Dag FEMTIO utan alkohol och i total nykterhet.

Ja vad ska man säga en dag som denna; kan knappt fatta hur bra det går. Hur bra jag mår. Och hur otroligt tacksam jag är varje morgon jag får vakna upp och inser att ”JUSTE! Jag är inte bakis!”

Kommer man nån gång sluta känna den tacksamheten?

Det rullar på rätt bra. Jag har börjat ta tag i min kost nu, äter LCHF på vardagarna (till och börja med, får se om jag går över helt) och sedan har jag börjat promenera 40-60 min varje dag.

Känns som jag har så mycket jag vill ta tag i nu och eftersom jag gillar att sätta mål och stryka på listor har jag gjort tusen delmål och även långsiktiga mål som jag kommer jobba undan i lagom takt.

50 dagar känns stort men om 10 dagar blir det SEXTIO och det är verkligen en milstolpe jag kommer fira. Känns helt galet detta – jag håller på och blir en helt ny människa. Och jag gillar den nya versionen av mig själv.

Jag ska ut och resa en sväng denna vecka. Har förberett mig på alla möjliga sätt jag kan komma på. Har även lovat mig själv att återfall kommer ALDRIG tas på resande fot. Alltså: bestämmer jag mig för ett återfall under resan får jag skjuta upp det tills jag kommit hem. Hoppas jag slipper såna tankar, jag åker med inställningen att skapa nya och nyktra vanor och minnen. Det kommer gå bra 💁‍♀️

Ha en fin dag och vecka mina vänner, tack ni som läser, stöttar och delar med er. Idag tar vi inget första glas och imorgon vaknar vi nyktra och fortsätter ta kloka beslut ❤️

@B.Å Härligt! Jag är bara ynka 5 dagar före dig med 55 dagar idag.
Jag vill också ta tag i kost och motion men har liten svacka nu jobbmässigt så försöker vara snäll mot mig själv och inte ställa för höga krav. Men kravet att vara alkoholfri håller jag!
Heja oss, idag tar vi inte ett första glas!
Kram på dig! 🥰

@B.Å 🥳🥳🥳 Stort med 50! Halvvägs till 100 och med nyvunna insikter. Härligt! Jag hänger på resan, fortfarande 22 dagar efter dig men det procentuella avståndet minskar 👍🤣❤️

Grattis till 50 dagar @B.Å 🥳 Älskar din inställning och är oerhört glad för din skull att du mår så bra❤️ Jag minns att jag började tvivla på om jag verkligen var beroende när det gick så lätt för mig men insåg sedan att det var alkoholdjävulens manipulativa viskande, vi får alltid vara på vår vakt när han viskar. Kram

@B.Å Grattis till 50 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Det är en fröjd att följa dig på din nyktra resa. Nyfikenheten är guld värd. ”Nu ska vi se hur det här blir som nykter?” Samla nyktra erfarenheter som smultron på ett grässtrå, varsamt trä på ett smultron i taget. Och helheten blir wow 🤩

Kram 🐘

@Carisie
Tack du, ja den kommer gå bra det är bestämt. Ha en fin dag ❤️

@MärtaMaria
Åååh så bra jobbat, idag har du bara 4 dagar kvar till 60 🥳🥳

Tror det är viktigt att vara snäll mot sig själv och inte ta tag i allt på en och samma gång. Jag brukar tänka att bara med att avstå från a varje dag blir allt det jobbiga lite mer oöverstigligt och hanterbart.

Du är superduktig och gör helt rätt, en dag i taget. Om och om igen.

Kram 🥰

@Ny dag
Ja du kommer närmare och närmare, jag tycker att när båda vi har haft vår första (av många!) årsdag då är du väl ändå ikapp 😂 och dit ska vi. Vi får kickstarta vår nykterhet nu under hösten, städa och röja undan, sen blir det jul och då ska vi njuta. Och när våren sedan kommer då har vi blivit så stabila och har vår första årsdag runt hörnet. Vi kommer fixa detta, jag har din rygg och du har min.

(Halvvägs till hundra låter så sinnesjukt bra, tack för den du….den tar jag med mig!)

Kram 🥰

@livima
Tack så mycket för fina ord och tack för att du är med oss. Visst är det bra att vi har varandra och inte behöver känna oss ensamma! Heja dig och heja oss, en dag i taget mot vårt bästa ”jag”.

Ha en fin dag ❤️

@Himmelellerhelvette
Tack för att du gläds med mig. Tro mig jag har också hamnat i tankar som ”hmm, undrar om jag verkligen är beroende”. Men! dessa tankar kväver jag direkt, jag tänker tvärtom, klart jag varit beroende en vanlig människa som har ett sunt förhållande med spriten (helt galet ändå att det finns såna, haha!) skulle aldrig få uppleva det jag upplever nu om den tog ett uppehåll på en månad eller två.

Jag känner mig faktiskt lite utvald och speciell som har fått uppleva så stora förändringar på så kort tid. Har ingen lust att gå tillbaka eller ens försöka mig på ett måttligt drickande, been there, done that. Liksom.

