Som för många andra svenskar har sommaren inneburit alldeles för mycket a. A i en vecka rakt av vid två tillfällen (olika mycket men alltid något)
Lider inte av någon abstinens eller så efteråt och har barn men absolut har de blivit för mycket vid något tillfälle.
Känner att inför nästa sommar vill jag ha förändrat mitt drickande under semestern. Känner att hela kroppen mår dåligt och plufsigare blir man.
Och tror absolut att barnen tagit skada av det :(

Finns de fler föräldrar här som vill följas åt och motivera varandra ?
Har två tillställningar i augusti men i september tänkte jag försöka med att vara utan A hela månaden.
Herregud har man varit gravid bör man ju klara en månad 😐 tänker att detta kan va ett bra ställe att hålla motivationen uppe

Hejsan! @badhabbits, är ingens förälder vilket man väl ska vara tacksam för, då man väl inte direkt skulle ha varit lämplig för ett så stort åtagande och ansvar detta innebär. För kan då utan tvekan säga att i ett familjebygge, där så har inte alkohol någon plats alls.

Känner man inom sig att alkohol inte bara är en sällsynt förekommande detalj som man kan ha eller mista. Så ska man nog inte dricka alkohol alls tror jag numera och i denna stund som lite mer förhoppningsvis klart tänkande som ny-nykter sedan snart en en tio månader som skribent på detta eminenta forum.

För här på forumet har jag lärt mig rätt mycket om sånt som jag väl tyvärr missade en hel del av när jag traskade omkring i alkoholdimman och inte brydde mig om nånting i stort. Det är bra att du siktar på alkoholfritt i en månad som du skrev om, men ta allt stegvis och tänk inte för långt fram utan var i nuet som de lärde väl säger och ta inte det där första luriga glaset som så lätt bara blir till fler och fler.

Ha det gott kompis!

@Flarran Grattis till tio månader!
Ja en dag i taget låter klokt. Jag brukar inte ha några sig alls på veckorna utan suget kan komma till ”fredagskänslan” men jag siktar på helt vitt i sep och tar en helg åt gången sen får vi se vart det bär av.
Ska se till att skaffa gymkort för den där avkopplingen/egentiden för mig som alkoholen varit.
Hemskt att känna att de är skönt att återgå till rutiner för att A inte kommer ta så stor plats.