Inpuls, rastlös, pms,
Går ut på krogen.

Lever själv , har vuxna barn och många barnbarn. Dricker inte så ofta , men när jag dricker blir jag så jävla full. Kan hälla i mig hur mycket som helst. Får minnesluckor. Blir störig. Har ångest dagen efter som oftast när alkoholen går ut eller att jag gjort tokiga val. Vill välja bort alkoholen men blir, impuls och tänker inte på det i stunden. Ska vara nykter året ut nu är mitt mål. Vill inte utsätta mig längre. Så mitt problem känns som att det är impulsiv kontrollen som ställer till det. Och att jag blir som en svamp. Har pratat om det i många år men väljer detta gift i allafall.

@Margareta123 hej och välkommen.

Vad bra att du har bestämt dig för att vara nykter under en längre period. Jag känner igen mig i det du skriver om utflugna barn och hur man (på impuls) kan sitta och häva i sig. Det är en dålig vana vi har och denna dåliga vana bidrar till så mycket onödig ångest och elände.

Att ta en dag i taget och ha kortsiktiga mål (i början) har hjälp många som oss. Det hjälper också att läsa här och skriva av sig. Här finns det så många omtänksamma och kloka människor som peppar och ger råd….så jag hoppas verkligen att du fortsätter vara här med oss, vi är med dig hela vägen och här går alla mot ett och samma mål.

Du är modig och har tagit ett klokt beslut.

Kram

@Margareta123 vad bra att du har berättat, tror det blir mer ”på riktigt” när man gör det.

Jag är för rädd, har bara vågat berätta för en person i mitt liv, men det kändes väldigt bra :)