Varit tillsammans med en man några år, när vi träffades var han helt nykter från alkohol då han går på Sub behandling och slutat med narkotika för många år sen.
Sedan vi fick vårat barn har han börjat dricka allt mer.. Han dricker ensam i sängen hemma och sällan ute.
På några dagar kan det bli flera dunkar vin.. jag letar efter flaskor och kollar soprummet då jag vet vad han dricker så kan se om han slängt ngt..
Tar jag upp det blir han så fruktansvärt arg så det har jag slutat göra. Han sover mest hela dagarna och är irriterad och trött när han är nykter.
Visst har han väl ett problem? Vill höra någon säga det till mig!
Oroar mig för vårat barn som bara är 2 år, kan aldrig känna mig lugn när han är ensam med barnet då jag är orolig för han ska somna ifrån barnet vilket har hänt. Dessutom är jag rädd för att behöva lämna barnet varannan vecka med en person som lever så destruktivt och som inte går att prata med! Vad hade ni gjort?

Jag hade pratat med hans anhöriga och chef, så att han kan få hjälp om han är mottaglig. Jag hade också planerat att flytta ut. Barn ska inte behöva växa upp med en missbrukare.

Kan det vara så att han mår dåligt? Att han borde gå o prata med en kurator el. liknande?
Definitivt ingen ursäkt för att börja med alkohol igen. Men detta att han är så trött och sover mycket kan ju vara för att han mår dåligt.
Bara en liten tanke…

@greengirl Hej hej, Verkligen oroande det du berättar, jag förstår din oro verkligen. Du ser ju vad du ser och han behöver verkligen vara nykter när han tar hand om ert gemensamma barn.

En sak vill jag säga dig är att sluta leta efter flaskor, dunkar etc.... dom gömmer dom väl och hela tiden. Det blir en katt och råtta lek. Och du är den som drabbas värst.

Har hand ensam hand om ert barn själv veckovis? Har ni några fler personer som kan komma in och ta hand om barnet?

Kram från en äldre person som lever med en alkholist.