I fredags hade jag ett återfall efter 11 dagar som var totalt onödigt vilket resulterade i en riktigt dålig natt och bakfylla. Mitt mål att kunna dricka måttligt är en bra bit bort har jag nu fått kvitto på, därför flyttar jag nu min tråd från ”förändra sitt drickande” till ”vara alkoholfri”.

I min tidigare tråd har jag ett nytt inlägg om bakfylla och hur det känns, det inlägget ska jag läsa nästa gång motivationen dalar.

Några kloka ord och meningar jag tar med mig framåt mot mitt delmål som är 3 månaders nykterhet;

@kennie
🍂 motivationssvackor är som förtäckt abstinens

@Ny dag
🍂 Man ångrar aldrig en nykter dag

@andrahalvlek
🍂 Aldrig glömma, aldrig ta första glaset

Tack till er alla som stöttat, förra gången kom jag 11 dagar. Nu är jag 2 dagar in och nu hoppas jag på revansch och siktar på minst 90 dagar med fokus en dag i taget.

Kram och tack till er alla som kämpar själva och samtidigt stöttar, nu ska jag fortsätta läsa och skriva här varje dag. Även när det inte känns viktigt så måste jag fortsätta skriva. 🍁🧡

@åträtthåll välkommen till a-fri sidan ❤️

Tråkigt att du fick genomlida en jobbig natt men ibland snubblar vi och det gör ont. Försök se det positiva med det, nu vet du och dit vill du inte igen 😫 Idag vaknade du till en dag i nykterhet och allt vi behöver göra är att låta bli, inget glas för oss idag! En dag i taget och om och om igen.

Önskar dig en fin söndag. Heja dig, vi gör det tillsammans 🤗

@åträtthåll Ja nu kör vi och siktar på en hållbar nykterhet.Jag har åxå målet:vara alkoholfri.Men jag har delat upp målet i delmål som:1 vecka-2veckor-1månad-2-mån& 3 mån.Jag ger mig själv små belöningar för varje delmoment L.Har hört att det tar 3 mån för hjärnan att läka det första & sen kan man njuta av att skörda fler positiva hälsovinster.Därefter ska jag sätta nya delmål.Nästa vecka når jag målet 1 månad & firar det med ett dygn på spa.Har insett att har man väl fått problem med alkoholen så blir det oerhört svårt att lära sig att dricka måttligt .Nu har jag gett upp den kampen och siktar på att vara fri från alkohol.Man får ta till alla knep& strategier som finns!

@B.Å @molnet
Yes! Vidrigt med bakfylla så nu startar jag om och jag är glad att det är välkommet att vara ärlig med sina snedsteg😅 det gör mig ännu mer motiverad att klara det!

Som du sa BÅ, vi gör det tillsammans! Du är en stor förebild här inne för mig, det ska du veta☺️

Har blivit sjuk samtidigt som jag fortfarande är lite sliten från fredagen. Så just idag kanske inte är den mest peppade dagen men jag känner mig motiverad framåt och det är det viktiga!

@åträtthåll Heja dig! Vi har alla börjat där, försökt att dricka måttligt. Till slut har vi insett att det inte går att dricka måttligt när man väl passerat en viss gräns. Att inte dricka alls är tusen gånger lättare än att dricka måttligt. Att slippa tänka på hur, när, hur mycket osv ger så mycket energi för annat. Jag är glad att jag var beroende - för att få uppleva storheten i att genuint känna att jag slipper dricka 😍

Kram 🐘

Har börjat lyssna på Annie Grace ljudbok. Får dra ner hastigheten bara för hon pratar så snabbt 😂

Fortfarande sjuk och har varit hemma och uttråkad sedan fredag. Ingen toppenstart på dessa 90 dagar men blir förhoppningsvis mer motiverande i veckan ☺️

Ska iväg på semester på tisdag och hoppas bli frisk tills dess, hoppas även på att klara mig alkoholfritt och ska göra allt jag kan för att fixa det!

En dag i taget 🍁

Dag 3

Jobbig helg och gårdag! Sjuk, sliten och omotiverad. Inte kunnat ta mig någonstans eftersom jag är sjuk så igår eftermiddag/kväll kröp jag på väggarna. Som tur var så var jag inte ett dugg sugen på alkohol, däremot så började jag direkt ifrågasätta mitt val.. men jag ignorerade de tankarna.

Jag börjar ju haja mer och mer att jag behöver utbilda mitt undermedvetna om alkoholens effekter på kropp och hjärna, för att lättare kunna ta mig igenom detta. Jag vill ha bra ammunition mot hjärnspöken och dalande motivation även de dagar då jag kommer ifrågasätta mitt val.

Det är extremt segt att vara sjuk denna gång för det känns verkligen som en förlängd bakfylla från i fredags. Blä!! Längtar tills jag känner mig frisk, och på kuppen kommer jag ha varit ett par dagar nykter. Det vet jag för jag kommer inte dricka ett första glas!

Ha en fin måndag 😊

Börjat lyssna på Annie Grace ljudbok och just nu har jag passande nog startat med 30-day challenge som en knuff i rätt riktning. Detta får bli stället där jag skriver mina anteckningar och dagbok.

På första dagen (jag är dock dag 3) skulle man skriva ned anledningar till att man vill dricka och sen anledningar till att man väljer att anta denna förändring. Här kommer min lista:

Varför dricka?
- Döva stress
- Belöning (även om jag inte gjort något speciellt)
- Sätta guldkant på vardagen (alldeles för ofta..)
- Ha roligare på fest
- Uttråkad (precis som med mat så blir alkohol en del av att få bort tristess)
- Skönt att bli lullig (inte just att bli full men det slutar ju ändå så)
- En tro om att kunna fantisera och dagdrömma mer (slutar bara med att jag blir bakåtsträvande och sen glömmer vad jag tänkt på)

Varför mindre?
- Må bättre
- Kunna kontrollera och välja själv
- Gå ner i vikt
- Få bättre hy
- Komma igång med träningen igen
- Inte vara styrd av alkohol
- Inte bli bakis igen
- Inte behöva skämmas för att jag dricker för snabbt, för ofta, för mycket
- Vara en bra vän, syster, dotter, sambo
- Kunna fokusera bättre på jobbet och få mer energi
- Få bort ångest och hjärnspöken

Sen skulle man även reflektera över om just smaken av alkohol är det som gör att man dricker det. På den frågan är svaret nej. Jag älskar en kall öl eller ett glas rött, men hade det inte varit alkohol i så hade jag inte alls druckit det på samma sätt eller ens i närheten av lika ofta. Speciellt inte rödvin. Öl tycker jag även om som alkoholfri så det är bra 😊

Instängd hemma och sjuk för tredje dagen i rad. Om jag kryper på väggarna? Ja! 😅
Tre flaskor rödvin finns det hemma, men jag har inte varit ett dugg sugen förutom en kort stund på eftermiddagen (eller jag var inte sugen, bara sjuk och uttråkad🙃)

Somnar dag 3 nykter. Eftersom jag är krasslig så känner jag mig helt stum i kroppen och i huvudet. Noll motivation, noll aptit. Hoppas det vänder imorgon - dag 4! Det kommer bli en bra dag har jag bestämt!

Idag mår jag äntligen bättre! Och i bra tajming för idag flyger jag utomlands. Och jag har lovat mig att något arlandaglas blir det inte! A-fri öl är ok det gillar jag och triggas inte alls av. Men a blir det inte 👋

Jag vände på steken tack vare dig @B.Å - jag väljer andra a-fria alternativ under resan istället för att skjuta fram problemet. Tack, jag behövde en liten spark i baken! ❤️🥰