@Ny dag Jag tror att du skulle få hjälp med högvarvet i skallen med hjälp av mindfulness. Men det kräver daglig träning. Vill tipsa om appen Insight Timer med en massa olika meditationer - gratis.

Börja hitta en variant på 15-20 min att göra innan du ska sova, eller på lunchrasten eller direkt när du vaknar. Stapla vana på vana.

Nykterhetsarbetet handlar enligt mig till 80 procent om att skapa nya nyktra vanor. Tipsar också om boken 1%-metoden - små förändringar, stora resultat av James Craig.

Och du - ha tålamod. Det är ingen quick-fix. Du märker ingen skillnad direkt. Det krävs daglig träning i två-tre månader innan man märker resultat. Det man märker då är ett större lugn inombords, mindre rastlöshet och större förmåga att vara här och nu. Inte bara under meditationen utan alltid! Jag lovar!

Kram 🐘

@B.Å Hur mår du nu? Hur ser din plan för framtiden ut? Siktar du också på alkoholfrihet? Jag vill aldrig mer ta alkohol över mina läppar. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset! Låt denna dag bli starten på mitt tillfrisknande! Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Vi får peppa varandra denna höst hoppas jag!

@Andrahalvlek 🙏 Har laddat ner appen nu och ska testa ikväll. Tålamod är inte min starka sida men jag behöver förändring och mindfulness ör nog det rätta föl mig. Jag behöver verkligen hitta sätt att koppla av min hjärna. Idag har den gått på högvarv driven av ångest 😥

@Ny dag såg nu att du hade ställt frågor till mig. Jag mår bra idag och jag har insett och accepterar att jag är en av alla dem som ska låta bli att dricka a.

A är ingeting för mig, jag ska syssla med något helt annat än det….det är min plan.

@B.Å Då är vi två. Jag har officiellt varit afri i drygt två år. Jag har nu p slutet bra druckit i min ensamhet vilket är ett väldigt sjukt beteende. Vilken är din första nyktra dag?

@Ny dag Jag tänker att det du behöver komma åt är det där ständiga högvarvet som du har i hjärnan. Vad är det som orsakar ditt högvarv? Vad består det av? Vad triggar det? Och sedan försöka hitta vad du behöver ta bort eller förändra för att få dig på lägre varv. Att högvarvet triggar din önskan om alkohol och att fly bort. Vad är det du flyr ifrån?

Jag tänker att det är vi själva som framförallt dömer oss, inte vår make eller omgivning. Jag känner inte din make, men besvikelsen hos din honom kanske handlar om att du inte är ärlig och sann. Kanske att du framställer dig på ett visst sätt som inte riktigt stämmer och som tar massor av energi från dig? Man måste förlita sig på sig själv och det är inte säkert att omgivningen förstår, har förmågan eller helt kan vara det stöd man önskar. Att vi måste göra jobbet själva och tro på oss själva. Vad gäller mig så har jag gjort jobbet själv och förlitat mig på mig själv att jag klarar av det. Jag bollar massor av tankar med maken och som bekräftar mitt goda arbete. Jag stängde dörren helt till alkohol genom att berätta precis som det var med smygandet och allt. Det gav mig kraft att tömma ur mig allt och få vara precis den jag är med mina brister och fel, men även styrkor och fina egenskaper. Det fanns bara en väg att gå för att komma ur mardrömmen, att sluta dricka. Hans största önskan var att jag skulle må bra och han bedömde mig som stark och modig och tacksam för att jag berättade.

Jag hoppas att du ska hitta din inre styrka och att du ska förlita dig på dig själv att du ska klara av det. Hitta det som orsakar högtrycket och vägar till ett lägre tryck. Kram❤️

@Ny dag så bra att tog dig tillbaka hit och du vet vad som behövs, nu är det bara upp på hästen igen och en dag i taget!

Min första var 23 juli. Det var mitt livs jävligaste dag men samtidigt den bästa dagen i mitt liv.

Du fixar detta. Ska bli så roligt att få lära känna dig ❤️

@vår2022 Högvarvet i hjärnan är så utmattande. Maken ska kunna lita på mig. Verkligen det allra viktigaste just nu. Mardrömmen kan bara ta slut genom att aldrig mer dricka. Och vara helt öppen med när jag får sjuka tankar i hjärnan. Vet ju att de kommer komma. Jag har laddat ned en app som andrahalvlek rekommenderade, ska verkligen ta mig an mindfulness från och med idag. Jag tror det kan hjälpa långsiktigt. Det finns inte utrymme för att inte lyckas denna gång. Varje nykter dag är en seger och snart är denna hemska dag snart över. Känner mig ganska värdelös som inte lyckats bli nykter efter alla dessa år. Har sedan drygt tre år kämpat för att bemästra beroendet. Varför lyckas inte jag? Bemästrade slutligen mina ätstörningar men det satt hårt åt med många återfall när det begav sig. Sedan var det som om sjukdomen så sakteliga självdog och jag behövde inte längre hetsäta. Så lätt tror jag inte det blir med alkoholen men jag ska klara detta denna gång!

@B.Å Då är du drygt tre veckor före mig. Vi verkar ha samma målbild vilket gör det enklare att följas åt. Mot nykterheten, jag tror du förstår hur jag mår idag och jag formligen läser på forumet hela tiden för att mildra ångesten så gott det går. Behöver all hjälp jag kan få känns det som…. När började du må bättre?

