@Carisie ja de va samma efter midsommar, då kände ja mig också smått dålig trots noll A. Lite liknande känsla när man är uppe länge och i höga miljöer. Snabb kik här på morgonen (måste tänka på hemorrojderna så de blir bara en titt här 🤣)

Haha tack! Va snäll du är. Ja trodde helt ärligt nästan jag var helt hysteriskt svartsjuk, låtit så på sambon men skönt att höra att man inte är helt knäpp!

Va härligt! Hoppas ni hade fint väder också ute på byn 😍 och att de va en mysig gårdag

Jag vaknade till molnigt väder. Enl appen skulle er va stor sol! Attans! Hoppas solen kommer 🌸
Ha en fin måndag. 🌸

@Carisie härligt med att det finnes att göra 🥰 hoppas dagen varit kanon med hund och bad 😍 ser nu att de va igår du skrev… 😦 inser att jag glömmer bort sidan lite men nu tar jag mig tiden en liten stund. Märker hur svårt det är att avsätta tid för sig själv med barn i olika åldrar och dessutom hinna med allt runt om. Nu på eftermiddagen känner jag mig gråtmild pga av många tankar ang sambon.
Vet att det är så mycket att jobba på i mig och med oss att jag nästan bara vill dra täcket över huvudet. 😴

@Lobster den här kommentaren har jag missat! Tror jag? 😮hur gick din midsommar? 🌸 du skriver om barn och jag ber om ursäkt om ja svarat tidigare men inte minns: känns som jag knappt hinner duscha stundtals pga av allt kring barnen.
Hoppas din midsommar gick bra! ♥️
Har du landat något mer i dina tankar? Har du någon sambo eller så? Tänker om hen dricker eller inte dricker. 🌸

Onsdag kväll och flera dagar med strålande sol vilket vanligtvis hade varit 1-6 öl bara för att solen skiner. Känns skönt att försöka bryta det beteendet. Smygandet känns långt bort nu när korten är på bordet och det är skönt.
Vill välja mina tillfällen och inte dricka någon eller flera öl varenda dag bara för att det är semester av flera anledningar.
Hade önskat att tid funnits för en promenad idag men icke.
En ångest hänger över mig ännu och en ledset sinne men detta pga av annat.
Ska i alla fall prioritera min tacksamhetsbok nu efter detta inlägg 🌸
Hoppas alla haft en fin dag !

@roppåhjälp Du kämpar på så himla bra! 🙏🏼 Samla nollorna i tacksamhetsboken också 0️⃣ så har du ännu mer att vara tacksam för. Jag brukar tänka tre snälla saker om mig när jag lagt mig på kvällen. Tänker aldrig negativt då - det finns andra arenor för såna tankar.

Idag har hunden suttit klistrad på mig 😭 Puttar på mig med nosen och med tassen precis som att hon känner på sig att jag snart åker 💔 Hoppas du sover gott nu
🩵

@Carisie de har jag inte antecknat, bra idé! Försöker skriva snälla saker om mig själv minst två i boken. När jag lägger huvudet på kudden sover jag 😆 helt slut!
Åh lilla vovven! Såklart hunden gör 😓 hur länge blir ni ifrån varandra? De känner verkligen allt och förstår så mycket. Människans bästa vän ♥️

Oj oj. Ikväll var jag nära på att trilla dit på en öl. Barnen sov, sambon drog iväg, jag helt slut. Stod och höll ölen i handen men jag ställde tillbaka den.
Hade inte blivit mer än en men ändå. Bryta gamla mönster känns bra. Ölen hade inte gett mig något mer än extra kalorier och ett jobbigt kissande. Visst hade den varit huuuuur god som helst för jag va verkligen sugen men nu 20 minuter senare känner jag äh.

