Nu har jag varit fri från alkoholen 1-år. Fortfarande hittar jag "rester" av flaskor och burkar. Jag har en stot sopsäck jag slänger dem i. Idag knöt jag ihop säcken och ska strax åka och slänga den. Att slänga sopor hör ju till vardagen. Men den här säcken är speciell. Som ett avslut på något och början på något nytt.

För 5 år sedan började jag med att låta första glaset alkohol stå. Jag vet att jag inte kan dricka ett(1) glas. Visst, några gånger skulle det säkert funka. Men jag vet att jag snart skulle börja planera för nästa gång. Hur tänker ni alla kämpar på forumet. Att avstå första glaset och ta en dag i taget verkar funka för de flesta, vad jag kan läsa mig till. Är det någon som blivit "botad" från alkoholism och klarar av att inte vilja ha mer och mer när väl första glaset är taget?

@Box Jag väljer också att helt avstå från första glaset. Jag vill inte riskera min nykterhet helt enkelt. Sannolikt skulle det funka bra till en början, och det vore näst värst. ”Hmm, jag kanske kan dricka lite”. Förr eller senare skulle det gå åt helvete. Så jag låter bli första glaset. Punkt.

Kram 🐘

Sitter på min altan. Solen skiner och fåglar sjunger. Snart är det dags för en kopp kaffe. Jag somnade nykter i går. Jag vaknade nykter. Jag tänker fortsätta så. Ha en härlig sommar alla kämpar på forumet.

Sommaren är kort, som Ledin sjunger. Men den har varit bra för mig och mina nära. Hoppas du har haft en bra sommar. Jag fortsätter på inslagen väg. Låter första glaset stå.

Snart är det Jul. För min egen del betyder det långledigt. Nu ser jag fram emot att vila och bara göra saker jag tycker är roliga (okej vissa plikter har man). Jag har inga planer på att börja dricka alkohol igen. Så jag önskar alla på forumet en härlig och "vit jul"

Sommaren är här och det är härligt. Går snart på sommarledighet och ser fram mot dagar där man tar det som det kommer. Jag fortsätter på inslagen väg, låter första glaset stå. Ha en härlig sommar alla på forumet.

Nu har jag jobbat några veckor. Sommaren gick fort och hösten är snart här. Tänker njuta så länge det går av solen de dagar den visar sig. Jag fortsätter på inslagen väg, låter första glaset stå. Är så tacksam för att jag lyckades hålla mig nykter i dag också. Kämpa på nu alla på forumet och ta en dag i taget.

Snart går jag på en efterlängtad sommar ledighet. Min nuvarande anställning har sugit musten ur mig. MEN inte en droppe alkohol har det blivit. Jag insåg att jag gjort mitt på min nuvarande arbetsplats. Det man kan påverka ska man koncentrera sig på. Till hösten börjar jag på ett nytt jobb. Men först ska jag njuta av ledigheten. Jag tänker dock fortsätta låta bli det första glaset alkohol.

Jag sitter här och njuter av det fina vädret. Börjar inte jobba förens i I augusti. Jag har haft ett tufft år på jobbet. Var nog så nära den berömda "VÄGGEN " man kan komma. Jag sa till redan i höstas att jag inte kommer att fortsätta efter sommaren, om det inte sker en förändring av arbetsbördan. Så jag sa upp mig i maj. Har 3-månaders uppsägningstid. Så i augusti börjar jag på en ny arbetsplats. Det ser jag fram emot med spänning. Jag är så tacksam för få vara nykter och njuta av den härlig sommaren. Jag lät första glaset stå när jag vaknade i morse. Tänker fortsätta så. Ha en härlig sommar alla på forumet.