Vad gör ni för att stå ut med ångesten? Det är ångesten som fått mig att dricka för mycket och ofta från början. Det är också ångesten som kommer pga abstinensen som fått mig att börja igen när jag försökt att sluta för gott.

Vad har ni för metoder? Vad funkar för er? Jag tränar. Men ett problem för mig är att svår träningsvärk och tröttheten som uppstår efter hård träning påminner för mycket om symtomen på ångest och då kommer ångesten. Det blir alltså ibland ett ekorrhjul. Ångest - träning - träningsvärk - ångest. Och så rullar det på…

Träna mindre hårt. Jag gjorde likadant men minskade intensiteten och körde lite längre. AA är ett bra forum där man kan prata med andra människor som varit ute för exakt samma elände som du och jag. Sedan är det viktigt att man försöker tycka om sig själv för den man är. Ställ dig framför spegeln på m orgonen och säg tre saker du är bra på. Det är svårt att tycka om sig själv för den man är men man måste träna på det.

@Abaddon Du kan fråga en läkare om medicin mot ångesten i början för att senare reda ut vad grundorsaken till ångesten är men först behöver du få bukt på ångesten utan att självmedicinera med alkohol. Kram

@aeromagnus Ja men om jag inte tränar som jag gör så mår jag dåligt. Blir rastlös, arg, orolig. Tänker på alkohol. Träningen hjälper mig i alla fall för stunden. Och jag blir ju starkare och piggare. Men just samma dag som jag tränat hårt så får jag ångest av känslan i kroppen.

@Himmelellerhelvette Yes, jag har påbörjat en neuropsykiatrisk utredning. Men de har semester och skulle återkomma i september. Så jag hamnar mellan stolarna som vanligt det är ok. Jag hoppas att den kommer ge mig några svar och verktygen att handskas med mitt mående.

@Abaddon Så bra att du håller på med en utredning även om det just nu står på paus.
Jag kände också att jag mådde så fantastiskt bra när jag tränade och hade svårt med tiden mellan träningspassen. Jag fyllde ut mycket av tiden här på forumet och i böcker och poddar om beroende. Sedan streckkollade jag serier, rensade i hemmet m.m. Långa promenader med podd eller ljudbok tog jag väldigt ofta med. Kram

@Himmelellerhelvette Jepp, jag har ju fler intressen som tar upp min tid också. Löpning och träning är en sak. Sen är det mycket böcker, tecknande, musicerande osv. Man måste ju göra mycket saker man kan för att ersätta den tiden mss sa n förut la på alkohol och ”fest”.