Nu stupar jag i säng

@roppåhjälp God morgon 😴 Vi hade sista kvällen på ön igår. Det har gått i ett och det känns som att livet snurrar lite för fort just nu. Hade behövt längre semester 🙏🏼 Vovven är svärfars- fast hon är som min när jag är där. Viker inte från min sida 😂

Så skönt att du bara bröt mönstret med ölen. Det har hänt mig nån gång och jag ger tänkt "jag behöver inte öl för att överleva". Vet att jag tänkt exakt samma om mat när jag gått på nån diet. Typ att jag behöver mat men inte kakor för att överleva.

Nu väntar nästa svärmor på besök. Det blir ett par dagar hos min mamma innan vi styr kosan hemåt. 🚗 Nu ska jag nog sova en stund till medan båten kryssar över havet ⛴️

Ha en fin dag 🥰 Jag tycker du är superduktig. Det kan du skriva i din bok 📕 😉
🩵

@Carisie full ös runt om kring! 🥰 blir de till att landa hemma någonting också innan ledigheten är slut ?
Men va fint med vovven 😍😍 smälter lite av den tanken. Träffas ni ofta ?

Ja de va verkligen skönt, tänkte på pavlovs hundar hur man förknippar saker med något och de blir invant.
Jag tänker då inte ta en öl bara för att varit trött och slitit.
Sambon har tagit sig ett par och det stör mig lite. Är väl egentligen för att jag också kan vilja ha öl till maten och de kommer jag ju kunna få om jag väljer de sedan.

Tusen tack för det 🥰😍

@roppåhjälp Hej 👋🏼 Jo, det blir en liten landning hemma. Tror vi drar oss på måndag. Sonen flyttar ju hemifrån då 😀.

Asså hunden 🥰 hon har typ adopterat mig redan från start och vi träffas ganska mycket. Hon håller på att korva sig ur sitt skinn varje gång vi träffas. Det är kärlek det! ❤️

Valfriheten är ju enorm. Jag ser allt oftare i min vardag hur mitt eget drickande eller andras också - maskerar att andra dricker för mycket. Det finns ju alltid någon annan som "är värre" - men till slut kanske det inte gör det?!

Hoppas du fick en lördagskväll värdig en vinnare
🩵

@Carisie skönt att få landa lite hemma (tänker jag? 😅 jag är en ganska hemmakär person)
Oj stort steg, hur känns det? 🌸

Ser de framför mig, den där glädjen när hundar ser någon de verkligen älskar. 🥰🥰Uppväxt med hundar men har ingen nu

Visst är det så!!! Alltså verkligen! Så länge de är någon värre så är ens problem inte så farligt. Vet många som kör varenda helg, ligger hela söndagen och sedan väntar på fredag igen… intressant att många inte har problem för att någon annan är värre men de måste ha ölen där eller vinet annars känns de inte rätt.

Min lördag är fin. Nattat minsta så passade på att kika in här 😊 eller endast i denna tråden bara. Funderar på hur många föräldrar de finns här inne egentligen, eller ja alltså föräldrar till yngre barn. Tiden finns ju inte? Usch vad svårt det är att prioritera sig själv! Tappat de med boken de senaste och en promenad var nog 2 veckor sedan sist.
Får ta och skriva mina tacksamhets ord i telefonen innan jag lämnar sovrummet tror jag så de blir gjort idag.

Hoppas din lördag har varit bra 🌸 här har regnet öst ner.

Kvällsfundering. Vart ligger min sambo i skala gällande A.
Idag tog vi 3 öl var. Vi är iväg på semester. Känner inte de minsta nu när jag skriver detta men vill berätta om förloppet.
Åkte i söndags och i bilen säger han… jag tänkte inte så mycket på öl men jag googlade på systemet men blev förvånad att de va söndag och stängt. Väl på plats, nu hade man velat att sig ett par öl de gör ju till.
Idag … åh va ja vill ha en öl. Nu hade ja velat ha en öl. Sen på kvällen. Nä nu åker jag och köper några, ska du ha?
Den svaga i mig sa öh ja, ska du ska jag.
Sen 2 öl in sa han.
Jag tänker då dricka några öl varje dag på semestern, det är bara så.

