Jag har levt med en man i 20 år och vi har en dotter som är 17. De senaste åren har han druckit allt mer och varit inlagd akut för några år sen, sen bodde han på ett hem och blev nykter och fick flytta hem igen. Nu har jag fått nog då han dricker igen och hamnade på akuten igen fyra dagar. Jag har nu fått en lägenhet och ska flytta, men dottern vill inte flytta från pappa. Jag har kontakt med soc pga att han blev orosanmäld på akuten och de säger att de inte kan göra mer än att kalla till samtal då hon är såpass gammal. Hon lyssnar inte när jag säger att han inte är frisk än trots mediciner. Hon tycker jag är hemsk som flyttar. Vad ska jag göra? Hur kan jag få henne med mig?

@Nova73 hej, sitter lite i samma sits som dig jag har blivit erbjuden en lägenhet men har inte tackat ja av rädslan för att mina 2 tonårskillar ska bli arga på mig för att jag lämnar honom. Fy jag lider med dig man vill ju verkligen inte att din dotter ska stanna hos honom.
Har inga råd tyvärr att ge dig men hoppas på det bästa för din skull, starkt gjort att lämna.

Jag har nu flyttat och mår Såå bra i lägenheten. Dottern har varit här ett par gånger och kan nu tänka sig bo här varannan vecka. Jag tänker att det är en bra början, hon behöver vänja sig vid tanken. Nu äter hennes pappa medicin och hon hoppas förstås att han håller sig nykter. Jag tror ju inte det och jag kommer aldrig släppa in han i min lägenhet, är så nöjd med min flytt.

Bra gjort, att du flyttade. 🌟 Det är det enda rätta. Sen med tiden vet man inte vad som händer, men du har frigjort dig själv från ett liv du inte vill leva. Även din dotter får med sig din styrka, som visar att man inte ska ” stå ut” med ohållbara situationer. Ett varmt lycka till.

Så bra!

Barnen kanske säger nej eller visar ilska men använd aldrig det som ursäkt att stanna
De ändrar sig oftast när det är gjort o troligare att du har mer kontakt med dem som vuxna än om du stannar kvar i missbruket
Nu erbjuds de iaf en väg ut men det kan ta lite tid - växer man upp i missbruk blir det ju ett medberoende

@ann74

@miss lyckad tack för dina ord! Jag känner verkligen att jag gjort rätt. Är rädd att dottern är medberoende och gör allt jag kan för att hon ska komma ut det. Men det får ta sin tid jag ger aldrig upp!

@Nova73 kanske förtydliga för dottern, att du gör detta för att stå upp för dig själv och för henne. Att det inte är ok för dig att din dotter växer upp i ett hem men en alkoholist. Att du inte längre varesig kan eller orkar leva med en alkoholist.
Nu kan hon välja lite. Bo med dig, eller honom. Men hon har en fristad dit hon alltid är välkommen, där ingen är full. Du vill erbjuda henne trygghet. Alltid.

Nu har det gått några veckor men dottern väljer att bo med sin pappa, vill inte lämna honom då han inte dricker nu. Jag var där och pratade med henne idag för att hon ska gå med på att prata med soc som vill att hon bor med mig. Hon var inte helt emot det som hon varit innan (att prata med dem) jag fick sån ångest av att vara i huset och känner att jag mår så bra i min nya lägenhet. Men det är så jobbigt att hon bor där med honom. Jag ångrar inte en minut att jag lämnat men saknar förstås min dotter.

Tack 🤗 Ja hon är säkert det och vill hjälpa henne att inse det, men mycket svårt! Hon har ju inte velat gå i Nova grupp så jag har bara försökt förklara hur sjukdomen fungerar..jag känner mig så lugn att jag flyttat, det är så skönt så jag hoppas alla andra här som lever i det gör allt för sina barn och lämnar. Vänta inte!