Nu kommer fredag imorgon den bästa dricker dagen av alla . Man får dricka dig skit full efter en hård veckas arbete . Jag är så jädra törstig .

Stämmer det verkligen att man får bukt på ångesten och får bättre självkänsla om man slutar dricka ?. Har vart nykter i fyra dagar nu. Jag kämpar .

@jurryj Jag jobbar också med ångest och dålig självbild! För mej är det Så extremt tydligt att alkoholen förvärrar allt!!! Första glaset kan lindra och livet känns lättare… för någon minut! Sen går det utför igen! Med fart!!!! 🥺😞
Min ångest o självförakt är så fruktansvärd dagen efter. För mej finns inget glas som är värt de otäcka känslorna.

Jag har fallit flera gånger, djupt! Men nu orkar jag inte må dåligt längre!!! Jag har bestämt mej för att vara nykter.

Hoppas och tror att även din ångest släpper med fler nyktra dagar!!!!
Vi verkar ha nära till våra känslor och det är bra o starkt, men jobbigt!!! Fortsätt kämpa!!! Du är värd att må bra!!!
Läs o skriv här i forumet! Vi stöttar och hjälper varandra!!

@TessanTuss Fan jag måste klara det!. Det är en konstant strid i huvudet . Inte dricka idag jag ska inte dricka idag. Jag måste bli en bättre människa för min familj skulle o för mig själv. Hur länge har du vart nykter ?

Du kommer klara det!!! För din skull!!! Du ÄR en bra människa som ska göra slut med alkoholen för att du vill det!

Jag var nykter i tre månader kändes så bra, men skulle sen unna mej en rolig kväll… katastrof! Jag minns inte var jag varit, vilka jag träffat, vad jag sagt…!!! Fick kolla telefonen och kortkontot för att kolla vad jag gjort…!!! Vaknade dock hemma, men vet inte hur / när jag kom hem!

Då blev det omtag! Försökte vara snäll mot mej själv trots självförakt o ångest !!!

Gick bra i tre veckor! I en jobbig situation och festsammanhang tänkte jag att jag nog kunde dricka lagom! Trodde livet skulle bli lättare med bara några glas vin!!!
Katastrof igen! Nu var det krasch landning !
HUR kan jag inte fatta???
Bestämt mig för att vara här på forumet oftare, ta träning på allvar och träffar en psykolog!
Vill aldrig ge mej själv fylleångest igen!
Blev ett par glas förra helgen, ren TUR att jag inte föll totalt!
Nu har jag ett år som mål, men tar EN helg (dag) i taget!!!!

Känns ibland orättvist att vi inte kan dricka lagom, men jag tänker att vi är starka som tar tag i vår situation!!!
Släng offerkoftan!!! Du ÄR en bra människa!!! Fortsätt kämpa!!! Det kommer bli såååå bra!!!!

@TessanTuss tack för din motivation den behövs . Skönt att veta att det är inte bara jag som gör bort sig konstant hela tiden . Den jobbig perioden börjar nu . Första dagen på semester . Det är pang väder och det ända man vill göra är ett ta en bärs. Jag har okså börjat styrketräna fem dagar i veckan . Vill bli riktigt ripad. Måste satsa på det istället för alkholen . Måste våga tro att det går . Precis som du säger . Man ska inte tro att man kan dricka normal för det kan jag inte. Jag dricker tills det är slut . Eller tills man däckar .Har vart så hela livet . Totalt missär. Torska många bra vänner och flickvänner pga av mitt drickande. Nu måste det bara taslut . Packar min rygga och dra till gymmet . Ska pumpa ut mig ordentligt så jag inte pallar lifta på kroppen . TACK KRAM

@jurryj Bra där!!! Gymmet är perfekt ställe ! Jag försöker tänka att alla muskler jag bygger upp förstörs helt av alkoholen! Det gäller att hitta nytt fokus!
Kanske fåfänga kan bli en drivkraft till att vara nykter?! Det är helt ok! Snygga, starka, stora muskler får vi inte av alkohol !
Kör!!! Du är så bra! 💪💪💪
Vi hörs här igen🤩

Jag klara att ibte dricka idag . Första dagen på semestern så jädra skönt . Gick runt i lägenheten och drack cola zero istället. Klättra på väggarna men det gick . Fan vad skönt det känns . Fem dagar nykter nu . Bara att kämpa på .

@TessanTuss inget gym idag . Har tränat 4 dagar den här veckan . Ska körs imorgon . Idag ska jag åka o bada med min familj i värmen. Ska försöka att vara ute hela dagen i de soliga vädret? Hur ser din dag ut ?

Tack detsamma . Kram

@jurryj Blir löprunda för mej idag! Kvällshäng m vänner UTAN alkohol!
Tycker fortfarande det är jobbigt i sociala sammanhang… Kan inte dricka, men vill inte verka präktig…
Nu har jag bestämt mej!!! Nyktert! Kram

@TessanTuss förstår det . Har inte ens våga testa det än . Man känner sig bra trött o seg såhär mitt på dagen . Tankarna bara snurrar . Känns som att det är ett krig inne i huvudet . Men jag har med bestämt mig . // kram

@jurryj Ja, till din fråga om man får bukt med ångesten. Alkohol skapar ångest plus ångest för allt man gör och gjort på fyllan. Dubbelt upp alltså. Men själva alkoholen ger en rent kemisk ångest. Det är därföre del får ångest trots att de "bara" druckit två glas vin och inget hänt....
Så kämpa på! Det kommer att bli bättre och bättre och bättre och.....

@Amanda L okej jag förstår . Asså alkohol är en lömsk jävel. Man har vart under dess förtrollning alldelse för länge .Men jag grejade en dag till nykter . Jag vann idag igen . Känns jävligt bra . // kram

Vet inte vad som hände igår . Va på gymmet på morgon sen efter gymmet kännde jag mig så trött å ängslig förbannad. Så jag sov bort hela dagen . Måste var abstines eller nåt . Mår bättre idag iallfall är på gymmet nu . Dag 8 nykter