Sommaren är här o ja sålde husvagnen blev för mycket minnen där med alkohol o stödben öl, mitt sug efter alkohol har avtagit men tänker ibland på det att en kall öl I solen skulle sitta fint,
Är rädd att ja fastnar i sliten igen då o tar många öl ,kan suget komma tillbaka då en del kompisar säger ta alkoholfri öl men har inte provat .

@c70cab klokt gjort att sälja husbilen för att kunna skapa nya vanor! Det är svårt att veta på förhand vad som kommer att funka som alternativ till alkohol, för de allra flesta brukar det bästa vara att prova sig fram och genom det samla på sig mer information. Du vet bäst vad som blir bra för dig!

Förut räkna ja dagar ja va nykter nu räknar ja månader snart 7 för mig ,minns i början man va på väg hem från jobbet o va ledig kändes tråkigt utan öl, men nu är suget inte lika mycket, är de så att suget blir mindre efter lång tid utan alkohol , har hört att suget kan komma igen om ja tar nån öl igen.

@c70cab Grattis till snart 7 månader!🥳. Bra jobbat av dig! Min erfarenhet är att suget blir mindre ju längre tid som nykter men det också beror på tankarna och inställningen som man har till alkohol. Om man är alkoholberoende så är risken väldigt stor att man triggar igång suget efter alkohol igen om man tar en öl. Det beror på att det är hjärnan som triggar igång suget. Efter en längre tid som nykter har hjärnan fått återhämta sig och kommit i balans igen och om man börjar dricka alkohol så ruckas balansen och belöningssystemet. Hjärnan triggas igång till att belönas med alkohol igen som tidigare och det är svårt att stå emot. Man kan få för sig och ”tro” att man nu kan hantera alkohol och bara ta en öl. Det är första steget till risken att hamna på ruta 1 igen.

Gällande tankar och inställning så kan är tankens makt stor. Om man tänker mycket på att kanske ska man prova att dricka en öl eller vad gott det skulle vara med en öl, så triggas lätt suget igång. Om man fokuserar på hur skönt det är att vara nykter och känner sig stolt och stark av att man är nykter, så triggas inte sug. Jag skulle rekommendera dig att fortsätta att vara nykter ett år för det sker mycket varje dag som man inte själv så lätt ser och sedan utvärdera hur det känns. Och att fokusera på positiva tankar om nykterheten och om det verkligen skulle vara värt att testa en öl, med risken att hamna på ruta 1 igen.

Ha en fin sommar och bra jobbat av dig!💪🌞

@c70cab Grattis till snart 7 månader! 🥳🥳🥳 Ja, suget kan bli enormt om du tar en enda öl. Tyvärr. Suget kan också bli stort om det händer något i livet som du brukar hälla alkohol på. Det finns alltid orsaker till att vi dricker, många av oss har använt alkohol både som startgas och handbroms. Man måste hitta andra sätt att vila, både hjärnan och kroppen.

För mig är sockersuget från och till enormt i nykterhetens spår. Sannolikt för att det påverkar belöningscentrum på samma sätt som alkohol, dock är det inte lika farligt förstås. Men jag har upptäckt att låter jag bara bli att ta den första godisbiten så är det lättare att avstå. Om det ställs en skål med smågodis på bordet framför mig… om jag tar en bit så länsar jag skålen. Om jag med viljekraft låter bli att ta första godisbiten så kan jag enklare avstå. Ställa undan godisskålen, servera frukt som alternativ på kalas etc.

Så mitt råd är - ta inte första ölen.

Kram 🐘

@c70cab så bra du har jobbat hela 6 månader utan a 🥳🥳

Nu är jag inte ens i närheten av dig (jag kämpar fortfarande, dag 16) men jag skulle inte våga mig på en alkoholfri öl. Trots att jag nästan aldrig dricker öl tror jag smaken skulle kunna tända en gnista – öl och vin är lika med ”rus” för just mig. Sen är vi alla olika – jag är inte den som har druckit för att det smakar gott, för mig var det ruset man skulle åt.

Hoppas du gör rätt val (för just dig) och jag önskar dig all lycka i din nykterhet. Så bra jobbat!

Jag vill bli helt alkoholfri för att alkohol bidrar till att underhålla en kronisk depression och fruktansvärd ångest. Sist jag drack så fick jag söka akut psykiatrisk vård dagen efter för ångest och tvångstankar. Vill aldrig känna så igen, men när jag börjar må bättre vill jag dricka igen. Känns hopplöst ibland 😞

@Villslutadrickahelt Det är suget som vaknar. Din beroende hjärna vill ha drogen. Men med tiden somnar suget in. Det gäller att inte väcka det utan låta tiden gå.
Skaffa nya och roligare intressen under tiden!
Jag tror alla här känner igen den jobbiga kampen i hjärnan. Men det kommer inte alltid vara så. En dag är du fri, bara du håller dig från alkoholen. Tänk dig stt det är som en allvarlig allergi, för det är ju ngt du verkligen inte tål.
Att bli av med suget tar olika lång tid, för mig är det över sedan länge. Känner jag något alls brukar jag dricka en alkoholfri öl och det räcker gott!🥰 Kämpa på, du kommer inte att ångra dig!