@vår2022 God morgon Vårfru 💃🏼
Det kommer att bli fantastiskt att få se årstidens skiftningar - jag fullkomligen älskar hösten 🍂🍄‍🟫🍁

Alltså du är så grymt bra ❤️ Sätter huvudet på spiken varenda gång! Det känns verkligen som att alkoholens dragningskraft sitter i huvudet! Jag nästan "förvånas" över hur den här tiden har fått mig att verkligen känna efter varje gång jag blir tillfrågad om jag vill ha något alkoholhaltigt. I början tackade jag ja ibland bara jag höll mig inom budget. Men nu är det på senare tid alltmer sällan. Nu är det mer en fråga om jag ens VILL ha och svaret är nej iaf de senaste månaderna. 💃🏼💃🏼💃🏼 ("Jag ska gå på Gullans fest nykter. Man kan ha kul utan sprit - har jag hört") 😂

Jag gillar den här resan. Jag gillar mig själv bättre. Jag gör mig bättre nykter och ser på mig själv som en person som inte dricker 🙏🏼 men det betyder inte att jag släpper garden! Tack för pepp och klokskaper.
Kram!❤️

@Flarran God morgon ☀️
Det var roligt att jag kunde muntra upp dig. Jag älskar verkligen smink & läppstift i synnerhet. Du kanske skulle prova? 😉 Sätta färg på tillvaron liksom.

Du har fått mig att vara sugen på mjukost i flera veckor MEN fy så dyrt det rackarns pålägget är!!!! 52 pix för en ask!! Vilka vanor du har. Kör du ostron 🦪 och tonfisk 🐟 ikväll? Lyxlirare...mjukost... 😉☺️

Jag önskar dig en fantastisk fredag
🩵

@Ny dag God morgon 💫💫💫
Alltså bunkern var helt fantastiskt bra igår. Jag hade inga pat medan min kollega hade två som det var mycket pyssel omkring så jag handräckte henne och hjälptes åt med undersköterskan att fixa en massa saker. Jag undervisade i en hel del procedurer också och reflekterade över hur mycket dold kunskap som går ut genom dörren när jag slutar. En förlust för kliniken helt klart. Jag reflekterade också över hur mycket jag kommer att sakna omvårdnaden och kamratskapen men inte ledningen och pisschemat! 🙊

Ja det är lite som att vi i hus 🏠🥰☺️ Men jag blir mer och mer sugen på "the real deal". Jag har ett par björkar som singlar allt möjligt på min balkong vår - sommar- höst 🌳 det blir ju så fint när man fixar 🙏🏼

Hoppas du får en härlig fredag och en nollad helg 💃🏼
🩵

God morgon! @Carisie, Det vore allt en syn det, om jag gick ut på promenad i omgivningarna lite lagom orakad och med smink och läppstift. Men nog skulle det säkert sätta lite färg på tillvaron och muntra upp lite. Detta åtminstone hos en en del som man väl då mötte längs vägen kan jag tänka. Förresten god mjukost, det är grejer det. Brukar passa på att köpa på mig ett litet lager av sånt när det nån gång råkar att vara extrapris, vilket väl inte är så vanligt i dessa dyrtider. Men det händer ibland, och då kan man ju som alkoholfri med lite bättre ekonomi än när man tanklöst bara sprang omkring och matade bolaget med en massa stålar, ju slå sig lös en aning så att säga.

Ha en fin fredag kompis!

@Flarran Hahaha... ja nu muntrade du upp mig med tanken på skäggstubb & läppstift 💄
Ja jag ska kolla upp det där med mjukostrea 🧀

Hoppas du kommer ut idag och känner den krispiga luften och ser några vackra färger. Ägna en liten tanke åt mig som sitter i bunkern i min landstingspyjamas.
🩵

@Ny dag Oh yes my puttttter...smink is the shit när man vill låtsas att man är pigg. Nu var jag förvisso pigg när jag vaknade klockan löjligt tidigt i morse. La mig på sogfan när jag kom hen och tänkte att jag skulle spela nåt utbota korkat mobilspel en stund - kände hur tröttheten liksom sköljde in över mig och jag tänkte "nu somnar jag" DÅ hörde jag makens tunga steg i trappan och bubblan sprack 😉

