Presentation
Har alkoholproblem sen flera år, äter i omgångar antabus, men nu är det riktigt illa. Dricker inte varje dag men när jag dricker kan jag ej sluta trots jag inte tål så mycket. Dricker 1-2 gånger i veckan.
Vin är det jag Dricker. Nu har jag igen ätit antabus 3 dagar denna vecka.nu är jag så nära att förlora min man, mina barn och barnbarn om detta inte slutar.jag har insett hur mycket jag har att förlora om jag inte slutar dricka och då har jag inget kvar att leva för. önskar stöttning vi nätet.

Hej @Felicita och välkommen! Jättebra att du skriver! När jag hittade forumet för drygt 2år sedan blev det min räddning. Jag visste egentligen att jag var alkoholist men ljög så grovt för mig själv att jag trodde mig när jag inbillade mig att jag inte var det. Jag började med ett mål som lydde att vara nykter i tre månader, under de månaderna läste och skrev jag på forumet varenda lediga stund och tack vare de som hade varit nyktra längre än mig förstod jag att jag behöver förlänga tre månader till sex månader, sedan nio månader, så lång tid tog det för mig att i varenda cell, innerligt och genuint sanningsenligt, veta att jag var färdig med alkohol, jag kom till insikt med att jag var så obeskrivligt glad och tacksam över att slippa dricka. Jag ville inte längre dricka och med stolthet slapp jag dricka.
Jag läste på om hur hjärnan och kroppen skadas av alkohol. Jag läste böcker av folk som blivit nyktra och lyssnade på poddar av folk som blivit nyktra.
Nu har jag varit nykter i två år, att bli nykter är en process i med och motgång, det finns inga genvägar utan du behöver ta dig igenom.
Nu har du tagit första steget, bra jobbat! Kram

@Felicita Om vi tar det från situationen som den är nu, dricker du trots att du tar Antabus? Som nu denna vecka? Har du fått Antabus utskrivet och tar det hemma? Se i så fall till att du tar det regelbundet och i en tillräcklig dos! Läget är, om jag förstår dig rätt, lite akut.
Hur du skall hantera ditt beroende på sikt måste vara en senare fråga.

De gånger jag har känt att det är på väg att gå åt fanders har jag kontaktat den lokala beroendemottagningen.
Jag har fått besöka mottagningen 2 - 3 ggr/vecka för att få Antabus under bevakade former. Kan låta trist, men det fungerar (för mig) och jag har haft turen att få helt underbara "behandlare". Jag har fått berätta hur det känns, och personalen har varit lyhörd och gett mig motiverande respons. Det har fungerat som en väldigt bra nödbroms för mig!

Om du tar det steget kan det vara ett sätt för dig att visa dina nära och kära att du verkligen vill få till en förändring.
Samtidigt måste du få dem att förstå att du behöver deras stöd och hjälp för att klara av det här. De kan inte bara ställa krav och ultimatum. Att känna som du gör, att du kan förlora relationer, är inte bra. Det kan leda till ett trauma som du försöker fly från med mer alkohol.

Cyberkram 🤗🤗och styrka💪till dig!

Onkel F

@Onkel F tack för svar ❤️nej jag har aldrig druckit när jag ätit antabus, däremot har jag bara ätit dom max 2 veckor sedan slutat, då jag trott att jag kan dricka med förstånd som jag nu insett att jag inte klarar.

@Himmelellerhelvette
Tack för de stöttande och uppmuntrande orden. Jag har nog aldrig tidigare varit så säker att det är 0 tolerans som gäller och därför skall jag ej sluta med antabus, då jag tidigare slutat efter ett par veckor då jag trott jag kan dricka med förstånd, som jag insett att jag ej klarar. Kram

God morgon @Felicita och välkommen till oss.

Vad bra att du har bestämt dig och insett att nu gäller det att hålla ut.

Det bästa som hände mig (för6 veckor sedan) var när jag verkligen insåg att det fanns inget att förhandla om utan för mig (och många andra här på forumet) är det nolltolerans och inget annat som gäller. Så fort jag insåg det bestämde jag mig för att lyssna på dem här i forumet (som har gått denna grusiga väg, de som går före oss) och tillslut accepterade jag att så är det, jag kan inte ta ett första glas…det finns inget ”ett glas” för oss här, vi behöver avstå helt, en dag i taget och det gör vi tillsammans.