@Ny dag jag kommer ihåg hur jag mådde och förstår vad du går igenom just nu, jag var ju där alldeles nyss… låg i sängen och läste allt jag kom över – det tar några dagar att klarna lite i huvudet och känna att det här kommer gå.

Den fjärde dagen duschade jag har jag för mig och det fick mig att må lite bättre.

Du med kommer klara det, du är stark och modig som tar tag i problemet och ber om hjälp. Jag lyssnade på poddar med, att lyssna på andra som tagit sig ur helvetet det hjälpte mig.

@Ny dag Tack för dina fina ord om mig! Skriver på dator nu därför kan jag inte skriva emoijisar som kan vara lite trevliga. Jag tänker...du kommer klara det en dag...så är det!

Du vet ju...att jag drack, å jag drack, å jag drack tills jag inte drack! Jag tog inga återfall för att dricka efter två dagars uppehåll tänker jag inte är ett återfall utan det är ett pågående missbruk. Mitt återfall var väl efter 58 dagar med antabus och ytterligare några dagar. Det är väl i princip det längsta uppehåll som jag hade haft innan jag slutade med alkoholen. Min första nyktra dag gick hyfsat bra den andra dagen var en söndag så den gick bra men den tredje dagen på eftermiddagen var tuff för då förhandlade jag verkligen med mig själv. Jag vann den dagen och efter det har det inte varit några problem. Det låter ju enkelt men det var ju all tid före jag slutade dricka som var så svår. De sista två åren var jag urless på alkohol och ville inget hellre än sluta. Min kropp var helt slut. Och, jag var helt slut över att dölja mitt missbruk! Jag var en talang på att dölja mitt missbruk Jag var ju 60 år och kände liksom om jag ska överleva måste jag sluta nu. Som jag skrivit förr...jag var "där"...jag kapitulerade. Forumet är bra och jag behövde mer än forumet. Min räddning var öppenvårdsbehandlingen. Det var det bästa jag någonsin gjort. Förra sommaren kunde jag känna...men nu är det något som känns konstigt...ja visst jag...den här känslan brukar jag ju dricka alkohol på men det gör jag ju inte längre så det fanns aldrig tankar om att dricka alkohol. Det finns inga sådana tankar idag heller men istället finns det socker och för mycket mat men jag närmar mig också tidpunkten för kapitulation...det ger mig ingen njutning utan mer tröst. Har kommit igång bra med träning.
Vårt drickande har väl inte sett likadant ut men det har varit svårt för oss att sluta så min tanke precis som jag har frågat dig tidigare om..behöver du något mer än forumet och de råd som ges här? Göra något helt annat? Vara sjukskriven och gå en behandling? Det är bara tankar som kommer till mig. Det var ju det absolut sista alternativet för mig men det blev det bästa alternativet.

Var rädd om dig och du...du kommer att lyckas en dag..så är det!

Varma kramar:)

@Varafrisk 🙏 Jag ska lyckas, jag är ueless på att må så här ständigt och jämt. Jag är nykter flera veckor utan större problem men har väl tills nu inte stängt dörren helt. Jag har i min övertygelse varit helt på ser klara med att jag inte dricker men uppenbarligen har det inte varit till 100 %. Jag vill verkligen inte dricka och jag ska inte göra det heller. Någon gång är den sista och jag hoppas det är nu för jag orkar inte med det längre. Kram

@Ny dag Jag önskar dig all lycka till! Du har kunskapen så det handlar om att kapitulera. Kan du känna någon skillnad inom dig mot föregående gånger när du slutat? Imorgon kommer du vakna nykter…så skönt!

Kram😍

Dag 2, vaknade tidigt men med lite bättre känsla u kroppen. Lyssnat på Allen Carrs bok igen. Ångesten river dock ff och många timmars sömn har det inte blivit men det viktigaste är att jag vaknade nykter och idag blir en nykter dag oavsett vad!

I bilen på väg till jobbet, försöker djupandas men ångesten är så jäkla intensiv. Skammen total över att jag under denna tid inte lyckats avstå den skit som alkohol är. Nu är det nog!

@Vinägermamman 🙏 Idag är blir en nykter dag, genom att aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Detta mantra måste jag upprepa varje morgon. Ett mantra som inte kan upprepas nog så många gånger. Vill bara att dagarna ska gå så jag slipper denna ångest. Hur är det för dig?

@Ny dag Försök vara snäll mot dig själv! Det hjälper inte att trycka ner sig själv. Igår drack du INTE! Eller hur!? Det var det enda du kunde göra åt situationen igår, låta bli att dricka, och det gjorde du! Idag kan du bestämma dig för att inte dricka och det är det bästa du kan göra för dig själv! Jag är i samma situation som du, jag är på dag 3 efter felsteg så jag vet hur det känns!
Ångest kommer ofta som vågor, först blir det bara värre och värre och det känns som att det aldrig kommer gå över. Men surfar du på ångestvågen så kommer ångesten till slut att minska!
Djupandas, drick något varmt och försök ta en timme i taget! Du klarar detta! Det vet du ju själv också! Hoppas du får en fin dag och kan vakna nykter imorgon! Kram!