Tack för att du hejar på och delar med dig. Så glad att du finns här.

Kram ❤️

@Andrahalvlek
Du är så bra på att sätta ord på mina känslor!’ Exakt så känns det, jag känner sån nyfikenhet inför alla situationer och kan ofta reflektera och känna ”check, nu har man varit med om detta i nyktert tillstånd!” även när det är jobbigt men också när det är kul. En helt ny värld håller på och öppna sig för mig, önskar att alla kunde få vara med om detta.

Tack för att du alltid är så klok och stöttande och ger dig tid. Det betyder mycket ❤️

@Amanda L
Tack så mycket för fina ord. Ja livet alltså, tänk att vi gett oss själva en andra chans och får uppleva så mycket härligt. Helt ovärderligt är det, heja oss och heja livet!

Kram ❤️ och ha en fin dag 🤗

@B.Å Vad grym du är! Grattis till 51 dagar!🥳. Jag är fortfarande ofta så tacksam för mitt nya liv som nykterheten fört med sig. Tacksamheten slår mig ofta när jag kan hantera utmaningar i mitt liv på det sätt som jag gör och när jag jämför med förr. Jag är så tacksam för balansen på mina olika livsområden som gör mig trygg och stabil. Tacksam för det vackra i livet. Ibland känns det som att denna stora förändring som vi genomgår inte skulle ha skett om det inte fanns ett alkoholproblem. Det blir en sådan tydlig och stor skillnad på då och nu. Och just tacksamheten.

En sådan skön känsla inombords som man ibland bara skulle vilja skrika ut ”Jag är så jävla duktig och jag har varit nykter i xx dagar! Jag kan hantera mitt liv nu! Mitt liv har förändrats så mycket! Jag kan fan ha roligt utan alkohol och till och med mycket roligare!”😂. Kanske man ska göra på ett utvecklingssamtal med chefen ”Fan jag har utvecklats så jävla mycket, självkännedom, helikopterperspektiv, balans i livet, klarar av mer utmaningar såväl privat som på jobbet, jag är skitbra, mig kan man lita på, jag vet vad det innebär att göra en rejäl förändring, ge mig påökt, det är jag värd!” Men det gör man ju inte😁.

Fortsätt som du gör! Då går det bra! Kram❤️

Dag 54 i nykterhet.

Denna helg är lite jobbig. Har dock bestämt mig och ska inte förstöra det jag gjort så jävla bra.

Har varit såååå sugen på ”ett glas” i solen samtidigt som jag vet och känner i hela min själ att jag aldrig någonsin skulle nöja mig med ett glas. Ett (1) glas finns inte i min värld. Tar jag en klunk vin kastas jag direkt tillbaka till min sista vidriga fylla. Nej tack dit går jag inte.

Konstigt ändå….har det lite jobbigt och så men samtidigt tycker jag att det är en spännande utmaning. Alla tankar och känslor alltså – jag har bestämt mig och V E T! att jag inte kommer ta det första glaset. Vet också att detta jobbiga kommer gå över.

Annars är det bra och jag njuter av livet. Sover så bra och vaknar så pigg. Fan så märkligt ändå att självaste djävulen dyker upp så där, mig knäcker den inte.

Ska bli så skönt när man slipper dessa onödiga besök. En dag i taget bara ❤️ aldrig glömma 🤢.

Hoppas ni, mina vänner, har en fin helg 🥰

Jag kommer lägga mig nykter ikväll och vakna pigg imorgon 💪💁‍♀️

Hejsan! @B.Å. Tittar bara in för att säga att jag tycker du jobbar på bra och liksom sparkar den fule alkoholdjävulen i häcken så att säga. Hade själv besök i tanken i går av knepiga känslor en stund som kunde ha slutat med att man i denna stund inte hade suttit nykter och nöjd med en burk uppiggande energidryck på köksbordet liksom.

Ha det gott kompis!

@B.Å Njuter av livet, sover bra och vaknar pigg - klart du inte vill byta ut det mot ett glas gift i solen!!! Bra jobbat!!! I eftermiddags tog min make ett glas vitt i solen och jag tog en lyxtonic med nyckelinslag och skiva lime! 👍🙏! Min make kan ta just ett glas och sen inget mer men det kan ju inte vi. Men njuta ett afritt glas i solen funkar lika bra. Ofta när jag känt suget efter ett glas vin är det istället berusningen/effekten jag längtat efter. Hur är det för dig?
Så glad att jag ff är 22 dagar efter dig😎🥰❤️

@B.Å Härligt med 55 dagar i nykterheten!🥳. Ja, det jobbiga går över! Det ingår i livet, motgång och medgång. Föreställningar om ett liv utan detta är falskt, livet är mer spännande och varierat än så. Som du skriver, att ha det lite jobbigt men att det samtidigt är en spännande utmaning. Jag tycker att det är ett sunt förhållningssätt till livet. Det blir acceptans till variationer i livet och det gör att man lättare också kan hantera livet i motgång. Man kan då se möjlighet en situation och inte fastna i mörkret. Det är normalt att ha lite ångest och oro, det ingår i livet. Det är också signaler om att något som inte känns bra eller landar bra. Vi behöver rätta till något för att det ska kännas bra, för att få balans. Så visst är livet både jobbigt men samtidigt en spännande utmaning! Det gör oss levande😁.