Därefter följde pannbiffsmakeri med karamelliserad lök och potatispuré. Till detta min egna lilla pressgurka från balkongen och lingonsylt 🥰 GOTT! Nu är ögonen på halv stång igen och jag har tänt en massa ljuslyktor i vardagsrummet 🕯️🪔

Hoppas du haft en fin fredag.
🩵

*NOOT NOOT*
Fredagståget mot Nollköpings C avgår enligt nångon sorts tabell. Sitter i soffkupén med min lilla dator i knät och världen brinner typ. Alltså mina superfina ljusluktor jag köpte på Rusta 😍. Köpte en stor med tre vekar i och två att sätta värmeljus i med samma mönster - alltså jag dör så fint!!! Det bästa med hösten är att borgen blir extra mysig. Maken sa precis att han har saknat tända ljus. På måndag ska jag köpa snittblommor till min Klongvas vilket också hör hösten till det har bringat mig så mycket piff och glädje. Gillar att ha lite samma material så jag har några fler Klongföremål (bla en ljusstake) samt ljuslyktor och en stor fruktskål från Gynning på det stora matsalsbordet. Det är sällan vi sitter där när vi bara är två men det är vackert att se på då man går förbi 😍.

Det här inlägget innehöll ju ganska lite av det jag initialt hade tänkt avhandla men det här blev ju kanske ett trevligare stycke att läsa om för den som så känner. MEN jag skulle ändå vilja dela några reflektioner jag gjort senaste 1,5 året i regionens (Mordor) tjänst.

1) Människor mår dåligt. I många fall mår de dåligt av alkoholöverkonsumtion och i andra fall dövar de sina känslor med just alkohol och där får vi ett moment 22. Människor försöker ta sina liv - trodde aldrig att det var så många som de jag mött och då reflekterar jag över att jag bara mött en bråkdel av dessa. Några lyckas i sina intentioner, andra kommer undan med ett nödrop och vissa hamnar i ett vegetativt tillstånd relaterat till de hjärnskador de ådrar sig.

2) Samhällets medborgare har ådragit sig diverse sjukdomar och skador till följd av överkonsumtion av alkohol. Det är ofta det står i journaltexten som diagnos men det är ännu oftare jag läser i löpande text hur mycket hen dricker och inser att det i deras ögon är "normalt". Det är också slutsatsen jag drar genom att ha "vanliga" samtal med folk om hur det dricks i stugorna. Jag själv var inget undantag innan jag hittade hit och jag dömer INGEN utan det här är min egen högst personliga reflektion. Jag skrev in en patient idag som uppgav 1-2 glas/mån eller inget alls i stark kontrast till patienten som inte ens passerat 40-strecket som uppgav 2 flaskor sprit/dag. Två ytterligheter såklart men även om spannet är stort så är alkoholromantiken i sammhället ett faktum.

3) Fredag & allt så reflekterar jag över hur jag längtade hem från jobbet på fredagar för att dricka en öl i duschen, ta ett glas vin när jag lagade mat, dela en flaska vin till maten, kanske öppna en flaska till, dricka en drink eller ett glas rom framför TV:n och somna på sofflocket till en film. Idag är jag lämnade arbetet, i samma hastighet som vid fullskalig brand, längtade jag hem till lite egentid på soffan, en varm dusch och prata och laga mat tillsammans med maken. Nu när jag spik nykter sitter i soffan och skriver det här så längtar jag efter att sova gott och vakna upp utvilad imorgon för att få lite kvalitetstid med maken innan jag ska jobba. Om det innebär (förutom frukost) gymmet, promenad eller melodikrysset kan kvitta i nuläget - bara vi gör det tillsammans.

Fredagskvällens lättsamhet och allvar från mig. Jag hoppas ni haft en fredagskväll i den stil ni önskar. Jag KOMMER att ta med mig nollan 0️⃣ till sängs strax för jag är helt slut även om jag haft en fantastiskt trevlig och produktiv dag både på jobbet och hemma. Sov gott och nyktert när ni kommer dit.
🩵

@Carisie God lördagsmorgon! Ja, du får verkligen se verkligheten på ditt jobb och de förödande konsekvenserna av alkohol och alkoholromantiken, om än en bråkdel så kanske ett slags snitt av hur det ser ut i samhället. Jag kan minnas tillbaka när jag själv var i alkoholträsket, jag var ju än så länge en ”fungerande” sådan och som inte syntes eller fanns i sjukhuskorridoren. Jag minns att när jag såg någon som ”inte fungerade” och tydligt och synligt raglade omkring så fick jag ont i magen, jag kände mig träffad och kunde förstå hur eländig alkohol kunde göra en människa, men jag duckade och hade ett undvikande beteende om mitt egna alkoholberoende, för det där gällde inte mig. Jag kunde fortsätta dricka i min ”skyddade” värld och ”fungera”. Men det kommer till slut att krascha och inte alls längre fungera om man inte slutar dricka i tid. Tänk vad många av oss som det finns i denna kategori, ett bauta mörkertal!. Idag när jag ser de som raglar omkring slår det fortfarande till i magen, det gör mig sorgsen.

