Jag är så himla ledsen idag så slutkörd. Har haft folk omkring mig i 5v. varje dag. Oftast har det varit mina barn o barnbarn. Jag har pysslat om de så mycket och inte tagit hand om mig själv. Tårarna bara rinner känner ingen glädje i någonting just nu. Jag vet att det kommer vända bara jag får några dagar egen tid. Huset o trägården har jag inte hunnit med. Så det borde jag sätta fart på med en gång. Men har inte riktigt ork till det. Egentligen skulle jag vilja se en rolig film käka popcorn o dricka cola. Att bara vara. Jag borde vara nöjd o glad att jag inte druckit A på över 5 mån men idag hjälper inte det. Jag skulle behöva en stor o lång kram o någon som sa att det fixar sig du är bara sliten just nu. Jag tänker tillåta mig själv att vara ledsen o låta tårarna komma. Det som kom upp just nu är iallafall att huvudet utan A tänker på ett mycket klarare o klokare sätt. Så inget sug efter A även om jag har en tung dag idag.

Här kommer en digital stor och varm bamsekram. Var rädd om dig och tillåt dig att vara ledsen. Det kommer såna dagar också, man kan inte alltid vara på topp. Se till att göra något som betyder mycket för dig, unna dig något riktigt gott. Kram kram

@Ros Cyber- kraft, ro och kram till dig! Titta på den där filmen, käka popcorn och drick cola under tiden tårarna får strömma fritt - är det en rolig film blir det glädjetårar till slut - eller hur! Hus och trädgård springer inte ifrån dig ... ;)
FEM månader utan alkohol - WOW, så j-a bra kämpat! Och din hjärna är på väg tillbaka till dig, som någon annan skrev här - den har varit kidnappad och då tar det tid att ställa om från de erfarenheterna tänker jag.
Släng dig i soffan nu!

@Ros Inte konstigt att du är helt slutkörd. Man håller andan och biter ihop och när det är över släpper allt ut. Vi har en förmåga att köra över våra egna behov och omgivningen kan inte heller utläsa behoven om vi inte berättar något. Sen det där vinet som man tror hjälper till att slappna av men som egentligen bara dövar och begraver känslor och behov. Bra att du inte ska ta till det.

Var ledsen färdigt och låt tårarna komma, det brukar lätta upp sinnet. Gör precis det som du önskar idag. Se en rolig film med popcorn och cola. Unna dig själv det och låt dig bara få vara och vila. Pyssla om dig själv. Det kommer att fixa sig, du är bara sliten och dränerad på energi. Sen kan du planera hur du vill ha det framöver, att du lyssnar på dina egna behov också i allt. Ser till så att du får pauser, egen tid och vila när huset är fullt.

Massor av kramar❤️

Tack för kramar och omtanke, tårarna rinner när jag läser det ni skrivit. Jag behövde verkligen få tröst tack snälla ni. Ska nu leta upp en film fixa popcorn o cola. Sen när jag fått återhämta mig funderar på hur jag ska få egentid o vad jag ska säga NEJ till. Ha en skön fredag kväll alla på forumet 🤗

@Ros Ta hand om dej! Vi har, som nyktra, nära till våra känslor och tänker mycket! Det är oftast bra men såklart jobbigt ibland ! Vi får vara ledsna, så fint o bra att du delar! Vi finns här för varandra!!! Stor kram

@TessanTuss Tack för att du skrev att vi ny nyktra här nära till våra känslor och tänker mycket. Förstår nu att förut så bedövades det med A. Blir faktiskt lycklig av det är så och att huvudet börjar blir klarare och att det jag känner är på riktigt.😃

Idag 23v. nykter 🙏Det är viktigt för mig själv att få skriva här för varje vecka jag lyckats avstå A.Har nu haft några dagar med egentid som jag så väl behövde. Nu en dag i taget till v.24. Ta hand om er 🤗

Dela på notan, behöver tips o stöd.
Jag var ute och åt middag med vänner. Alla tog samma mat och beställde in alkohol. Jag beställde en flaska vatten för 40kr då jag inte ville ha A. Sällskapet drack A för 350kr var. När middagen är klar tar en hela notan och säger att vi vi splittrar det lika. Känner mig väldigt obekväm då jag inte vill betala andras A. Hur ska jag göra nästa gång detta uppstår?

