ändå fortsätta på min nyktra väg.

@Stellabruden Bra gjort med 15 månader trots att din man dricker. Jag är i samma situation och klarade det helvitt ca 8 månader och trappade sedan långsamt upp igen. Jag hade hoppats att maken skulle följa mina fotspår men det blev istället jag som föll tillbaka. Nu har jag uppehåll igen men känner igen mig i din beskrivning om hur svårt och trist det är när mannen dricker. Jag har inget råd att ge tyvärr men ville bara säga att jag förstår din situation. Vi kan väl hålla ihop och peppa varandra?!

@Loppan o Andra halvlek
Tack för svar! Jo vi får försöka stötta varandra! Jag försöker träna mycket o försöker också sluta äta socker men har inte gått bra. Unnar mig godis då jag ej dricker men ska försöka skära ner på det också. Jag hör mycket poddar En beroende podd, Beroendepodden o Bara en till. Sen har jag hört mycket böcker om alkohol o missbruk. Känns som jag behöver det. Jag stickar o virkar mycket o tycker det är en bra terapi o sysselsättning. Att vara nykter går allt lättare o det är så skönt att slippa ångesten. Hade alltid ångest för hur jag betett mig o drack igen för att mildra den o det lyckades bara kortsiktigt. Istället blev det nytt att ha ångest för.