jag har förstått att även små mängder alkohol kan skapa ett avstånd mellan mig och min partner. har missat så många gånger att hen har druckit nåt litet och inte fattat varför saker är lite snett. börjar förstå. att det redan kan liksom lägga en slöja efter ett halvt glas. aldrig tänkt så förut

tankar någon?

Hej. Märker du skillnad på din partner efter hen druckit ett halvt glas?
Det behövs nog lite mer för att jag ska märka det på min partner. Men hen, som har stora alkoholproblem, uppfattar sig som roligare o tuffare. Det blir hen inte!

På mitt ex märktes det först när han druckit enorma mängder för han hade så hög toleransnivå. Han blev stissig, snackig, sprang och rökte stup i kvarten. Men verkade aldrig full.
Är du säker på att hen bara tar alkohol?

Min, numera särbo, dricker också mängder, och kedjeröker då. Har det varit 3-4 starköl så märks det inte så väl.
Men full? ”- Jag är inte full, jag är trött”. Det är det vanligaste svaret, när jag undrar varför han talar så drygt o sluddrigt.

@nils79
Jag håller med dig, jag tycker också att jag märker av det även av små mängder. Samtidigt kan jag inte låta bli att tro att det faktiskt är större mängd än vad jag tror mig veta och att det är därför jag märker det.

En annan tanke jag får är att om jag märker av små mängder och mer subtila förändringar så blir jag lite ledsen på mig själv som har så mycket av mitt fokus, energi och uppmärksamhet riktad på min partners beteende.

En annan tanke jag har, är att jag tror att jag missar signalerna ibland är för att jag har varit lurad så länge och är så van att möta min partner i lite påverkat tillstånd. Det tog tid innan jag förstod vad som pågick i smyg.

När jag trodde att min man bara druckit en öl till maten hade han i själva verket druckit mycket mer, i smyg innan .. Så behöver ju inte vara fallet för dig.
Eller menar du att det känslomässigt förändras, när hen dricker? Jag skulle bli nervös om min man drack det minsta lilla alkohol (nu nykter sedan 2 år tillbaka). Tidigare har lite och svagt varit ingången till rejält återfall.
Alkoholister brukar väl annars ha väldigt hög toleransnivå?

Känslomässig skillnad kan det absolut vara som du uppfattar. Mitt ex antar en lite annan personlighet när han druckit. Lite mer "på", tycker han är skojig, ska vara "rak och ärlig", blir gråtmild osv. När han är nykter är han tystast i rummet och säger inget som kan dra uppmärksamhet till honom. Det är just det avvikande beteendet som även andra reagerat på och anmält.

@nils79 Tänkvärd trådstart. Jag märker ibland skillnad på min mans beteende när han bara druckit lite (såvitt jag vet dvs, som andra påpekat kan han ju ha druckit en hel del mer). Men det är ingen onykterhet som märks utan mer som ett okaraktäristiskt beteende. Skyldig min, defensiv och/eller vad jag upplever som påklistrad attityd. Känns som att han både är där och inte, jag når liksom inte fram. Och andra gånger är det helt normalt.

Beroende på hur pass fast vederbörande är i det kan det kanske helt enkelt vara att när man väl druckit något, även om det är lite, flyttas fokus från personer i omgivningen till själva alkoholen och planering av hur man ska få i sig mer av denna? Jag har tyvärr själv varit i den situationen för många år sen och för mig var det så, för andra är det kanske annorlunda.

@nils79 Jag kan verkligen förstå det du säger. Det tog tid för mig att förstå att även små mängder förändrade beteende och känslighet. Personen fick det att låta som ingenting när hen sa exempelvis att hen "Bara druckit en öl/ett glas vin". Det fick mig att tänka att, ja, så länge det inte handlar om en fylla så är det väl inga problem.