Jag har mer eller mindre problem med mitt drickande uppenbarligen.
Första steget att erkänna för sig själv, det har jag gjort.
Jag har ett jobb att få till 7-16 måndag-fredag, vilket fungerar bra.
När jag ser "a-lagarna" på bänken eller när jag hör någon upphypat musik på radion så kickar något igång i skallen och då måste jag gå till bolaget efter jobbet, för det är banne mig det enda jag tänker på efter det och kan inte släppa det. Jag har hållt mig till fredagar och lördagar hittils men nu sitter man här en måndag och återigen kör man på "fyllan" för att få sig en öl på den lokala puben, trots att det är arbetsdag imorgon. Jag försöker sätta gränser, som idag, jag köper 5 öl på bolaget och dom ska jag hålla mig till, punkt slut, men när man blir berusad så försvinner allt vett och man kör på "fyllan" bara för att få sin 6:e (och alltid sista, köper bara en öl, sen kör jag hem) tro mig, jag vet hur jävlar fel det är att köra berusad, men jag gör inte det av "egen fri vilja", vi har en dokumenterad alkoholism i släkten och jag vill inte hamna där dom andra gjort, med levercancer osv. Jag vet precis vad jag behöver ändra, men kan uppenbarligen inte stå emot det psykiska suget, jag vet, uppenbarligen har jag problem med alkoholen. Jag vet dock inte hur jag ska gå vidare med detta, självklart vill jag inte ha ett beroende av alkohol och allt det medför. Jag måste bara tillföra att jag dricker mest av "tristess" och ångestsämpning, pga att jag mår bra av det för stunden.

Hej @Denberoende ! Vad fint att du berättar så öppet om hur du har det med alkoholen just nu. Du har kommit till en punkt där du känner att du vill ha det på ett annat sätt, där första steget har varit att erkänna för sig själv. Vad skulle kunna vara nästa steg tror du, för att komma igång med en förändring? Det finns många olika sätt att förändra sina vanor, och det gäller att hitta det som blir hjälpsamt för just dig. Finns det något du provat förut som funkat bra/mindre bra?

Du har provat att sätta upp gränser för dig själv för mängden du dricker. Det kan absolut vara en bra strategi att prova! Och samtidigt märker du att det inte fungerar så bra som du hoppats. Jag tänker att det inte är ovanligt, att det blir svårt att hålla den gränsen efter att man druckit en viss mängd, delvis eftersom alkoholen i sig påverkar hjärnan på ett sätt som gör att vi vill fortsätta. Du får ett starkt sug som blir svårt att stå emot. Så pass att du tar bilen till systemet för att köpa mer.

Precis som du är inne på, så är det aldrig okej att köra bil onykter. Du utsätter inte bara dig själv för en stor risk i en sådan situation, utan också andra människor runt omkring dig. Även om man känna sig maktlös inför alkoholsuget, så tänker jag att man ändå alltid har ett val. Har du några tankar om vad du kan göra annorlunda för att undvika att hamna i en liknande situation igen? Går det att hitta en plan som du känner att du skulle kunna hålla?

Du får gärna ringa oss på 020-844448 eller skriva till oss i "Fråga oss" om du vill bolla dina funderingar med en rådgivare.

Varma hälsningar,
Jenny
Alkoholhjälpen