Hej på er.
Skriver här då det kanske finns fler som känner igen sig men också för att försöka lätta något på den skam jag känner just nu.
Jag var bjuden på ett bröllop där några av mina vänner var med. Jag hade inte druckit på länge och blev snabbt ganska full.
Jag blir oftast väldigt glad när jag dricker och mina spärrar släpper och jag fortsätter dricka fast jag är full. Igår blev det just så, och det resulterade i att jag har en ganska rejäl minneslucka från gårdagen och jag vaknar med ett litet sår på kinden och en bula i huvudet. Så jag har alltså slagit mig utan att jag minns det. Det oroar mig väldigt, att jag utsätter mig för risker. Som tur är var jag med folk som bryr sig om mig men det är otroligt pinsamt att inte minnas de sista timmarna på bröllopsfesten. Jag skäms så otroligt mycket och undrar om jag gjort något dumt eller förstört bröllopsfesten.
Tankarna är många och det är fruktansvärt att inte minnas.
En insikt med detta är att jag inte bör dricka något mer. Jag hatar att må såhär och det är verkligen inte värt det. Hur slutade ni dricka? Finns det någon bra hjälp att få om man vänder sig till vården? Jag har tidigare självmedicinerat med alkohol men det har jag slutat med. Men jag tappar kontrollen fullständigt när det bjuds och jag kan inte stanna upp och inse att nu räcker det när jag väl börjat dricka och jag är orolig för mig själv att detta ska hända igen om jag dricker igen. Kanske något ännu värre händer. Men just nu är det skammen som är värst och jag vill bara gräva ner mig. Jag vill aldrig mer dricka men jag är rädd att en tid ska gå och sen tror jag att jag kan hantera alkoholen fast jag bevisligen inte kan det. Jag är 30+ och borde ha lärt mig av mina misstag men nu orkar jag inte mer. Jag vill aldrig hamna i den här sitsen igen och då måste jag sluta dricka helt, frågan är bara hur jag ska klara av det i längden och inte falla tillbaka för att bara ta "ett glas" sol blir till många fler och sedan minnesluckor som är hemska. Har ni några bra tips att sluta helt på egen hand eller med hjälp från vården?

@sossos Hej! Känner igen mig jättemycket i det du skriver! Har gjort exakt samma sak flera gånger. Vaknat med skammen att jag har förstört någons bröllop eller fest. Tror vi är många som känner lika. Jag kan inte heller bara ta ett glas. Det är helt omöjligt när jag väl har börjat. Bara det känns jätteläskigt när man tänker på det. För mig tog det lång tid att söka hjälp men jag lovar dig att du inte kommer att ångra dig! Finns de som är proffs på det här och som verkligen vill hjälpa dig! För mig så blev antabus en räddning för då vet jag att jag inte kan dricka vare sig jag vill eller inte.
Ta hjälp är mitt råd
Kram

@sossos Hej 👋🏼 Välkommen hit. Här finns vi med alkoholbruk på alla möjliga och omöjliga nivåer.

Vad tror du själv? Kan du sluta själv eller behöver du vården? Dricker du idag? Jag började med en alkoholfri period på dryga två månader sen lite måttlig och nu inget alls sen i juli. Jag startade min resa här med att vilja dricka nåt glas i veckan men har under tidens gång upptäckt att jag inte vill dricka alls. Är dock öppen för enstaka glas vid större tillställningar. Jag har haft god hjälp av att inte vara sugen.

När jag kom hit började jag fylla i alkoholkalendern och göra självhjälpsprogrammet vilket har funkat för mig. Hur skulle du vilja ha det? På vilket sätt fungerar livsstilsförändring för dig?

Skriv igen och läs och skriv osv 😀
🩵

@sossos Det där med minnesluckor är hemskt, jag har haft många och det är så klart en signal om att man inte kan hantera alkohol längre.
Du frågar hur du ska göra. Svaret är att det är så väldigt olika, det beror på personlighet, hur beroendet ser ut och vilket stöd man har omkring sig.
För min del började jag med att göra Alkoholprogrammet här, jag bestämde mig för att inte dricka på tre månader, vilket just då kändes som en oändlig tid. Jag läste en del böcker om ämnet som var till stor hjälp, men framför allt läste jag och skrev mycket här på forumet. Att ständigt ventilera alla små och stora problem var det som hjälpte mig.
(Jag har nu varit nykter i ett år och sex månader och jag gillar verkligen mitt nya liv. 🤗)
Men om du känner att det inte räcker så tycker jag absolut att du ska ta hjälp av vården. Det viktiga är inte hur, men att du kan sätta stopp. Alkoholism eskalerar och har du fått flera minnesluckor är du troligen redan på ett sluttande plan.
Så ta all hjälp du behöver. Du kommer inte att ångra dig.
❤️