@sorgsen72 Ja man måste verkligen anstränga sig! Min strategi ska nog vara varannan vatten/alkoholfri, och kanske planera in alkoholpaus.

Jag ska på ett firande som jag misstänker ban bli riktigt stökigt.. men min pojkvän har lite samma inställning som jag, att han också vill försöka ta det lugnt. Men vet att båda av oss helt plötsligt kan ”få feeling” och helt glömma bort det. Livsfarligt

Hoppas det går bra och att du får en fin midsommar 🌸☀️

Hej mig själv! På väg hem från Stureplan.
Full? Ja, sluddrar med tangenterna.

Min kompis/kollega x2 noterade tydligen inte hur full jag var förra året. Hur konstigt…

Ikväll var jag rimlig. Men ärligt talat.. vet inte hur många enheter jag slurpat i mig. Hejdå

Hej @finalina. Ville bara kika in och kolla hur det är med dig?

Att förändra sin alkoholvanor är ofta en process som är fylld av både med- och motgångar och jag förstår om du ställs inför en hel del utmaningar just nu. Mycket tillställningar som inbjuder till att dricka och som kräver stor ansträngning av dig. Igår blev det svårt för dig att hålla den nivå som du önskar. Att skriva på forumet när man har druckit blir heller inte så hjälpsamt, varken för dig eller andra.

Hur går dina tankar framåt, vad tror du att du skulle behöva för att hålla dina mål?
Du har använt dig av en del måttlighetsstrategier, som att i förväg bestämma max antal glas och att variera med alkoholfria alternativ. Du nämner också alkoholpaus som ett eventuellt alternativ. Finns det fler strategier som du tror skulle kunna vara hjälpsamma för dig?

Ta hand om dig!
Jenny
Alkoholhjälpen

Jag mår helt Ok idag, tack som frågar! Men reflekterar över att en kväll som igår inte riktigt känns värt det med den kemiska ångesten som puttrar i bakgrunden i kroppen idag.

Jag vet faktiskt inte vad jag skulle behöva göra för att lyckas bättre. Igår lyckades jag med: alkoholfritt på minglet/innan maten, tog en paus och varvade in några cola/vatten. Men sen vid en viss punkt så började jag slarva, höll inte riktigt koll.

Jag kanske skulle behöva lägga in typ Max antal enheter och klockslag då jag inte dricker mer typ? Och jag tror jag skulle behöva skapa mer och tydligare motivation för mig själv. Är nog inte helt motiverad just nu.

@finalina klokt av dig att reflektera över din motivation, och hur den kan förändras över tid. Vad har motiverat dig förut till att förändra drickandet?

Jag tycker det låter som en bra plan att planera i förväg vilken mängd och vid vilket klockslag du ska stanna. Det är så lätt att tänka att det blir roligare, ju mer man dricker, men i de allra flesta fall kommer det också med en del negativa konsekvenser. Kommer du på fler strategier för att kunna stanna i tid?

Det finns ju en del hjälpmedel numera, bl a appar som ska funka som en hjälp om man vill hålla koll på sin konsumtion, t ex "Måttfull" som är framtagen av Systembolaget, om du inte redan känner till den: https://www.omsystembolaget.se/folkhalsa/kropp-och-halsa/halsa/appen-ma…

Heja dig!

Hej @finalina, hur gick det på midsommarfirandet? Det lät som risky business i mina öron, har druckit/festar som du (och trillat dit igen precis nyss när jag fick feeling…) och vet att det kan vara nästan omöjligt att behålla kontrollen en dags som midsommar där drickandet börjar tidigt. Hoppas det gick bra.

Jag känner så igen mej i er problematik. Jag har samma beteende. Dricker inte till vardags, klarar att dela en flaska vin och umgås med vänner en kväll. Men så fort de är fest med utgång har jag en förmåga att spåra ur totalt. Kan inte stoppa om jag passerat linjen.
Hur går de för er nu mitt i sommaren? Har läst hela tråden och försöker lära mej av era framgångar. Vill också kunna hantera alkoholen

@Alice82 Hej 👋🏼 Skapa en egen tråd eller kika in under "kaffestugan" om du vill chatta lite. Det kanske inte är så många konkreta tips där men några som skriver iaf. Jag skriver i min egen tråd varje kväll. För mig går det bara fint. Följer min budget och har peppar-peppar inte haft någon urspårning sen i vintras. Hoppas du hänger på någonstans. Sen hoppas jag att @finalina hittar tillbaka till oss snart & uppdaterar 🩵