Trodde aldrig att jag skulle hamna i en situation som den här. Att tvingas ta ett beslut att helt avstå från alkohol för att se om jag kan bli fri fån både drickandet och tankarna på alkohol. Jag dricker inte speciellt mycket när jag dricker men jag har fastnat i att vilja ha lite alkohol (vin) varje dag för att orka med. Vilket medfört att tankar på alkohol ofta finns där. Någon mer i samma situation? Som har jobb, familj allt det där men som har använt alkohol för att liksom orka med livet? Vilket ju inte alls blir så bra som i tanken men ändå...

@AnnaM83 välkommen till forumet 🥰

Jag känner igen det du beskriver, detta konstanta planerande och tankar om nästa glas gjorde att jag tillslut alltid var stressad och hittade på vad som helst för att ha en anledning att hälla upp dagens första glas. Vilket inte gick så bra då 🤢 och nu är vi här!

Jättebra att du har bestämt dig, det går nämligen att ta sig ur detta mönster och skapa nya vanor. Så många människor har gjort det före oss – och kunde en så kan vi alla ❤️

Hoppas du fortsätter skriva i din tråd, här kommer du få stöd och hitta inspiration. Vi brukar stötta varandra och för mig har det varit så skönt att känna att jag inte är ensam om denna kamp.

Har du börjat lyssna på poddar och så? Om inte så vill jag rekommendera det, så lätt att ha i öronen bara när vi gör något annat. Att inspireras av andra är det som hjälper mig vara nykter varje dag.

Det ska bli kul att lära känna dig och följa din resa.

Kram 🤗

Ja, precis så. Lite alkoholludd i tillvaron gör kanterna mindre vassa. I vart fall kan det kännas så ett tag...men det slutar ofta med att alkoholen tar över hela tillvaron.

Jag drack mig inte plakat, utan ofta bara sådär lagom bedövad. Men med ökad tolerans hade den mängd jag drack i slutet säkert varit tillräckligt för en vanlig person att bli plakat.

Starkt av dig att börja ifrågasätta och vilja förändra. Är det någon särskild händelse som fått dig dit? Eller en allmän känsla att det är nog?

Det är skönt att vara här på forumet. En känsla av att vara mindre ensam, att det finns flera andra helt vanliga där ute som kämpar.

@AnnaM83
Du verkar som jag reflektera mkt över ditt förhållande till alkoholen. Ändå så har mitt drickande eskalerat senaste året. Lever som du ett ordnat liv, kommer sannolikt inte ha kvar det om ja fortsätter.
Jag tycker du gör rätt ☺️
Heja dig!

@B.Å Hej! Tack så mycket! Känns redan som att det är väldigt stöttande och peppande härinne så jag hoppas att det kommer hjälpa mig en del. Det är en enorm stress att ha dessa tankar på alkoholen. För min del har det varit att försöka planera när jag skall hinna till systemet, hur mycket jag ska köpa, hur längde det kan tänkas räcka.. Ja, allt möjligt. Jag trodde aldrig att det skulle gå så långt.
Tack för tips om att lyssna på poddar! Jag brukar inte lyssna men det kanske är ett bra sätt att få huvudet på andra tankar.

Hur går det för dig och hur länge har du varit nykter?

Kram

@Livvi Hej!
Tack för att du kommenterade. Känner mig redan så välkommen här :)

Jag känner också att min tolerans mot alkohol har förändrats något enormt. Och det är skrämmande. Fast sjukt nog har det ju också på ett sätt varit en hjälp för då har jag kunnat dricka och sedan gå till jobbet som ingenting dagen efter och mått "jättebra"..

För min del är en stor del att jag är fast i en relation som inte är bra för mig. Jag vet att den påverkar mig negativt och att jag borde lämna men det är inte så lätt.

Jag tror att jag kommer hänga mycket här på forumet.

Kram

@Fruktsallad Hej!
Det gör jag verkligen. Och jag har fortfarande någon slags fantasi om att sitta i soffan en fredagskväll med ett glas vin och mysa. Men det blir ju aldrig så. För det mesta smygdricker jag när jag gör något annat så att det inte ska märkas. Fy alltså, jag skäms så. en imorgon är det fredag och jag kommer säkerligen att vara sugen på att gå till systemet på lunchen och köpa lite vin. Men jag ska verkligen försöka stå emot.

Har även du precis tagit beslutet att sluta?

Heja oss och en varm kram till oss som försöker :)

I förrgår var min "rock bottom". Skulle ta "ett glas" men slutade med att jag drog i mig hela flaskan och skämde ut mig i vanlig ordning.

Jag är glad över att jag idag hittade detta forum. Det känns redan bättre av att bara läsa allas historier och bara få skriva av sig lite. Kommer suget på alkohol de kommande dagarna så kommer jag gå in här och skriva av mig.

Jag tror på dig! Nu måste du bara tro på dig själv!
//Åke

@AnnaM83 igår fyllde jag 3 månader som nykter, så jag är rätt nynykter :)

Kommer så väl ihåg allt det du beskriver. När jag startade min tråd och hade bestämt att ”det här går inte längre” började jag läsa och lyssna på allt jag kom över och hade med beroende och missbruk att göra. Jag lyssnade på poddar där läkare förklarade vad som händer med oss och våra kroppar när vi missbrukar/sluta missbruka alkohol, jag läste trådar här där andra skrev om sina kamper och segrar och så lyssnade jag på intervjuer med människor som har lyckats vända sina liv. Att höra att det går gjorde att jag började tro att ”visst borde gå det för mig med!”.

Vi brukar ta en dag i taget, att bestämma ”idag är jag nykter” är allt vi behöver bestämma oss för och så låter vi bli att ta det första glaset. Just i dag bara och imorgon tar vi nytt beslut. Så gör vi om och om igen – och tro mig, det är så värt det 💪

Jag brukar alltid fylla i Alkoholkalendern (som finns här på sidan) direkt på morgonen. Då är det klart liksom, noll glas idag och det tänker jag hålla :)

Så kul att ni är ett gäng nykomlingar här nu som kan följas åt. Vi är några som också startade trådar ungefär samtidigt för 3 månader sedan och det är så himla roligt att följas åt och peppa varandra – kan en så kan vi alla.

Jag tror på dig och är glad att du har hittat hit till oss. Vi gör detta tillsammans.

Kram 🤗

@B.Å Grattis, tre månader wow!
Jag tror nog absolut att det kan hjälpa mig också att läsa och lyssna på andras erfarenheter så det ska jag absolut kika mer på!

Jag gjorde faktiskt så igår med Alkoholkalendern, att jag fyllde i noll glas direkt på morgonen. Får göra det nu också 😊

Tusen tack, känns så skönt att veta att någon tror på en ❤️

Kram 🤗

En dag avklarad och det gick ju bra. Känner mig fortfarande väldigt motiverad så tror inte att idag blir något problem heller. Men det är väl upp och ner kan jag tänka. En dag i taget.

Känner en liten sorg att jag inte kan dela mina känslor med någon dock. Fast nu har jag er här på forumet 🙏 Och jag känner redan ett enormt stöd och det gör allt lite lättare, så tack för det ni som har skrivit och välkomnat och peppat mig. Förstår att det kan ha en väldigt stor betydelse för hur detta kommer gå.

@Fruktsallad Tack så mycket! Hade jag haft något gott att dricka hemma hade jag nog misslyckats idag. Det kan svänga snabbt som sagt.. Men nu har jag ju inte det så då klarar jag mig ifrån det
Bra jobbat du också!
Tänker att det är fint ändå att veta att man kommer vara stolt över sig själv imorgon om man klarar att vara nykter idag.