Jag känner igen mig i allas beskrivningar. Hur sjukt är det inte med detta eviga smusslande. Jag hade alltid en ”vattenflaska” i stål i väskan utifall det skulle dra ut på tiden innan vi kom hem till ”vinnelriket”. Fy fan vilket gissel😢Man kan se det som ett strypkoppel….vem satte det på mig? Jag ses ju som en klok och intelligent människa 🤔

Stora-stygga-helgen i antågande!
Dag 5 - och har sovit urdåligt inatt, somnade nog inte på "riktigt" förrän vid fem-halv sex ...
Idag är jag inte alls så övertygad som jag varit dessa tidigare dagar - helgen kommer med två tillställningar där det kommer serveras mina favvisar Rosé och Vitt iskallt vin.
Det är så ENORMT skönt att läsa jag inte är ensam om min "listighet" och mitt/våra andra heltidsjobb; att smussla med inköp, förvaring och inmundigande av alkohol!
Och vilken uppfinningsrikedom vi uppvisar - ja, medalj i dumhet till oss alla! Hahaha! Sååå skönt att kunna skratta tillsammans med er åt våra dumdristiga idéer. @vår2022 - alltså jag skrattar rakt ut åt beskrivningen om "filten över halva huvudet" pga dubbelseendet, undrade de inte varför du gjorde så!? :D De gånger det hänt mig - om jag hållit mig vaken och inte däckat i soffan när vi kollat på något tillsammans - har jag lite nonchalant lutat mig mot handen och dragit till ena ögat så jag skulle lyckas se ... Alltså de m å s t e fattat!? Det är första gången jag faktiskt kan skratta åt eländet! Enormt befriande - jag s k a hålla i, idag med - trots att det känns som ojämn mark idag - jag ska inte dricka det där iskalla rosé/vita vinet ikväll!
TACKELITACK för pepp, support och era bekännelser här i min tråd - de betyder sååå mycket att läsa dem!
@vår2022 @Carisie @B.Å @Ros @Himmelellerhelvette @Livvi @Andrahalvlek @Pion @AmandaL @erivan

@Kirskål Ja, man måste skratta åt det, som en parodi liksom😂. Jo, nog fattade familjen att man druckit för mycket. Jag berättade för min man att jag inte orkar med att dricka längre, att jag går under. Vi drack ihop men han kunde sluta i tid. Jag berättade om allt mitt smygande, gömmande, min ångest och jag hade även börjat med återställare på morgonen, för jag ville verkligen stänga dörren helt, den jag tidigare hela tiden haft på glänt, i fall att det blir tung. Då kan jag gå till min gömma. Jag sade att vi kan inte köpa hem mer alkohol om jag ska klara det. Han visste ju att jag drack för mycket och menade att jag bara skulle minska, men insåg vidden av mitt alkoholberoende när han fick höra hur det låg till. Så vi går inte på bolaget längre och han nöjer sig med 3,5 öl. Berättade även med mina vuxna barn och bad om ursäkt för gånger jag varit för full och sade att jag skämdes. De var så goa och sade att jag ska sluta skämmas och att jag är jätteduktig. Berättade även för min övriga familj, så alla de vet, men alla vet inte riktigt allt om allt. Det är mitt eget privata som jag behåller för mig själv. De är mina största supporters! Idag efter så lång nykter tid kan jag berätta mer om det skulle kännas eller finnas behov. Nu vet även många i den yttre omgivningen att jag inte dricker och det blir knappt några frågor på det.

Gör en bra plan för dina tillställningar i helgen. Öva in, nej tack! Men gärna något alkoholfritt. Om det inte finns alkoholfria alternativ, ta med själv. Använd vit lögn om det känns tryggast, startat en vit månad, blivit mycket under semestern, äter medicin, vill vara fräsch innan jobbet börjar, ont i huvudet eller att du kör. Ha också tankar på hur duktig du är som avstår och hur gott du ska må imorgon bitti. Hur andra kommer att ha ångest och ågren😂. Ha det gott!❤️

@Kirskål Håll i nu. Förstår att det är skittufft, men belöningen kommer i morgon och du kommer att ha vuxit en bit. Bra tips från @2022. Det är tidigt i nykterheten för en sådan här utmaning. Tänker på dig ikväll 💛Du klarar det!!

@vår2022 japp, har en plan för dessa tillställningar; det blir en vit lögn - får se om det blir antibiotika eller huvudvärk ...Så har jag också bestämt mig för att i n t e ta ett första glas av de där läckra glasen kallt vin! BASTA!
Min man är mycket måttlig och kan dricka och njuta av ett litet glas rött eller knappt en öl - kan även vara en alkoholfri öl om det skulle vara så. Vilket ju har varit frustrerande för mig som inte kunnat fylla på mitt glas lika mycket och/eller i den takt som jag önskat när han varit hemma ... (Arbetar borta vissa dagar i veckan) Därför gömmor i hela och utanför huset så jag kunnat fylla på när jag gått på WC, till tvättstugan, i kökets vinklar och vrår eller på väg ut mot stora frysen i garaget osv ... Hualigen!

@Kirskål I blrjan tränade jag in vissa fraser framför spegeln. Vad jag skulle säga om någon bara stoppade ett glas i handen när jag kom, eller bjöd på något senare. För mig var det viktigt stt låta bestämd och inte bli överrumplad… Inga ”nja…” som lätt kunde bli ” men bara ett glas då…”.
Bästa vita lögnen är sådant som inte går att rucka på, som att man kör bil eller äter medicin. Då tjatar ingen…
Lycka till!❤️🙏🏻

@Kirskål Ja, visst är det skönt att kunna skratta åt tokigheterna man pysslat med nu när man bestämt sig för att det är slutdrucket. Tyvärr är det fortf många minnen jag inte kan skratta åt och det är de jag måste komma ihåg när suget kommer. Dit vill jag ju INTE tillbaka. Punkt.

