@vår2022 Helt underbart 💀 Hoppas det går bra med grillbygget idag. Själv ska jag åka till jobbet och ta chefen i hampan och försöka få ett slutdatum samt ta ut ledighet i slutet av anställningen för att inte få 120' + i lön att skatta bort.

Skyarna hänger grå och regntunga idag så det vädret tar ju i alla fall inte emot.

Ha en fin dag
☁️❤️

@Carisie Det är bra! Skönt att få ett avslutssamtal där du får ge din syn på saken och hur du upplevt arbetsplatsen. Skönt med en semester också innan det nya arbetet startar.

Lycka till!❤️. Gråmulet här med, men hoppas på uppehåll!

Vår22 Owao, vilket projekt. Det vette gudarna om jag fixat. Ska it och leta kantareller istället mellan skurarna. Det blir spännande att höra hur det går med grillen. Kram

@vår2022 Oh ja! En kollega till mig har räknat på hur många som sagt upp sig sedan årsskiftet 22/23 och vi är uppe i över 60. Då är inte jag och ett par till som inte gått inte inräknade! Oavsett vad de säger så kommer det inte in folk i samma utsträckning som folk går. Men cheferna verkar ha huvudet i sanden.
Mitt exitsamtal med chefernas chef kommer inte att bli nådigt.

Nåväl. Ny dag & nya tag ❤️

Hej allihopa. Måste meddela att jag haft ett återfall. Vaknar idag ooh mår där efter. Orolig mage allmänt under isen...Idag vill jag håll 0:an igen. Hoppas du går bättre för er handla. Jag var så glad åt min nykterhet och ändå klarade jag inte av det. Kommer in här senare idag. Måste börja om.

@vår2022 Grattis till 1000+ dagar nyktert. Det är så himla mäktigt. Sant som du skriver det där att bli nykter är att öppna alla sina sinnen. Min riktning är mot helnyktert igen, här räknas inga halvmessyrer längre ;)

@Cloette Tack!❤️ Härligt med din alkoholfria riktning, det är verkligen så värt! Då skapas det förutsättningar för att justera sitt liv i den riktningen man vill gå på för att må bättre, vara rädd om det och ta vara på det. Ha det gott!🌞

God morgon Vår22. Tror du ändrat mitt liv totalt.🤗🥰 Läste om ATC, har börjat gå i samtal. Börjat direkt med övningar i medveten närvaro. Efter 2 dygn är det som att vakna upp till en ny värld. Så mycket jag tryckt undan och dövat med alkohol. Så lite närvarande jag varit i nuet och så mycket jag missat.
Sedan igår har jag haft en helt annan närvaro i mitt liv, här och nu. Fattar att det handlar om nyhetens behag men vilken skön känsla.
Kommer aldrig kunna tacka dig nog. 🥰

@danisa Men underbart att höra! Att du hittat till medveten närvaro, ACT och samtal. Din värderade riktning😁. Så bra att du har guidning och stöd via samtal. Det är verkligen en inre upplevelse och man kommer i kontakt med sig själv. Jag minns när jag första gången verkligen kunde känna medkänsla med mig själv och även med andra i en övning. Det fanns värme, kärlek och förlåtelse. Det var en så befriande känsla i hela kroppen. Men det är du som har hittat dig och gör jobbet och jag stöttar dig på vägen❤️.

Du frågade en gång gällande varför alkohol inte längre är en del av mitt liv och inte får plats längre. Och det är just för att då kan jag inte vara närvarande i nuet. Alkohol tar mig bort från nuet och kontakten med mina innersta äkta och riktiga känslor. Jag behöver inte döva bort mina känslor och som nykter är jag trygg och kan hantera jobbiga känslor. Just nu behöver jag stå extra stadigt, vara trygg och kunna ta emot i mitt liv för att stötta en närstående. Om jag fortsatt hade druckit hade jag själv fått så mycket ångest och stått med rangliga ben och inte kunnat vara något större stöd. Men som nykter och närvarande i nuet kan jag vara ett skyddsnät.

Jag blir så otroligt glad för din skull och att du hittat hem till dig själv❤️

Hej vår22. Ville titta in och höra hur du har det. Det är riktigt skönt att vara tillbaka i vardagen. Har ett litet löfte till mig själv. En prioriteringsordning. Plats 1 Min hälsa och välmående
2 Min underbara familj
3 Jobbet
Nu ska vi se om jag orkar hålla den ordningen.
Hur har du det tillbaka i vardagen?
Kram

Hej @danisa! Fint att höra av dig😁. Det är bra med mig och det var roligt att träffa mina kollegor igen efter semestern. Jag har möjlighet att jobba hemifrån några dagar och det passar mig så bra. Då kan jag springa eller promenera med mina hundar på lunchen och sitta ute och jobba vid fint väder. De gillar verkligen att ha sin matte eller husse hemma😁. Det tar också lite energi att socialisera hela dagarna även om jag har trevliga kollegor.

Vilken bra prioritering du gjort. Hälsan och välmåendet är verkligen det viktigaste och en grund för allt i livet. När man mår bra så flyter annat också på bra. Då orkar man även göra förändringar som behövs och man kan tydligare se vilka förändringar som behöver förändras eller justeras. Då kan man ta hand om sina relationer och även prestera bra på jobbet.

Mitt alkoholstopp kom också i samband med en förändring i mitt liv. Jag riskerade att bli arbetslös då mitt projekt skulle ta slut och inget annat tog vid. Jag blev arbetslös då jag varit nykter i ca 2 månader. Jag tänkte att om jag ska få ett nytt jobb måste jag ha bättre självkänsla för modet att söka nytt och vara pigg och fräsch. Trots att jag var arbetslös och sökte jobb i 5 månader, så var det bland den bästa tiden jag haft i livet. Jag fokuserade på nykterheten, tränade regelbundet, gick i skogen med hundarna, gick i terapi och hittade min balans, min värderade riktning. Visst var det jobbigt och nedslående att få nej på jobb efter intervjuer och som tog på självkänslan, men som nykter kunde jag hantera det och komma vidare, att då var det inte meningen att jag skulle få just det jobbet. Slutligen fick jag det jobbet jag villa ha och har än idag😁.

Berätta lite mer om dina tankar om din vardag och priroteringar, om du vill😁. Kram❤️