Hej!
Nu i fredags så blev det festligheter där kvällen slutade sent och den kemiska ångesten ligger kvar ända till måndagen. Nu känner jag så sjukt starkt för att stå över drickandet och vara nykter ett tag och fylla tillvaron med andra saker som både gör att jag mår bättre. Dock så har man många gånger sagt att man ska ta vita månader men fallit tillbaka igen efter 2-3 veckor, men denna gång ska jag fixa det!

Hej Bruce, känner igen deppigheten. Och tror som du är inne på att det är hjärnan som försöker motivera att den behöver sin drog. Jag tycker det hjälper att tänka så, att deppigheten är ett abstinenssymptom. Och om man jobbar för att hitta andra sätt att njuta så går den enligt min erfarenhet över. Det tar tid, men det går att hitta glädje och njutning även utan alkohol. Mat, musik, skratt, samtal, allt det är minst lika trevligt även utan alkohol.Och ens vardagsmående blir så mycket bättre när kroppen får vila och återhämta sig på helgen istället för att kämpa med fylla och bakfylla.

@BruceTheClimber Men..., Bruce, så är det ju; så måste det vara. Om man inte dricker mer än att man slipper DTs och seizures om man tvärslutar, så drabbas man åtminstone av lågalkovarianten vid cold turkey: ångest och nedstämdhet, eller t.o.m. depression. Så är det. Det är ju därför det är så svårt.

Somliga rapporterar endast in radvisa förbättringar, inklusive bättre sömn - kolla bara YT - bra för dem...

@paniken hej! Dagen blev bra i slutändan och kände ändå på kvällen där att man kunde längta till aktiviteter som inte har ett dugg med vare sig pubar alkohol eller uteliv :) så det var lite skönt. Jag fick tips av en kompis som har valt att bli helt nykter som alkoholhjälpen, det är en facilitet där man kan gå och prata om sin konsumption för att bolla om kontroll och minska men inte nödvändigtvis bli helt nykter. Tänkte prova det för att kolla om man kan få tekniker/övningar för att arbeta sig mot att kunna längta och njuta av nyktra aktiviter som festerna ger

@xyz23 Precis! Var inte riktigt beredd på att även vid en "moderat" konsumption att man ändå kan hamna i ett beroende... en väg att vandra för alla där man får se fram emot att det blir bättre för varje dag som går :)

Dag6: Dagen hittils har varit bra! Inte så mycket nedstämdhet och ångest som tidigare dagar. Helgen närmar sig och kraftfulla åtgärder har vidtagits för att hålla mig nykter under helgen :)

@BruceTheClimber Vad skönt att du mår lite bättre.Bra att du i förväg har planerat helgen med A-fria aktiviteter.Det är mycket viktigt att göra även för mig.Bra jobbat!