Jag känner en sådan tacksamhet till att nu verkligen fungera på riktigt och till att varje fredag njuta av tillvaron som nykter. Att kunna återhämta sig och uppskatta den stundande helgen. Då blir vardagarna också så mycket roligare och givande.

Ha en fin dag på jobbet och hoppas det inte blir för slitigt!❤️

@vår2022 God morgon kära Vårfru 🍁 Ja visst är det en tanke som ger en lite magont. Eller gav. För om vi fortsatt på inslagen bana så hade det någonstans varit ett öde som kunnat bli vårt. Det kan vara svårt att se framtida konsekvenser av drickandet som sina egna medan man är fungerande.

Ja jag hoppas på en stilla service i regionens tjänst idag och imorgon 🙏🏼 och önskar dig en skön helg. Hur gick det med blåsan förresten?
❤️

@Carisie Jo, men det går framåt med tån. Har punkterat den flera gånger och och paketerat rent och väl. Känns som att det läker under med nytt skinn. Nu har paketet blivit mindre och smidigare och tyckte det kändes mycket bättre idag på löpningen. Ska gå i skogen lång stund imorgon i stövlar och hoppas det också känns bra😁.

Har svarat dig tidigare i min tråd om att jag skulle nog bli en bra sjuksköterska, kanske du inte sett det, då jag är rätt bra på att linda och plåstra om sedan barnen var små😁. Har ett ganska stort hemapotek😂.

Ha det gott!❤️

@vår2022 SKÖNT! Jag är säker på att du är en excellent sjuksköterska. Jo, jag såg det men jag måste ju kolla att tån sköter sig. Det är ju inte alltid att patienter sköter sig 🦶🏼

Jag hoppas att min patient ska sköta sig exemplariskt så jag bara har en mysig fika fram till 22 med kollegorna. Med paus för kvällsmat 😅

🩵

Kvällsavstämningen ✅ är här och redan över. Man kan väl säga att det skiter sig totalt ibland på "fel" tid. Då blir det övertid.

Jag menar "Hej. Oj. Jaha, får du hjärtstopp NU? Ja..alltså jag slutar ju mitt skift nu men Glenn-Ellen tar över och kommer till dig före kl 22 i alla fall. Du kan hålla dig tills dess va?!" 😅

Så nu hoppar den här nollan 0️⃣ i sängen & somnar troligen så fort jag lagt mobilen ifrån mig 💪🏼
🩵

@Carisie God morgon! Hoppas du fått sova gott! Ja, det är inget direkt 9-5 jobb inom vården! Apropå tån, nu har blåsan lagt sig, torkat och den har liksom blivit mörkröd. Den smärtar inte speciellt något mer. Nageln är lite missfärgad. Blir det en förhårdnad där på blåsan? Kommer nytt skinn under och det mörkröda faller av? Nu måste jag rådfråga en riktigt sjuksköterska😂.

Är det bunkern idag igen? Ha en fin dag!🍂❤️

@vår2022 God morgon. Här blev det sovmorgon & kaffe på sängen. Sen yoga & frukost 🧘🏼‍♀️ Nja vården är allt annat än 9-5 men med oväntade och roliga händelser också ☺️
Som härom kvällen när en extuberad patient uttryckte irritation över att rösten var så svag att vi inte förstod vad hen sa. Jag svarade att hen fick sjunga upp sig vilket utmynnade i uppsjungning och skalor och slutligen en låtgissartävling där jag och min kollega gissade vilken låt hen trallade på. Vilket resulterade i många skratt och en välmående patient ❤️ Såna stunder sätter verkligen ribban för hur vi arbetar olika som sjuksköterskor.

Angående tå-konsultationen så är det alltid svårt när man inte kan se tån live 😅 Men på din beskrivning tror jag det mörkröda kommer att falla av då ny hud ersatt blåsan. Det missfärgade på nageln brukar växa bort också.

