Jag är inne på dag fyra och är sjukt lättretlig och har huvudvärk. Vem kunde tro att man mår som en bakfull när man skulle bli nykter?! Men i natt sov jag i alla fall hela natten, (dock med hjälp av insomningstabletter) de har inte fungerat alls dag 1-3 så framsteg där i alla fall. Suget har varit okej men är livrädd för helgen. Frågar min man om hur jag vill göra i helgen så kommer det vara kört. Vi har haft ett öppet samtal kring alkohol under en längre period och den här gången har han haft vett nog att inte berömma eller ens nämna alkohol utan bara låtit dagarna gå utan att ta upp "hur duktig jag är" vilket får mig att känna mig omyndighetsförklarad. Så jag är glad över att vi har en tyst överenskommelse. Men som sagt helgen närmar sig... jävla helg! Kan man råka låsa in sig och låta honom ta hand om dottern hela helgen?!😅

Ja du kan be honom ta hand om dottern. Tror att du ska försöka vara lite egotrippad och ta hand om bara dig själv i helgen. Ta promenader, lyssna på poddar om A ,köp mat utifrån. Gör vad som helst men ta inte det första glaset. Förklara för din man att det är viktigt att han hjälper dig och att du har en tuff period framför dig. Och det påverkar ju givetvis fam. en del. Egentligen är det inte konstigare än om du skulle ha brutit armen. Det är tufft, ibland en timme i taget. Jag hejar på dig att du fixar det KRAM.

Hej och tack för ditt svar och pepp. Min man är väldigt förstående och helt med på noterna kring detta. Problemet inför den här helgen var att vi för en gångs skull inte sagt på söndagen -nu kör vi nyktern under veckan och sen hittar vi ändå en anledning mitt i veckan att köpa alkohol. Och det har triggat mig att ha ett "förbud" så den här gången nämnde jag inte att vi ska testa att inte dricka utan bara lät veckan flyta på och det har känts mycket lättare. Och så kom idag, fredag. Lämnade dottern några timmar på förskolan då jag inte är det roligaste sällskapet just nu, åkte till Ica som ligger vägg i vägg med systemet men gick inte in. Eloge till mig! Men så närmare sig klockan 18 och stressen kom krypandes, snart är det för sent att få tag på vin. Nu sitter jag och surar i soffan som en annan barnunge. Men glad att jag inte köpte något. Och snart ska man laga middag, utan vin?! Och snart ska jag få smaka min egen mat nykter utan att A tar bort allt vad smak heter. Små glädjestunder i surandet i alla fall.

Så starkt av dig att avstå att köpa A. En timme i taget är vad man får jobba med ibland. Jag tror du kommer vara så nöjd när du vaknar imorgonbitti. Första tiden är väldigt jobbig men vi är många så vill stötta dig och hejar på dig. Ta hand om dig och det är okey att vara sur o irriterad det kommer mindre sådana dagar framöver 🤗

Söndag. Jag har fixat helgen enormt bra. Huvudvärken är nästan borta och aldrig har en helg varit så här lång men extremt många vakentimmar per dygn jämfört med när jag däckar innan dottern ens har somnat ibland. Dock börjar ångesten komma över hur jag ska/vill göra i framtiden. Ska jag inte dricka vin på en tjejkväll eller efter en lång och intensiv dag? Ska jag åka på semester utan att kunna dricka? Ska man inte kunna dricka?! Hur ska jag göra när jag träffar min familj (som tur är bor 60 mil bort) men där min mamma är alkolist och alla andra dricker som galningar? Så många frågor som snurrar i huvudet.

Inatt drömde jag om alkohol och all ångest den framkallat genom åren. Allt smusslande, ljugande och korkade val man sysslat med. Drömde att jag hade öppnat en öl och min man var på väg hem. Känslan när han öppnade dörren och ölen intevar slut än. Känslan jag fått i verkliga världen återkom som en smäll i drömmen och jag gjorde en sån där hoppa sig vaken som när man faller. Pulsen var i 200 över att ha blivit påkommen. Nästa dröm var att jag åkte till jobbet och gick på toa. Där inne låg det en tom vinbox. (Jag jobbar med ungdomar och har natt) jag hade då i drömmen glömt en vinbox på jobbet och alla hade sett den men ingen visste vems den var. Jag visste inte om jag skulle försöka smyga ut den eller lämna kvar den. Tog jag bort den skulle de veta att det var jag samtidigt som jag ville att de skulle veta att det var jag så att jag skulle sluta upp med den här skiten. Men så kom känslan igen, ska jag aldrig kunna dricka igen om alla vet?!

Känner just nu som Harry Potters styvpappa ang söndagar. Ingen post på söndagar eller i mitt fall, inget bolag på söndagar.🤣

@esc hej! Detta är min dag 5..helgen var hemsk. Dessutom var vi förbi Vaxholm. Folk drack över allt. I solen,skrattade o njöt. Släppte taget.. Jag såg mig själv hoppa in som en apa på borden och klunka deras vin flaskor... men gick snällt och bittert förbi... Det var min första helg utan tillgång till alkohol... Det är tufft. Jag är inne här 3 gånger om dagen o läser... Det ger en stöd... kämpa på ♥️

@mittilivet84 bra jobbat hela helgen och grattis till din femte dag 👊

Nu gäller det att hålla ut för det blir bättre ju längre man kommer ifrån sitt sista glas. Jag känner igen det där att gripas av sjukt sug och få lust att uppföra mig som en apa 😂 men det har gått över nu fast jag inte varit nykter mycket längre än du.

