Hej. Ny på sidan men har varit inne och läst under årens lopp, mkt klokt finns att tillgå.

Efter flera års bruk (missbruk) har jag bestämt mig att nu får det vara nog. Jag har pendlat ganska mkt i mitt drickande, vissa veckor 12 öl om dagen. Efter en sådan period har jag försökt trappa ner och landar på 4 folköl 3,5 % om dagen...men jag slutade aldrig utan konsumtionen gick upp igen sakta men säkert. Så nu för exakt 6 dagar sedan efter en vecka med 8-12 starköl varje dag bestämde jag mig för att sluta tvärt och nu inte röra en droppe på exakt ett halvår.

Det ska jag försöka sträva efter.

Första dagarna var det mkt svettningar och ångest. Nu så här 6 dagar senare så känns kroppen lite krampaktig i perioder. Men jag känner mig förövrigt mkt piggare än vad jag gjort på länge.

Någon som har erfarenhet av abstinensen? Hur länge ska jag känna av den? Jag har ju inte varit utan drickan mer än någon enstaka dag på 6 år kanske.

Kom gärna med erfarenheter och peppa mig. En dag i taget :)

@slavius Välkommen hit! Starkt att du tagit första steget! En dag i taget är bra tanke! Tufft i början, men det blir bättre!!!
Vi hjälps åt! Har ingen bra tanke om abstinens… finns säkert här i forumet!
Bra att läsa o skriva här för ett helnyktert halvår! 💪☀️

@slavius hej 👋🏼
Abstinens 24-72h efter en dryckessejour (mellan tummen och pekfingret). Man bör ha lite koll på ifall man ser syner, får hög puls eller kramper. Men eftersom du är på dag sju så finner jag det osannolikt att du ska drabbas nu.
🩵

@Carisie dom första dagarna var värst så klart, provat med uppehåll tidigare men tyckt att det blivit för jobbigt och försökt trappa ner... det har funkat till en början men jag har aldrig slutat helt, därefter har konsumtionen gått upp igen.
Därför kännde jag att jag får ta smällen och bara sluta tvärt, då jag uppenbarligen inte kan trappa ner, har haft några skakningar fortfarande (små perioder kanske 20 minuter och sen har det släppt, kanske inte skakningar, mer darriga händer och fingrar kanske...

Dag 8 idag, ganska deppig, känns som det saknas nått. Nått som gjorde mig glad om dagarna och fick mig att ta tag i saker och ting, för så var det.
Kom jag hem efter jobbet var jag helt slut, men efter 4 öl kunde man ta tag i hus och hem och allt som skulle fixas, sen fortsatte det med fler öl till läggdags, dag in och dag ut. Ohållbart i längden!! Men just nu så här på dag 8 känns det ganska deppigt och jag saknar motivation att ta tag i någonting. Sämsta semestern nånsin... men jag har bestämt mig och ska försöka hålla mitt löfte om ett nyktert halvår! Kanske går det, kanske inte, en dag i taget!

Jag har inte varit sugen på godis eller läsk på många många år, nu går jag o småäter sötsaker hela hela tiden, jag byter ett beroende mot ett annat kanske?

@slavius Hej 👋🏼 Du ska se att det inte är någon fara med lite darrningar ☺️ Åtta dagar - inte fy skam! Bra jobbat. Kan relatera till deppigheten men även den går över! Det kommer att gå om du vill. Det är helt du som styr! Tips: lyssna på "en beroendepodd" avsnittet med Markus Enochsson (min husgud) tror det är avsnitt 68. Titta på "Lerin på Lofoten" på SVT .. supernyttingt. Ang ätandet. Jag har gått upp i vikt 😩 Men fuck it! Jag har livet under kontroll just nu så det är nästa projekt. Man kanske inte kan göra alla förändringar på en gång? Det viktigaste var ju att fösa in alkoholen i ett hörn 😉

Ha en fin dag
🩵