För ett halvår sedan hittade jag min soulmate. Den mest fantastiska man jag någonsin mött. Jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv, aldrig varit så kär i någon som i honom. Jag bara visste ganska direkt att detta är HAN som jag längtat och letat efter hela livet.
Men efter ett tag insåg jag att något inte var rätt - då erkände han att han var alkoholist och att han hade ett återfall.
Han går på AA-möten och försöker inte smyga med det. Men det gör så jävla ont varje gång han väljer att sitta och dricka, istället för att vara med mig. Den här helgen hade vi planerat en romantisk weekend tillsammans, men det höll bara i knappt ett dygn, sedan åker han hem och super istället, trots att både han och jag tyckte att helgen dittills varit magisk. - men alkoholen vinner.
Mina vänner säger att jag ska lämna honom direkt. Men dom förstår inte, jag älskar honom så galet mycket. Så snälla, säg vad jag ska göra..... ni som har erfarenhet....

Dom förstår - lyssna på dina vänner
Skillnaden är att de tänker klart.
Spring.. du kommer att bli sjuk själv, dina vänner kommer att tröttna o du blir så ensam.
Skaffa inte barn och flytta inte ihop vad du än gör.
I all välmening.

Vilken smärtsam situation du befinner dig i, V.B. Du har fått kännedom om att den person du blivit djupt förälskad i kämpar med beroendeproblem och just nu har en period där han har kört i diket. Inte konstigt att det gör dig ont, det var inte det du hade sett framför dig och sett fram emot när ni lärde känna varandra!

Du har fått välmenande och tydliga råd av både vänner och användare här att lämna förhållandet. Om det är rätt sak att göra eller inte är det bara du som kan besluta om. Ibland kan det vara så att man själv tror att det vore det bästa att lämna men att det är svårt att genomföra pga starka känslor. Ibland kan det vara så att man faktiskt funderar på andra alternativ och vägar framåt som man vill utforska. Vår erfarenhet här på Alkoholhjälpen att det kan vara hjälpsamt att sätta ord på tankarna alldeles oavsett. Hur ser just dina tankar ut om situationen och vägen framåt?