Ha en fin söndag!🍂❤️

@B.Å Men visst är den där alkoholdemonen lurig! Rätt vad det är när man tycker man går där i lugnan ro så försöker "han" sätta "fälleben" på en!!

Ska iväg på teater i veckan och vi ska förbeställa något i pausen och döm om min förvåning när tanken kom upp i mitt huvud "-Jag kanske skulle beställa ett glas bubbel, det klarar jag säkert - då är det ju bara ett glas ..." Förstår ni? - det kommer inte bli bara ett glas för mig och jag blir livrädd för dessa "baktankar" som seglar upp. Jag mår sååå bra utan den där alkoholen och det skulle vara förödande om jag tog ett glas nu ... Igår var jag väldigt obstinat och tänkte jag kan visst bestämma mig för att ta ETT glas vid festliga tillfällen - så det så!
Idag är jag lite mer resonabel och mer ödmjuk över min fascination inför den där Nippertippan som var förbi igår och tillsammans med hjärnspöket tyckte jag visst kunde unna mig ett glas med iskalla bubbelpärlor i vackert glas - ni hör ju hur jag förskönade tillfället!
Åh, så svårt det här - jag VET att jag inte kommer klara att ta bara ett glas - det kommer gå käpprätt rakt ner i botten på flaskan/tetran då.

Hade inget sug igår - det var inte alls något problem utan förvåningen var att jag n ä s t an planerade för att dricka ett glas om några dagar!!! Men vi knäpper alkoholdemonen på näsan @B.Å - eller hur!

Idag ska jag inte dricka det där första glaset vin och jag beställde en kopp te och morotskaka till pausen ...

Dag 55 i nykterhet ❤️

Att vakna nykter varje dag är det bästa jag vet. Tror aldrig jag kommer tröttna på det 😂

Nu har jag en härlig söndag framför mig. Tänker tillbaka på alla dagar jag legat i sängen och velat dö. Hur kunde jag göra så mot mig själv 😩

Så glad att ni finns här. Jag kommer inte ta ett första glas i dag heller, har ingen lust och har bättre saker för mig 💁‍♀️

Ha en fin söndag mina vänner 🥰

@Kirskål alkoholdjävulen är listig som sjutton, trycker hårt på alla ömma punkter. ”Jag är fan vuxen och bestämmer själv om jag vill dricka eller inte.” Jo, tjena. Och vet du, det hade varit lika illa om det gick att dricka det där enda glaset för då hade alkoholdjävulen verkligen fått bränsle för att fortsätta gasta. ”Du ser, du kan dricka ett glas, du är inte alkis.”

Jag tänker på alkoholdjävulen som på en treåring som sitter i baksätet på min bil. Ropar och gastar ”jag vill ha glass, nuuuu”. Jag blir irriterad men behåller lugnet. ”Vi ska inte äta glass, vi ska hem och äta och sova.” På repeat. Och sen ser jag till att köra hem så snabbt det bara går, stoppa mat i munnen och sen vila/sova. Då blir treåringen pigg och glad nästa morgon.

Kram 🐘

@Andrahalvlek hahaha, jag skrattar högt för jag ser situationen framför mig och kan verkligen relatera till det där med trotsig treåring i baksätet "Vill ha NUUU!" - been there done that :)
Nä, jag kan inte dricka ETT glas, jag ska inte dricka ETT glas - jag vill inte tillbaka till alkistanten!

Jag vill må som jag gör nu - klar i tanken, somnar gott när jag vill och inte för att jag däckar, vaknar utsövd, pigg och NYKTER - det är SÅ underbart! @B.Å Jag minns också de där mornarna jag legat i sängen och inte velat gå upp för jag varit så j-a bakfull - vill inte dit! Men de tankarna trycktes bort igår när jag smygplanerade ett glas bubbel i teaterpausen ... Det är nog många gånger berusningen/effekten jag suktar efter, precis som du skriver @Ny dag, framför allt när jag blir upprörd - jag behöver lära mig hantera min upprördhet och inte packa in den i kroppen och döva den med alkohol. Verkligen hög tid vi är självsnälla! Tack för att du påminner om att det är normalt att ha lite ångest och oro, att det ingår i livet @vår2022 - lätt att glömma och lika lätt att vilja döva och slippa ta i.

Hurra för dig @B.Å till dina 55 alkoholfria dagar - grymt bra jobbat - varje dag! Imorgon ska jag fira femtio nyktra dagar - tjoho!

Nu gör vi som @Flarran skriver " sparkar den fule alkoholdjävulen i häcken"!
Jag förfäras över hur andra tankar lätt kan ta över utan att jag riktigt märker det ... Får verkligen vara på min vakt - aldrig glömma, aldrig ta första glaset! Jag tåler inte alkohol - punkt!

Ha en fin söndag AH-vänner i magiska septembervädret! Kram och tack för er!