Lycka till med festligheterna och tänk vad skönt att du kommer minnas allt du sagt och gjort och vaknar utan fylleångest imorgon! Heja dig, det här klarar du! 🥰

@Kirskål haha jag har också skrattat så mycket åt alla oss galningar. Vi borde skriva ett filmmanus så även andra får njuta!

Du fixar helgen det gör du bara. En dag till fixar vi alltid. Vi avstår ifrån första glaset – bara en dag till!

Jag brukar också hitta på ursäkter. Att man ”måste” ta bilen funkar ofta.

Ha en underbar helg ❤️

@Kirskål haha alla dessa gömmor. Helt ”förståligt” när man ungås med såna som klarar av ett litet glas vin 🙃

Hellre dricker jag aldrig mer än att försöka övertala mig själv om att ”ett” litet glas skulle någonsin kunna räcka eller göra mig glad.

Vi klarar detta 👊❤️

SÅ EXTREMT NÖJD! Alltså - mitt-i-natten men måste skriva för jag är så glaaad!
Första tillställningen av helgens två avklarad och jag behövde inte sädra någon vit lögn alls eller säga något om mitt val överhuvudtaget - fick frågan vad jag ville ha att dricka och jag sa "Vatten tack!" och fick det utan frågor eller höjda ögonbryn - sååån lättnad - och jag är nykter och har kört hem ikväll.
Go'natt AH-gänget!

@Kirskål jag önskar jag kunde säga detsamma. Kunde inte stå emot i fina sommarkvällen. Blev ett par öl. Det var väl för tidigt att gå på nåt sånt, för mig. Jättebesviken på mig själv men jag är fast besluten att klara det . Bara att köra från dag 1 igen. Starkt av dig!! Du kan vara stolt. Idag är det lördag och då blir det 0glas. Nu jävlar!!

@MärtaMaria Åh, jaaa - så många minnen som jag verkligen skulle vilja glömma - men som jag bär som ett minnes-ok känns det som ... Så pinsamma och skuld/skam sköljer över en när de kommer upp! Skämskudde! NEJ - dit ska jag/vi inte igen!
TACK för värdefull pep!

@B.Å TACK för pep! Nej, jag har försökt under åren bakåt att sluta upp - gjort uppehåll men haft i baktanken att belöningen kommer efter si-eller-så många vita veckor i form av ett glas bubbel för att fira hur "duktig" jag varit ... ETT glas av dessa rus är aldrig nog för mig - det blir hela flaskan ... Så den här gången är mitt motto alkoholfri - vilket skrämmer mig enormt, druckit så länge så vet/minns knappt vem jag är utan stöttning av vinglaset - vilket gör mig ledsen.
Känns så skönt att ha er här som förstår p r e c i s hur svårt/kämpigt det är att inte ta det där första glaset! Vi ska klara det här - var och en på sitt håll men tillsammans!
Idag ska jag inte dricka alkohol!

@Amanda L TACK för respons och pep! Så värdefullt!
Japp, kvällens tillställning har jag redan nu erbjudit mig att köra och hämta upp folk till/från så redan nu har jag lagt ribban och ska inte kunna "halka-av" min bana då jag inte kan rucka på körningen - känner mig nöjd med den strategin!

Segerrus!
Japp, så känns det! Så glad över hur fredag kvällens tillställning gick! Allt jag målat upp för mig själv hur/vad/när/om/ifall osv - inföll inte!
Sovit bättre men har haft ordentlig huvudvärk igår och idag - tänker det är alkohol-o-socker-hjärnan som bankar på för att uppmärksamma mig på att den inte fått det den brukar.
I samband med mitt beslut i måndags att avstå alkohol bestämde jag mig också för att planera mina måltider; frukost, lunch och middag samt mellisar OCH bra sådana. Har gjort måltidsschema och lagat matlådor, fyllt på med bra mellanmålsalternativ. Känns så bra!
Vet det är ytterligare utmaning utöver mitt beslut att inte dricka alkohol men känner samtidigt att det är min strategi - om jag är mätt blir suget inte lika påtagligt.
Den här veckan - min sista semestervecka - har jag kunna ägna helt åt mig själv och göra saker som är bra för mig, sovit extremt mycket men med väldigt dålig kvalité. Promenerat och faktiskt tagit mig ut på rörelse i from av cykelturer och promenader - känts gott! Nästa vecka har jag planerat in två träningspass och göromål på kvällarna så jag ska kunna hålla "suget-stånget"!
Idag är dag 6 och jag ska inte dricka det där första glaset vin på kvällens tillställning - jag har "säkrat-upp" det beslutet med att jag är kvällens chaufför.

@Kirskål bra jobbat igår och idag tar vi inte första glaset.

Har du sett Skalvan intervjun med Hanna Hellquist där hon berättar om sitt missbruk? Om inte så rekommenderar jag den. Jag känner så mycket igen allt hon säger och hon har så rolig och cool personlighet. En riktig förebild är hon.

Önskar dig fortsatt fin och nykter lördag.

@erivan jag hejar på dig. Dessa fina sommarkvällar kan vara jobbiga. På det igen bara, tänk att om du håller dig idag så är du redan på dag två imorgon. Du fixar det, upp med hakan ❤️