Nu sitter jag här efter sommaren med ångest i kroppen. Han lovade att bättra sig vilket han gjorde under ca 2 månader fast då var han istället aldrig hemma utan åkte iväg med kompisar hela tiden och utövade sin hobby. Sedan i början på augusti så trappades alkohol intaget upp och vart mer och mer på sin lediga tid. Nu har han druckit sedan i fredags och låg helt utslagen nu när jag var hem på lunchen.
Just nu känner jag mig så psykiskt trött på allt har stått i kö på lägenhet och i helgen kom ett erbjudande om en 4: a som jag skulle vilja ha typ 500 meter från barnens gymnasium. Så sitter här på jobbet och det känns som nu eller aldrig men jordens klump i magen.
Jag har önskat så länge att han ska ändra sig men tror inte han kommer att göra det, jag har ju hotat och hotat så länge nu men han bryr sig inte ett dugg. Han har ju inga problem alla dricker som han och han är ingen alkoholist.
Jag måste bara våga tacka ja nu.

@ann74 jag hoppas verkligen att du tackar ja! Det är nog inte att han inte bryr sig, utan han är sjuk och kan inte längre bestämma själv.

Det är fruktansvärt jobbigt att stå bredvid och se på. Men du kan inte hjälpa honom.

Du kan däremot hjälpa dig själv och dina barn. Fast det kanske inte känns som att du klarar det, så gör du faktiskt det.

Är du rädd för hans reaktion när du berättar att du/ni flyttar?

Om så är fallet, vänta med att berätta tills du har en plan för hur tiden därefter ska hanteras. När du tackat ja och vet var ni ska ta vägen, löser du det andra sedan❤️

User37399

@ann74
Tacka JA nu direkt.

Tacka ja till livet för alla inblandades bästa.
Betrakta det som ett måste, inget val.
Om ett år du i en bättre situation o undrar förmodligen varför du tvekade.

Skriv här så snart det är gjort!
Och diskutera inte valet hemma innan det är klart.

Nu har jag tackat ja men tyvärr var det bara en intresse anmälan, så nu är det bara att hoppas. Det är en helt perfekt lägenhet. Men får jag den så flyttar jag direkt orkar inte detta längre.

@has nä tror inte han skulle bli aggressiv på det sättet men det skulle nog drickas en hel del och han blir ganska elak i munnen när han dricker. Så jag väntar med att informera tills jag vet till 100 % att jag får den. Isåfall är det inflyttning 1 nov.

Tyvärr så fick jag inte lägenheten det var 1 person före men då börjar jag iallafall närma mig så nästa lägenhet kanske är min.
Denna vecka har varit hemsk så skönt med helg nu och han går på jour ikväll och jobbar hela helgen.
I princip har han druckit sedan i lördags och inte kunnat hjälpa till med något som väckningar, körningar mm tur att man har ett bra jobb och bor nära det så man kan åka i mellan. Men det är jobbigt att ha någon som ligger halvfull när man kommer hem från jobbet och ska börja ordna mat mm. Just nu är inte valet så svårt om vi ska fortsätta eller inte är så less på han.

Det låter verkligen jobbigt @ann74! Men precis som du skriver har du tagit första steget mot ett eget boende nu. Hoppas det dyker upp någon annan bra lägenhet snart❣️