@Rehacer @Sisyfos tack för era fina ord ❤️ Det är lite lugnare nu så nu kan man andas en liten stund och ladda för nästa bakslag/kamp 😅 Men så skönt att slippa det vintunga huvudet 😊

När jag drack regelbundet så tyckte jag verkligen att jag blev piggare av vin. Att jag var lite lätt bakis flera dagar i veckan och att dagarna segade sig fram bortsåg jag från. Även så här i efterhand kan jag förstå hur jag tänkte och kände. Efter några glas vin på kvällen så kändes inte allt så tungt. Jag blev gladare och tyckte iaf själv att jag var roligare, även om jag var själv så var jag roligare att vara med. Nu, med ett kraftigt åtstramat alkoholintag som är begränsat till vissa sociala sammankomster, ser jag det lite annorlunda. Då levde jag för kvällen när jag kunde slappna av med mitt vin. Nu har jag istället fått hela dagar att njuta av. Och även om inte alla dagar är njutningsfulla så är det som du @Sisyfos säger, skönt att få vara ledsen och trött. För jag vet ju att det går över. Oftast är det bättre redan nästa dag.

Önskar er en fin helg! 🤩

Påskhelg! 🐣 Och det var förr synonymt med flera dagar då det faktiskt var helt okej att dricka. Alla gjorde det ju. Jag var faktiskt helt övertygad om det. Att varenda vuxen människa (ja med undantag av gravida, dom som äter nån medicin eller ligger däckade i influensa typ och så vidare) firade in helger och långhelger med vin, öl och drinkar. Jag vet att jag i början av min resa skrev om att jag hade blivit en sån som tog en joggingrunda på fredag efter jobbet. Hur jag förr tittat ut på cykelvägen med ett glas i handen och undrat vad det var för stollar som sprang en fredag kväll. Varför var dom inte hemma och drack vin liksom? 😅 På grund av skada så blev min löparkarriär kort men istället har jag investerat i ett gymkort och intalat mig att det är coolare att vara stark än snabb. Hur som helst. Efter jobbet idag så drog jag till gymmet. Det är ett litet gym och jag var övertygad om att jag skulle vara typ själv där. Det är ju långhelg! Det firar väl folk? Döm av min förvåning när det var fler där än en vanlig eftermiddag 😂 Jag har nu skålat in påskhelgen med Pepsi Max och imorgon ska jag nog festa till det med Sprite. E:et på slutet är viktigt 😅 Trots att min väldigt måttliga leverne pågått ett bra tag nu så är jag fortfarande både tacksam och faktiskt ibland förvånad över hur lätt det är att lägga undan tanken på att jag borde köpa mig en vinflaska, det är ju ändå helg. Nu ser jag fram emot en nykter påskhelg. Häng med stora sonen imorgon, chips på kvällen, någon form av bilutflykt på lördag, lite shopping och sen kommer barnen på söndag. Önskar er en glad påsk! 🐣

Semestern är över sen ett par veckor och vardagen är igång. Mitt måttliga leverne rullar vidare och jag känner mig nöjd med hur jag lever och att detta blivit mitt nya liv. Min måttlighet inkluderar inga regler om antal glas i veckan osv, sunt förnuft får styra. Och det är väl där en stor skillnad är mot förr, att det är jag som styr. Det kan gå flera månader utan en droppe utan att jag ens reflekterar över det och de destruktiva kvällarna i soffan med chips och en flaska vin är mer eller mindre ett minne blott.

Jag har märkt att jag ofta gör en liten check in här i samband med högtider eller semester. Det blir mer anteckningar för min egen del, att allt faktiskt flyter på bra. Ligger här på soffan och minns andra somrar, då hade jag varit packad vid det här laget. Jag hade dock slutat dricka sen cirka en timme tillbaks för att orka gå till jobbet imorgon. Ikväll ligger jag här, så som många andra kvällar, och förhandlar med mig själv om att det är hög tid att gå och duscha men fasar inför det efter dagens arm- och axelpass 😅 Hatar att tvätta håret när man knappt kan lyfta armarna över huvudet. Men det är skönt att förhandla om sådant och slippa tankarna på att det står en dunk i kylen. För det gör det inte. Dunkar är förbjudna i detta hem för det har jag lärt mig, finns det hemma så nallar jag av det. Alltså köper jag inget. Nu väntar den sabla duschen! Hoppas ni har en fin sommar!

