Hej,
Jag är en beroende människa i allt och kan inte göra något litet. Jag har haft problem med alkoholen i många år där den kommer ikläm med annat som jag också vill göra samma dag eller dagen efter. Varje gång jag väljer att dricka så tror jag verkligen att denna gång så kan jag fan kontrollera det här och det ska inte bli som förra gången. Men det händer ju inte! Höll mig utan alkohol i några veckor och sen ville man bara ta ett glas vin för det gick så bra och det kändes som att jag hade kontrollen men successivt försvann det också och hamnade på ruta ett. Går det att kontrollera sitt drickande eller ska man bara acceptera att bli nykterist?

Vissa säger att det aldrig går om man har ett miss eller riskbruk medans andra säger att det går att lära sig vara måttlig.... detta måste tydligen föregås av minst 3 månaders alkoholfrihet.Lycka till och fortsätt att skriva och läsa här man lär sig så mycket av alla här inne.

@Iglo
Hej och vad bra att du har hittat hit! 😀
Som den förre skribenten skrev, ta ett längre uppehåll först (3 månader). Jag är som du, när jag väl dricker så får jag kontrollförlust. Som att spela rysk roulette varje gång, man vet aldrig vad som händer. För mig så är total nykterhet det enda alternativet, så är det bara. Men läs på, lyssna på poddar och försök att hitta styrka och motivation till att vara nykter - sätt delmål och mål. En dag i taget 🩷

Tack för informationen och hjälpen!

Jag har mycket i min vardag som ger mig sån lycka som mitt jobb, träning, familj ja listan går att göra lång och det gör mig mest lycklig och glad. Men ändå tar man valet att dricka som förstör det, vad gör man när det där suget kommer för att avstå ?

Hej Iglo!
Vi gör så för att vi har en beroendesjukdom, därför finns det ingen logik i det. Vi förstår ju att vi förstör för oss själva när vi dricker, och ändå gör vi det.
Precis som du har jag massor med saker som gör mitt liv värt att leva. Familj, jobb, träning, hund etc.
Ändå känns det som att det saknas något om jag inte får dricka ibland. Samtidigt mår jag ju inte bra när jag dricker heller. Det är ju inte som att jag har kul när jag sitter i soffan och sörplar rödvin. Ändå drar suget igång efter några dagar eller någon veckas nykterhet. Är på dag 2 och den här gången tänker jag lyckas hålla mig nykter i 3 månader. Jag orkar inte med ångesten jag får av mitt drickande!

Känner åxå igen mig i allt.Har åxå massor med saker som gör livet värt att leva.Sätter krokben för mig själv när jag dricker.A Lindrar krämpor för stunden men mår skit när det går ur kroppen.Orkar inte heller med denna berg& dalbanan i mående längre.Har bestämt mig för att vara nykter en dag i taget.Dag 22 nu.Bara att bita i det sura äpplet & inse för sig själv att man lider av en beroendesjukdom & då fungerar inte ligik så bra.Man får tala om för sig själv att man är allergisk mot alkohol.Läsa på & prova olika strategier för att klara av att läka sig själv i ett tillfrisknande.Kan rekommendera boken :Smart recovery.

@Iglo vill man och bestämmer sig för att man skall avstå helt så skall bästa vägen att gå , att ta hjälp , ivf om man skall lyssna till de som lever i lyckat tillfrisknande. Svårt steg men kanske nödvändigt om man bestämt sig . Ha en fin kväll & morgondag !

Jag håller verkligen tummarna för er och ni kommer att klara av det! @Miomi @Molnet.

Men där sa du en sak jag aldrig tänkt på men relaterar till, när jag väl har varit ifrån alkohol och partysnö för mig är det kopplat och senast gjorde jag det i några veckor så mådde jag som bäst! Absolut bäst i allt. Men saknaden och att något alltid fattades i livet och det var ju alkoholen. Går ni in med inställningen att ni gör det gör att kunna hantera alkoholen eller för att sluta helt ?

Jag har fått naltrexon och har det hjälpt er ?

@Iglo jag tror inte att jag kommer att kunna hantera alkoholen, men det känns så övermäktigt att säga "aldrig mer". Jag var nykter i 3 år och mådde jättebra av det, men så hände det lite saker i familjen som stressade mig och tyvärr tyckte jag att det var en god idé att börja dricka vin då. Det gick jättebra till en början. Kunde ta ett glas rött framför tv:n och känna mig nöjd, men tyvärr är ju alkoholism en progressiv och lurig sjukdom och det där glaset blev till en flaska och sen var det igång igen...

@Iglo Jag har som målsättning att avstå helt från alkohol.Fått insikten att när jag ska dricka lite vin,så blir det aldrig lite utan mycket & sen har jag triggat igång begäret & fortsätter i flera dagar.När jag bryter av så blir jag hemskt abstinent & får svår ångest & sover inget i princip på 7-10 dygn.Har förstått att jag är /blivit ” allergisk” mot Alkohol.Jag vill /orkar verkligen inte uppleva det igen.Jag har inte nån erfarenhet från mediciner.Jag jobbar med mig själv i olika program.Vi fixar det här.Kom ihåg att aldrig ta första glaset.Och att avge ett löfte varje morgon om att jag ska vara nykter idag.Så rullar dagarna på genom att använda sig av olika strategier som man måste prova sig fram till vad som funkar.Lycka till!

@Molnet precis så! Och ska man vara helt ärlig, vem tusan vill ha LITE vin? Jag vill bli full! 😉
Jag skulle absolut vilja vara en människa som inte gillade att bli full. Som helt enkelt tycker att det är GOTT med 1-2 glas och sen känner sig nöjd. Nu är jag inte det, och jag kommer mest troligt aldrig att bli det heller! Det är en tråkig insikt, men det har varit så sedan jag började dricka.