Godmorgon
Det blir ganska långa uppehåll här på forumet men det känns som att det är som det ska. Har såklart stenkoll på er som står mig nära 👯
Har ganska bra koll på mig själv, min terapi känns väldigt viktig i detta skede av livet, där jag befinner mig. Ett forskande arbete kring mina tidiga år som jag varken haft tid eller kanske förmåga till att hantera förrän nu. Skitjobbigt att veckla ut gamla kartor som legat hårt rullade i rör under många år. Men också en stor frihet jag kan se där framme, och känner redan nu.
Att på riktigt lära känna sina begränsningar, det vore något. Att inte per default köra på, orka, säga ja. Utan veta hur man känner efter och sedan agera utifrån det. Det ser jag fram emot.
Idag är det jobba-hemma-dag, skönt!
Ha en fin dag alla forumvänner 😍

@Se klart Låter spännande med terapin och det är väl säkert så att tiden är mogen att nyfiket undersöka det hårt rullande rören. Det rör upp mycket damm då rören legat där ett tag och när de vecklas upp kanske du hittar några meddelande som är speciellt till till dig och som du kan använda i din egna livskarta och vägvisare 🧭

Jag har också jobba hemma dagar, resten av veckan, det är så skönt! Ta hand om dig!❤️

Tack för fina hälsningar @geggan, @sattva @vår2022 @himmelellerhelvette
Jaa, livet levs.
Ett tema på min terapi är detta med ett sorts ”medberoende” jag utvecklat som barn, eg inte så kopplat till missbruk utan till vuxenvärlden som ofta kändes osäker och svajig och hur jag blev himla bra på att känna/lyssna av, när som helst på dygnet. Lite förenklat har väl de där tentaklerna levt sitt eget liv och jag håller på mycket med att underlätta/fixa/dona sånt som jag kan förutse- och i första hand för andra än mig själv. Det är tröttande att vara en sorts bläckfisk-mamma och dito arbetsledare. Lämnar så lite åt ”slumpen” eller vad man ska säga. Hjärnan ständigt igång för att ha koll.
Nu går det riktigt bra att öva mig på att ta en sak i taget, allt i sin linda förstås. Men det ger mig också små glädjeskutt inombords, vilket väl är en bra vägvisare.
Inatt drömde jag en rolig dröm- som gick ut på att jag hade NOLL koll på andras känslor. Jag gick mitt i en middag med förklaringen ”jag har hört det här babblet förut så ursäkta mig men nu går jag till en annan fest”.
Blev full i skratt när jag vaknade- såna STORA bokstäver som det undermedvetna skriver med.
Idag är en ”fixa för andra”-dag, en rest från förr då jag sagt ja till en sak för mycket, för att vara en god mormor. Nästa gång förklarar jag nog att det blir lite för tajt för mig.
Haft mycket barn på landet, mycket mysigt men i morse sa jag och mannen att vi skulle ha besöksförbud nästa helg😊 Å andra sidan- så härligt att de vill vara med oss, det är verkligen något att vara tacksam över.
Idag vaknade jag till en strålande sol och lite frost över de sista gurkorna.
Nästa helg får hösten börja tänkte jag.
Imorgon terapi och det ska bli bra.
Har ni inte sett säsong 4 av Född 2010 då rekommenderar jag den varmt! Livslärande, poetisk, underbar.
I veckan blekte jag mina tänder, det var kul. Inte för att man vill se ut som Anna Book men skönt att rensa bort allt kaffe och all snus som snusats de senaste åren.

Kram från tåget denna väldigt fina dag! 🍂🥰🤗