Tänker att många liksom jag sökt mig hit för att alkoholismen hos en nära ställer till problem.

Jag har en särbo som tog ett par återfall nyligen. Läser berättelser här som visar på hur svår denna sjukdom här (vilket jag i och för sig redan visste men personliga berättelser drabbar mer) och så mycket negativt den ställer till med. Många tankar snurrar nu hos mig.

Kommer det bli värre?
Orkar jag vara med honom då? Vill jag?
Kommer vår relation klara det här?

Han har sjukdomsinsikt och har tagit hjälp. Bra början, men ... tankarna snurrar som sagt.

Skulle uppskatta att få del av berättelser från er som faktiskt fått det att fungera bra tillsammans med en alkoholist. Att det kan gå att få ett bra liv tillsammans.

@Jagoxå hej där!

Det är lite svårt det där med positiva berättelser som anhörig känner jag.

Jag vill gärna tro att min berättelse (och liv tillsammans med min nu nyktre man) kommer fortsätta vara positiv, men det vet man förstås aldrig.

Jag kan känna att det finns något lite skamligt att våga tro på sin partner, när så många beskriver hur nykterheten varat en tid och sedan börjar det om.

Så varför skulle just vår berättelse fortsätta på ett positivt sätt?

Men som en person jag pratade med om det för ett tag sedan sa: nä, man vet heller inte om en person kommer att vara cancerfri resten av livet för att man blivit ”frisk”.

Förstår verkligen att alla dessa tankar och känslor kommer över dig när detta nu hänt!

Jag försöker se det som en resa där jag enbart kan påverka min del. Jag behöver ta ansvar för att mitt liv blir bra för mig.

Just nu är min man nykter och mår bra, vi har det bra tillsammans, kan prata om det som varit och vart vi är på väg.

Ibland kan min oro triggas, men mer sällan nu. När den gör det påminner jag mig själv om att jag bara kan påverka min del och släppa taget om det jag inte kan påverka.

Jag tror att det kan bli bra för mig och oss även fortsättningsvis. Men om saker förändras får jag åter utvärdera och fatta beslut som blir bra för mig.

Och för mig låter det som att det är där du befinner dig nu. I ett vägskäl där du försöker reda ut vad som blir bäst för dig och hur du vill gå vidare?

Med värme & omtanke❣️