Bunkern ja.. yes! Till kl 22. Men jag har samma sköna kollegor ikväll som igår så det kommer att bli toppen. Imorgon är jag "ledig" dvs stortvätt med byk & stryk 🧺

Hoppas du har en skön söndag
🍁🍂❤️

@Carisie Ha, ha! Kan se bilden när hen sjöng i sjukhussängen😂. Du verkar vara en sjuksköterska man vill ha omkring sig vid sjukhusvård. Du kan säkert även få en dödssjuk patient att skratta trots smärtor. Det blir en stor förlust för din arbetsplats när du byter jobb såväl kunskapsmässigt som personlighetsmässigt.

Ha ett bra pass med mycket skratt och en skön ledig dag imorgon!🍂❤️

@vår2022 Ja alltså den delen av mitt yrkesval älskar jag. Min förmåga att hitta ett sätt att möta patienten på den nivå han eller hon befinner sig för att vi ska förstå varandra 🙏🏼 Jag är bra på att få patienten att känna sig sedd men även på att sätta gränser i de fall det behövs. Men det är nog min lååååååååånga erfarenhet av att arbeta med sjuka människor och deras närstående - de blir ju vårdade de också faktiskt.

Om jag ska klappa mig själv på axeln så - ja! En jätteförlust som de verkar bry sig väldigt lite om i det stora sammanhanget. Jag klarar mig alltid och kommer nog aldrig att bli arbetslös ☺️ Så - nu var det färdigskrutet 😅😂
Åter till produktionen....

God förmiddag ☀️ Här skiner den stora gula lampan utanför och jag ska unna mig en långpromenad till jobbet idag och få lite luft i lungorna före jobb. SJUKT omotiverad! Det tär lite på mig att sluttampen känns så lång och jag blir både rastlös och slö på samma gång och jag kan inte riktigt sätta fingret på hur jag ska reda ut mina tankar, känslor och mitt mående. Missförstå mig rätt - jag mår egentligen bra men det händer lite för mycket på jobbfronten för att jag ska vara tillfreds. Jag vill ju bara att de här sista arbetspassen ska försvinna och gå över. Sjukt provocerad över att jag ska behöva ett läkarintyg för att slippa jobba två nattpass jag fått på mitt bord - HÖGST ofrivilligt. Sist jag jobbade natt blev jag sjuk pga sömnbrist i fyra dagar och jag ska börja jobba dagtid om bara 4v och har ingen lust att utsätta mig för det igen.

Men hur jobbigt det än känns, jag märker att jag inte känner mig snäll på hemmaplan, så har alkohol ingen plats i mina tankar. Tvärtom har jag ingen lust att lägga mer last på ett påverkat psyke. Jag är fullt medveten om vad konsekvenserna för mig kan bli - att förlora allt jag bryr mig om och älskar och det finns verkligen INGET som är värt den förlusten! Men det har lett till att det blivit lite varannandagaktivitet för mig här. Nu vet ni vad det är ifall ni undrade 🥰. Jag slåss med jobbdemoner och inte alkoholdemoner och även om ingen av dem är roliga så är det endast en som är dödlig.

Hoppas att alla har en fin tisdag vad ni än gör.
🩵

Kvällsavstämning ✅
Nån släckte lampan ☀️ och jag slocknar jag med. Nykter och trött och oändligt tacksam för allt. För att jag fick en gammal man att le och skamlöst flirta lite med mig. Frun: Ja du xxx takterna har du kvar 😉☺️😉 Gjorde mig genuint glad. Haft ett allvarligt samtal med chefen på mitt initiativ. Jag lever. Jag fick gå hem från jobbet. Och... ER! ❤️ Jag är SÅ tacksam för er. Alla jag "mött eller stött på här. Av en slump halkade jag in här på ett bananskal 🍌 och NI är nu en aktiv del av min nykterhet (eller nästan nykter iaf jag låter er katalogisera in mig i nåt fack om ni vill. Men jag KÄNNER mig alkoholfri. Alkoholen har ingen plats i mitt liv. Jag tänker inte på den och den styr mig inte. Just nu VILL jag inte dricka och det dör bara med sig bra saker.

Nu ska jag sluta jacken för herregud så trött jag är 😴

Nollan 0️⃣ sitter där den ska!
🩵