Hejsan! @Ros, Har ingen större erfarenhet av god ton och etikett när det gäller uteliv, då jag väl sällan varit på finare tillställningar. Men känner spontant att var och en väl ska betala för sig själv liksom.

För annars blir det väl lite orättvist och konstigt kan jag tänka. Speciellt om kanske några i ett sällskap äter den dyraste maten i mängd med efterrätt och dessutom kanske häller i sig litervis med dyra alkoholdrycker. Medan en annan i sällskapet kanske nöjer sig med sig med det enklaste som kanske ett par varma korvar med bröd och en läsk.

Minns en gammal sketch eller monolog på stenkaka med Thor Modéen och nån annan gammal kändis från förr där det skulle förklaras hur solidaritet fungerade. Det var just ett exempel från restaurangvärlden där diskussionen handlade om huruvida man skulle vara solidarisk med sina fattigare vänner vid festligare tillställningar och betala andras nota för att väl vara just solidarisk som monologen handlade om.

Det hela utmynnade väl i att, hur kan nån vara så dum att nån går med på nåt sånt. Men här får man väl tänka på att vara rätt tydlig från början och säga att – Jag betalar för mig, så får ni andra göra som ni vill med notan tänker jag liksom.

Ha det gott kompis!

@Ros Jag tycker att det var riktigt pinsamt och respektlöst av dina vänner att splittra notan då du drack för 40 kr och de 350 kr/person! Den enda ursäkten skulle vara att de hade noll koll på det. Hur som helst tycker jag att du i fortsättningen säger att du betalar din egna nota då du inte dricker alkohol och till ett mycket lägre pris. Det kan ingen tycka är konstigt.

Stå på dig, rätt ska vara rätt!❤️

@Flarran och @vår2022 nästa gång ska jag vara tydlig från början. För jag vill ju inte betala för deras A och så vill jag ju inte stanna hemma för att jag inte vågar säga ifrån. Är ändå glad över hur mycket pengar jag sparar in på en sån här kväll De drack både innan och efter middagen och jag bara läsk o vatten. Så det blev många hundralappar jag sparade in. Förr så hade jag hållit samma takt som de om inte värre. Jag tycker om mina vänner så jag behöver nu bara lära mig att var tydlig nästa gång vi ses.

Jag är så tacksam idag att jag insåg för lite över 5mån sedan att jag måste sluta dricka A. Så skönt och jobbigt ibland att vara så nära sina känslor. Tänker väldigt mycket på hur jag varit och vem jag börjar bli utan A. Tycker så mycket om mitt nya jag. Ha det så bra alla i forumet och ta hand om er🤗

@Ros vad glad jag blev av ditt inlägg, dina insikter inspirerar mig nu när jag kämpar mig igenom den första tiden. Det känns bra att fortsätta resan när du och andra visar vägen. Tack, tusen gånger ❤️

@B.Å @TessanTuss Jag gick in här flera gånger om dagen och läste och skrev i mån om tid. Forumet har varit och är mitt största stöd. Ni fixar det fast det är väldigt krävande vissa perioder. Det far runt i huvudet på mig med en massa tankar och det tar på krafterna. Så små korta vilopauser och att få lite egen tid har hjälpt mig. Det jag fick information om var att det tar ca.3 månader utan A innan det börjar vända och så var det för mig. Jag gjorde även självhjälps programmet här. Vi finns här och stöttar varandra våga skriv vad ni känner och om ni har frågor. Ta hand om er 🤗

@Ros tack för ditt stöd. Jag med håller på med självhjälpsprogrammet och fyller i kalendern varje dag. Och så läser jag trådar, gamla som nya. Känslan av att inte vara ensam om denna kamp är det som får mig att inte vilja ge upp.

Kram 🤗

@B.Å Jag är så tacksam att detta forum finns. Här vågar jag skriva vad jag känner få stöd och tips.Mycket av det jag skriver om vågar/vill inte prata om med mina vänner. Här vågar jag och det hjälper mig att få skriva av mig. Ta hand om dig KRAM.