Mitt råd till dig är att läsa mycket här, skriv av dig och be om hjälp när det är jobbigt. Det finns en väg att gå och du kommer också få se att det finns ett ljus i tunneln. Allt vi behöver göra är att avstå från ”det första glaset”. En dag i taget.

Det kommer bli bättre, håll ut nu. Vi finns här.

Ha en fin dag ❤️

@Felicita, vad bra att du hittat hit till forumet.Bara det är ett tecken på att du vill ha ett liv utan alkohol.Att ta hjälp av antabus den första tiden var en mycket bra åtgärd för min egen del.Jag fick 2-3 gånger/ vecka i 7 månader.Jag fick tabletterna på beroendecentrum.Det var möjligt eftersom jag precis gått i pension och kunde fara dit så ofta.Personalen var fantastiska där.Kände ett sånt lugn när jag satt i väntrummet tillsammans med andra i samma båt.Ingen skam utan en stolthet att jag också hade tagit tag i mitt missbruk.Jag kan verkligen rekommendera dig att fortsätta med den behandlingen.Jag har varit alkoholfri i 3 år nu.Det har inte alltid varit en dans på rosor,men fördelarna har ändå vägt tyngre och hållit mig nykter.Jag kunde inte heller sluta dricka när jag väl börjat.Detta höll på i nästan 30 år,men blev riktigt allvarligt de sista 10 åren.Nu gäller det att ALDRIG ta det första glaset.Det blir lättare ju längre tiden går.Tankefällorna kan vara väldigt svåra att slå bort ibland.Hjärnan är trots allt kidnappad, och gör allt för att få en att tycka att nu har jag varit nykter så länge så nu är det ingen fara. Att lära känna sin fiende alkoholen är det bästa försvaret.Försvarsmuren blir starkare för varje sekund man låter bli.Självkänslan likaså.Tankefällorna är rätt fantasilösa och kör samma övertalningsknep.De blir tillslut tjatiga, och man stänger av dem innan de ens börjat Forumet är en fantastisk plats.Så många som ger en pepp,råd.stöd och tröst! En ovärderlig hjälp från de som sitter i samma båt.Fortsätt att skriva och läsa!Tänk på att du är inte ensam.Vi är många,många som går igenom den brinnande tunneln som är fylld av rök så man inget ser.Vi kan sträcka ut våra händer,ta tag i varandras händer, och låta de som ligger före och ser lite ljus leda oss i rätt riktning.

@peace tack för din berättelse, det stärker mig ännu mer ❤️jag skall klara detta och har aldrig tidigare velat erkänna mina problem som jag nu gjort och pratat mycket med min man och vuxna barn som stöttar mig också, men är trötta på att jag inte velat erkänna det tidigare utan jag har sagt jag klarar det nog utan antabus 😢som jag ej gjort så nu kommer jag INTE sluta med dom, och jag tror detta forum kommer hjälpa också🙏

Hej @Felicita och vad bra du hittat hit!

Jag sniffade runt på den här sidan för drygt ett år sedan men det blev inte mer än så då, jag orkade inte ta tag.
För en dryg månad sedan fick jag ett ultimatum av min man för första gången och då förstod jag att det är Nolltolerans som gäller för mig - jag nöjer mig inte med att dricka ett glas, jag kommer dricka hela flaskan eller två ... Och när jag förstod det så blev det på något konstigt sätt enklare ... Låter knäppt men det blev så tydligt för mig.

Det har varit väldigt avgörande att få stöttning från det här forumet, läsa och göra självhjälpsprogrammet och skriva av mig och bolla tankar och funderingar här, gör det!

Det är så otroligt fantastiskt att få somna nykter, vakna nykter och vara nykter! Att slippa ångesten över dagen/kvällen innan, undra vad man sagt/gjort - det är så värt att inte ta det där första glaset. Heja dig, nu håller vi i varandra här på forumet, vi hjälps åt och stöttar varandra.

I morgon vaknar vi nyktra - sov gott!