@Friluftstok
Du verkar ha hittat din måttliga väg, jag minns ju att du varje dag satte ett streck på ett kuvert för att räkna dina nyktra dagar och i dag , över 2 1/2 år senare, så kan du obekymrat vara utan a i flera månader utan att ens behöva räkna några dagar.😄

Grattis och bra jobbat, ha en fin sommar.🤠

@Jan.3. Ja, det där kuvertet var ack så viktigt och spelade en stor roll där det satt på kylskåpsdörren 😅 Läste igenom de senaste inläggen i din tråd och det verkar gå fint för dig med, det glädjer mig!

När jag ändå är inloggad så vill jag dela en liten händelse. Sen jag slutade dricka i tid och otid har jag berättat för några vänner att jag minskat rejält och lyft lite på locket varför. Att det var en period i livet där det blev alldeles för mycket. Att det blev en daglig rutin med tre, fyra glas. Lika självklart som att borsta tänderna typ. Och döm av min förvåning när många nickat igenkännande. Sagt att de också varit där, att de själva har gjort eller skall göra förändringar, att de också har strategier för att hantera alkoholen på ett sundare sätt. I våras berättade jag för en vän och vi hade ett bra samtal om det och hen delade sina tankar och erfarenheter. Vi är så många som hamnat snett mellan småbarn, relationsproblem, karriär och livet i allmänhet. Denna vän bor inte i samma stad som mig men nu i dagarna är hen här på besök. När vi talades vid förut för att planera när, var och hur vi skulle ses så undrade hen om vi skulle köpa en flaska vin till ikväll. Innan jag ens hann säga att jag hade tänkt ta bilen så kläckte hen ur sig "eller du kanske hellre vill ha något alkoholfritt?" Blev genuint glad även om jag numera oftast känner mig trygg på den väg jag valt. Givetvis tackade jag ja till alkoholfritt alternativ och har spenderat kvällen med god mat, några alkoholfria cider, trevligt sällskap och givande samtalsämnen. Tänk så mycket som ändras utan att man egentligen inte tänker på det. Nånstans 2020-2021 så hade det varit helt otänkbart att spendera en sådan här kväll utan vin. Sen kom helomvändningen 2022 och allt kändes läskigt. Hur skulle jag tacka nej? Vad skulle folk säga? Och nu är vi här, 2024, och det är självklart att säga att "nej, jag vill inte dricka idag" Vet inte vart det ändrades men jag är glad att det gjorde det.

@Friluftstok wrote:"Tänk så mycket som ändras utan att man egentligen inte tänker på det. Nånstans 2020-2021 så hade det varit helt otänkbart att spendera en sådan här kväll utan vin. Sen kom helomvändningen 2022 och allt kändes läskigt. Hur skulle jag tacka nej? Vad skulle folk säga? Och nu är vi här, 2024, och det är självklart att säga att "nej, jag vill inte dricka idag" Vet inte vart det ändrades men jag är glad"

Hög igenkänning på ovanstående.

Innan jag slutade dricka så var jag orolig för vad andra skulle säga. Helt galet när jag kikar i backspegeln efter 1,5 år nykterhet. Majoriteten bryr sig knappt. De som möjligtvis undrar varför man inte dricker - verkar vara de som själva har problem.

Som många av er redan skrivit så blir man mer uppmärksam på andras drickande. Jag försöker inte visa det, för jag vill inte att någon ska känna sig obekväm.

Nästa vecka ska jag på tjänsteresa. Har ett jobb som innebär noll resdagar så jag ser fram emot det. När jag fick veta om resan för några veckor sen så dök det direkt upp en bild i huvudet om trevliga vinglas i hotellbaren. Konstigt det där. Hur det fortfarande poppar upp. Mitt vardagsdrickande är noll och inget och det blir kanske ett dryckestillfälle varannan månad. Så nej, det kommer inte bli några immiga vinglas i hotellbaren. Utöver jobbet som ska utföras ser jag fram emot att upptäcka den för mig nya staden till fots om kvällarna. Finns ett museum jag så gärna skulle vilja besöka men dom stänger 17 och jag jobbar väl typ till 17. Hoppas kunna göra en deal med chefen där att kunna gå vid säg 15 på fredag så jag hinner inom museumet på väg hem. Tycker faktiskt att det är rätt coolt hur jag lyckats programmera om mig själv! 😊