Så länge någon har större problem var man svårt att se sitt egna.
Känner inget dåligt att jag tog tre 33or ikväll utan enbart njutning.
Men sambons prat om A dessa 2 dagar va lite förvånande.

@roppåhjälp Hej igen 🌸 Förlåt för sent svar. Jag råkade prioritera familjen 😂 Nu ligger jag utspilld i min soffa. I mitt hem. Jo - det var skönt att komma hem - mitt hem är min borg! Jag skulle egentligen inte vilja lämna mitt hem någonsin 😅 ja jag är löjligt hemkär! Att sonen lämnar känns jätteskönt. Han har själv sökt lgh och gått på visningar själv etc så det är tillfredsställande att han är förberedd och mogen för uppgiften ☺️ Sen är vi barnfria 😂 Maken tycker det är lite jobbigare än jag. Lillgrabben liksom 😂

Intressant att du skrev som du gjorde om att köra på helgerna och sen bara "vänta på fredagen" så man får köra igen. Min syster och jag diskuterade det där: vem vill ens dricka på fredagen igen (i tanken) när man vaknar på måndagen och går till jobbet? Tisdagen känns något bättre. Onsdag - äntligen känner jag mig normal. Torsdag - kanske blir det en nykter helg - jag måste iaf inte dricka imorgon. Fredag - jipppioliiiiiiiiiiiii 🎈 HELG! Det måste vi fira. Lördag - vaknar & känner sig lite sunkig men inget man inte kan rädda upp med en öl efter lunch. Söndag dödstrött och känner sig outvilad men rastlös eftersom hela helgen försvunnit - bäst att ta en öl på em.. överblivet vin till middag... eller öppna en ny flaska om inget finns. Måndag - repeat 🔂

Vilket skitliv! Tycker jag nu iaf 😅 Känns inte lockande inskrivande stund iaf.

Reflektion över din sambos tankar kring A så verkar det som att han är mer inne i A-tänk än du. Sen har du svårt att säga nej när burk/glas hamnar på bordet - vilket inte är konstigt alls. Jag tycker det är bra att du inte känner skam eller skuld över dina tre öl men jag skrev i ett annat sammanhang att det är så lätt att känna "åh, jag fixade det. Det gick jättebra ju - det här gör jag om". Hur känner du kring hans prat? Att han är den som är fixerad? Att han behöver prata om det för att du ska okeja? Om du okejar- betyder det att du också tänker dricka ett par öl varje dag under semestern? Alltså ingen skuld här alls - bara en fråga om du reflekterat?

Ikväll ska sonen & gubben på nått jippo och jag får stanna hemma helt själv (nåja) med syrrans telning. Nolla för mig idag också 0️⃣

Hoppas du har en skön semester
🩵

@Carisie helt rätt prioriterat ! 😍🌸
Jag måste försöka prioritera familj och sedan mig själv i form av promenader och min bok därefter får denna sidan komma just ju. Känns så tråkigt att jag inte rört mig på flera veckor. Mår så gott av det !
Härligt med den känslan om att vara hemma, jag är likadan där 🥰🥰🌸

Härligt jobbat av din son! Precis de där kan jag tänka mig att de lär sig väldigt mycket på! 😍 jag kan tänka mig att det är alltid någon av föräldrarna som tycker det är lite jobbigare såklart 😃 stort steg oavsett 😍 för honom och er 🥰

Ja men exakt, usch! Det är ju inget liv alls utan ett stort mörker ! Inte de minsta lockande för mig heller dock kan de va lockande att komma ut och iväg och parta till det med vänner. Att sitta och smyga hemma känns långt bort. Känns som de inte var jag? Känns nästan som jag måste varit drogad (min egen känsla alltså, att jag ville smyga på de sättet hemma)