Nu drabbas jag dock av tvångstankar ibland: ”tänk så lätt det vore att hinka i sig allt man ser och förstöra allt på 2 sekunder!” Sjukt obehagligt och inget jag tänker göra.

Bra att du är inne och läser och skriver. Du fixar detta – en dag i taget.

Kram

@mittilivet84 idag har jag varit nykter i exakt 4 veckor. Jag hade det så kämpigt i början (vågar knappt läsa början av min tråd, helvetesdagar deluxe var det) men mår väldigt bra nu.

För mig hjälpte det att köra en "hjärntvätt". Jag lyssnade på och läste allt jag kom över och övertalade mig själv om att alkohol och jag är en livsfarlig kombo. Tillslut blir det en sanning och då börjar resan.

Hoppas du snart kommer över det värsta, vi är här för dig så var duktig och be om hjälp om/när det känns jobbigt.

Kram

@mittilivet84
Bra kämpat! Om ett år hoppas jag att vi båda kan hoppa på borden som apor, nyktra. Så kan de andra sitta där med sina väntande bakfyllor.🤣 Jag är inne på dag 8 idag. Var ledig nästan hela förra veckan och tog det lugnt men klev på igår kl 08 och av idag kl 16. Helt slut och huvudvärken är tillbaka. Och helvete vad jag vill ha vin. Efter sånna monserpass var vin en självklarhet när man kom hem. (och alla andra dagar också iofs men det blundar vi för nu) så istället för vin sitter jag just nu och äter upp min dotters godis. 🤷‍♀️ Men över en vecka nykter och jag har börjat prata med min man om alla känslor och funderingar så det är skönt.

@esc
Tänk vilka sjuka känslor man kan få.. Jag har oxå haft vin som min lyx och min krydda på tillvaron. Allt blev ok då, att orka handla,fixa,laga mat, vara "kul" för särbon.
Nu är jag bara jag... i mitt 08 30 till 16.00 jobb. Plus alla sysslor. Utan kul... Det ska väl bli ok tillslut det med... hejja oss♥️

@mittilivet84
Min man tycker att jag börjar bli rolig igen. Jag har börjat skratta ordentligt igen, kan vara så att han märker det mer eftersom jag faktiskt är vaken och med hela dagarna och kvällarna. Men häromdagen när vi låg i sängen och han hade lagt sig för att sova låg jag och kollade tiktok och började tokskratta åt folk som använder filter på "medresenärer" i rulltrappor. Har du inte sett det så kolla in det! Skitkul! Han sa i alla fall dagen efter att han tyckte det var underbart att höra mig skratta i sängen och inte ligga avdäckad när han går och lägger sig. Det gjorde mig glad att han uppfattar förändringen hos mig och att han blir lycklig av att jag mår bättre.

Dock trillar vi in på min värsta vindrickarperiod den här veckan, pms... så nu ska jag både vara nykterhetssur mellan varven och konstant sur pga pms. Och det enda jag vill under pms är att vara i fred och hinka vin och somna. Sova bort hela veckan. Ska jobba nästan dygnet runt fram till söndag, förutom fredag då ska jag åka till äventyrsbad med dottern. Allt för att hålla igång. Men jag mår fan bra. Och jag sover som en sten på nätterna, hela nätterna!

Jag tror visst att du är hur kul som helst och skit i sysslorna, de skippade man ändå så ofta när man var full så de går ingenstans nu heller. Kolla film och passa på att komma ihåg handlingen i filmen och njut.

@esc blev så glad av ditt inlägg, det är så härligt att få skratta innerligt igen 🥰

@mittilivet84 känner igen det hur allt var så himla ”tråkigt” utan vinet, disken, tvätten och kvällarna. Man var allt bra på att övertala sig själv. Nu tycker jag nyktra morgnar är det bästa jag vet och mycket roligare än alla mina 8957 fylle-dammsugningar 😂

@B.Å
Verkligen! Jag har alltid varit en enormt social och framåt person som med alkoholen har dragit sig tillbaka. När jag och min man träffades för 13 år sedan var jag som en virvelvind i hans värld och väldigt olik andra han känner. Så att han har behövt kolla på medan jag tynade bort de senaste åren är bara sorgligt. Längtar så efter att få tillbaka mig själv och vara den oblyga, galna tjejen som stod längst fram i kön. Även om jag är fullt fungerande med jobb, aktiviteter med dottern och allt där i mellan så har det egentligen inte funnits något av mig efter kl 16. Och ofta gick jag upp på morgonen innan familjen bara för att få sitta ensam i soffan under en filt med ett glas vin och en film. Lagom till de vaknade gick jag och la mig igen, full och fick sova ruset av mig en gång till. Sen upp, hitta på något med familjen, både bakfull och full på samma gång, hem från aktiviteten och då förtjänade man ju lite vin eftersom man varit iväg på "barnaktiviteter" halva dagen. Och så somnade jag lagom till att dottern gick och la sig. Kul helg för min man...

Har vetat i många år att jag har ett stort alkoholproblem och har pratat ofta om det med min man. Men har haft svårt att ta det sista steget och jag hoppas att den här gången är här för att stanna.

@esc du låter så insiktsfull och redo. Du vet vad som behövs göras (avstå första glaset) och åt vilket håll du vill gå.

Då är det bara och spänna fast sig och fortsätta resan - vi gör det tillsammans och tar hjälp av varandra :)