@Geggan Bra att du redan nu funderar över hur du vill ha din sommar nästa år. Om vi kämpar ihjäl oss med alla måsten så tar all energi slut och man mår inte bra. Vi behöver prioritera och fundera på vad som är viktigt och vad som är hållbart att göra för att vi ska må bra. På vilket sätt kan man förenkla och effektivisera så det blir good enough och så att man orkar med och så att det känns roligt. Hur kan man fördela på arbete till fler och få hjälp med ansvaret.

Hoppas du får en fin vistelse tillsammans med din bokklubb! Sköt om dig och dina krafter❤️

Idag är det ett år sedan min man dog. Precis vid samma tid, tidigt på morgonen idag kom jag hem från landet efter 7 veckor. Så det är en stillsam dag. Bukett med dahlior, hans favoritblommor, på graven, som lyckligtvis är nära. Nu skall jag börja ett nytt liv här i den nya bostaden. Glad att jag packade upp allt, men mycket fix återstår. Funderar på att utnyttja stadens erbjudande om 6 timmar fixhjälp för 70-plussare. Väl investerade pengar, minskar fallolyckor och brutna ben betydligt. Jag har högt i tak och blir lätt yr. Ringer imorgon! Idag beställt tv. Har ingen tv på landet så saknar inte än. Tänker lite högtidligt på att detta troligen är min sista bostad i livet. Kanske jag får 20 år till, som min mamma. Glad idag åt grönska och solljus och många fönster.

@Geggan Fint att du har graven nära och lätt kan besöka den❤️. Du har hanterat året på ett så bra sätt och skönt att kunna sätta nytt bo och nytt liv. Låter som en strålande idé med hjälpen, väl värt! Hoppas du ska trivas och fortsätta njuta av grönska, solljus och fönster.

Ha det gott!❤️

@Geggan Tänk att ett år redan har passerat. Och du har gått igenom alla dagar, högtider utan din man. Så gott att du har honom nära❤️Och, naturligtvis ska du ta den där hjälpen så inget händer dig…brutna ben osv.
Allt gott till dig bästa @Geggan❤️kram

@Geggan Ett helt år? Jösses. Tiden går snabbt. Jag är så glad för din skull som fått en ny lägenhet att skapa till ett hem. Det tar lite tid, men plötsligt kommer ”hemmakänslan” och den är ljuvlig 🥰

Kram 🐘

Så full av tacksamhet och frid idag! Igår rolig dag på vasamuseet med ett av barnbarnen, en åttaårig snacksalig kille. Vi var båda helt överväldigade av alltihop! Sen fika i mitt fina hem med syskon och dotter. Orkade inte vänta på fixartjänst utan fick upp både gardin o skittung spegel själv häromdan. O hjälp m sista skruvdragning på det nymonterade bordet med plats för tio i utdraget läge! Hela familjen. Nyper mig i armen fortfarande över den allt finare lägenheten! En sån målgång! Läst tänkvärd deckare, kvinna på tåg, med alkoholiserad huvudperson. Bra beskrivet, så stor igenkänning på att bara plötsligt åka och köpa två flaskor vin efter tre nyktra dagar. Hur man åkte dit, om och om igen. Så oändligt tacksam att det är över.

@Geggan Så fint beskrivet ❤️ Om tacksamhet och nöjdhet med livet och lägenheten och med de relationer du har i ditt liv. Att vi tidigare bara var fokuserade på nästa glas vin känns idag som en mardröm. Det är bra att påminnas ibland, så vi inte hamnar i ”äsch ett glas kan kvitta”-fällan.

Kram 🐘

I söndags var det begravning. Min multisjuka bipolära bästa väninna sedan över 50 år. Jag höll tal. Det svåra var att hitta balansen i hur prata om hennes sjukdom. Efteråt tackade alla de närmaste för att jag gjorde det. Att förtiga hade varit lögnaktigt, eftersom hon många många gånger var helt enkelt urjobbig, både för sig själv och andra. Samtidigt försökte jag berätta om hur fantastisk hon också var, rolig, klok, begåvad. Nu, i och med hösten börjar något nytt. Hon är borta och jag kommer inte mera att knota över den långa vägen ut i förorten för att hälsa på henne varannan vecka. Det känns tomt. Och det har varit väldigt många begravningar de senaste åren. Glad att jag får leva.

@Geggan Vad fint att du höll tal som anhörig blir man väldigt glad över det🙏🏻
Jag tänker att en människa som har bipolär sjukdom kan i sina skov vara väldigt jobbig. Min dotter har ju sjukdomen och när hon är manisk så är hon ju inte så kul vilket kan bidra t att hon har förlorat vänner. Så vad fint att du har funnits kvar i din väninnas nätverk❤️

Ibland duggar begravningarna tätt. Min man och jag ska på begravning på fredag. Det är inte någon som finns i vår vänkrets mer i bekantskapskretsen men skulle fyllt 68 år i september. Känner också tacksamhet över livet🙏🏻

Allt gott t dig🥰

Kram❤️

Tillbaka i stan efter sista vecka på landet. Nu börjar hösten. Det har varit en fin sommar, fylld av allt möjligt. Igår intressant utflykt till slottsruin, mellan åskskurarna. Nu är skrivkursen över, liksom bokklubbens besök. Texten ska jag förstås ändå fortsätta med. Gympakort har jag köpt. Simning fortsätter. Annars är året ganska tomt tillsvidare. Kanske plugga lite spanska inför vinterresan? Kanske teckna kroki? Mycket utställningar med mitt sällskap som jag råkade träffa i höstas, nybliven änkling. Flera väninnor drabbade av sjukdom. Livet är ovisst. Intressant: vid en av bokklubbsmiddagarna på landet glömde jag vinet! Hade köpt en flaska. Glömde helt bort. Kors i taket.

@Himmelellerhelvette ja det är så skönt! Nyper mig i armen ibland, att man kan ha det så bra! Ska provsjunga för ny kör. Några tanter tittar in på eftermiddagen. Flamencoföreställning på kvällen.

Godmorgon @geggan
Verkligen härligt att läsa om ditt liv och dina glädjeämnen, ligger dig hack i häl. Tänker att vi lär oss så mkt mer än att vara nyktra när vi slutar dricka. Att glädjas till exempel. Låter banalt som från en pingstkyrkopastor men jag menar det på allvar! Kram och ha en fin start på hösten.