Ja absolut jag förstår precis hur du menar där och tänker att de två gångerna innan ja jättebra och igår va de verkligen helt okej med som du skriver ingen skam. Sen att han tänker ta något typ var och varannan dag får va hans val. Jag tänker när jag skriver nu i alla fall att jag väljer mina tillfällen, dels pga av att A är ett gift men också pga av att jag inte vill knalla upp i vikt. Vikten kan motivera mig en del! Tänker inte dricka 3 öl varje dag bara för de är semester inte heller 1 öl varje dag.
Känner väl mest att han inte stöttar mig alls när han säger jag tänker då dricka på semestern och ta ett gäng burkar om så varje dag. Känns som gapet mellan oss växer och när denna sommaren är slut får vi se vart vi står. Min magkänsla är inte bra alls av många anledningar men jag vill inte heller göra något förhastat.
Jag blev så förvånad över förrgår och igår ang hans prat kring A, skrev väldigt snabbt igår också och inte alls riktigt hur de va.

Hoppas du haft en fin dag!
Känner sådan nedstämdhet över vädret, helt galet hur de påverkar. Är en person som älskar sol och verkligen behöver det! Känner att jag kommer bli deprimerad om denna sommaren blir som förra…

@roppåhjälp Hej igen 🌸 Jag har tänkt på dig även om jag inte skrivit - bara så du vet. 😅 Jag hade nog skrivit till dig om jag haft en mailadress 💌

Jag känner som du - att det nästan känns som en mörk dröm. Jag vet att vi inte har haft samma dryckesproblematik men vi verkar ha samma inställning till hur vi vill se oss själva i förhållandet till alkohol i framtiden. Här hade jag velat fylla på med saker men jag vill inte skriva dem här offentligt.

Hur din sambo resonerat tror jag kräver en ganska stor vinnarskalle av dig. Alltså att vinna över sämre val - inte över honom. Det är ingen tävling. Vi kan bara vara den bästa versionen av oss själva om vi vill. Om det finns en vinst. Du har en stor vinst - vet inte om du ens tänkt på den men jag tänker att om du och sambon skulle gå skilda vägar så kan soc ta alla prover de vill om de skulle få en orosanmälan. Du går fri. Bara min tanke. Jag kan inte förstå varför han ska "ha med dig på dryckeståget" och när han har det så proklamera hur det kommer att se ut. Varför ska han ha ditt godkännande? Vad är det du kommer att se nu när du själv är nykter? Det kanske inte bara handlar om att han inte stöttar dig i "ditt problem" som han tidigare sagt. Skulle det finnas någon anledning till att han vill ha dig "under kontroll"? Missförstå mig rätt men de flesta med en drickande partner skulle bli överlyckliga om denne vill ta itu med sitt problem och aktivt söker hjälp och därtill involverar honom i att ta tag i elefanten i rummet. Jag får inte mönstret att stämma.

Jag har haft en fantastisk dag med hemmahäng med syrrans teenie och skördat mina första rädisor. Maken är på konsert med sonen. Snart kommer jag väl att tvingas äta glass & spela kort 😂😂😂😂

Hoppas du inte tycker jag är hård & kantig och du får verkligen säga till mig i så fall ❤️
Hoppas du får en skön kväll
🩵

@Bourne Kan vara bra stt ringa Alkohollinjen, så att du kan ställa alla dina frågor… Hoppas de har öppet nu i semestertid…
Annars finns ju Alkoholprogrammet som kan ge tips.
En rekommendation är att att hålla upp med alkoholen tre månader för att återställa hjärnan och minska suget. Känns det omöjligt föreslår jag att du söker hjälp av vården.
Ta all hjälp du kan få, det är så värt det även om det kan kännas motigt.
Jag skrev och läste mkt här och gick igenom aprogrammet. Det hjälpte mig, men vi är ju alla olika. Kämpa på och gör din plan!❤️🙏🏻