Såå svårt att få ett stopp på detta soffdrickande, Dricker 2-3 kvällar i veckan. Så har jag gjort de senaste 20 åren. Började med ett jobb med massor av stress, för attklara av den stressen, vara jag ner med öl o vin. Arbetslivet och takten bara ökas och för att orka med i takten har jag fortsatt med detta skit. Har det annars ordnat, villa, fru o barn.
Alla gånger jag hittils försökt sluta så har jag haft den förb papegojan på min axel som sagt, nästa gång kan du hoppa över, men int ikväll, vi har ju planeeeera denhär kvällen nu, suck!!

Ingen påpekat för mig att jag skulle dricka för mycket,men detmärks inte utåt att jag är ganska på lyset..

Hjälp mig ni fina människor här, hur ska ja få ett stopp på detta nu....

Har läst massor här på forumet o känner igen så mycket av de som skrivs!!

Jag både måst, men framför allt vill sluta dricka NU!!

Anel

Vart tog du vägen. Hoppas du mår bättre. Själv går det
upp och ner,fast mest upp varit nykter 10 dagar nu.
Tänker på dig
Kram
Anel

Tjalle

Hej Anel och ni andra.
Jag hade en hemsk natt. Trots sömnpiller endast två timmars sömn. Åkte till jobbet redan kvart över sex. Situationen på arbetet snarast kaotisk. Jag vet att jag inte ska fatta några dramatiska beslut när jag inte är i balans men idag var det nära att jag sa upp mig på dagen.

Jag bet dock ihop, skrev ner en hel del av mina tankar om min arbetssituation som jag ska suga på lite över helgen. Har inget sug efter alkohol men det är så jag brukar fungera. Först när jag är någorlunda i fysisk form börjar den första tanken att komma. Ikväll vill jag bara sova och vila min vilsna själ. Jag är så tacksam för detta forum och att det finns människor som förstår så väl hur illa man kan må. Jag är fast besluten att fortsätta min nyktra resa, med eller utan jobb. Jag försöker fokusera på min senaste långa nyktra period och hur bra jag mådde då.
Tjalle

snoopy

Fredag em,gamle polaren knackar mej på axeln, inget kul ikväll? Kom igeeen, lite kul iaf!
Så känns det nu, men jag vet, listig falsk o för jävlig e han, polaren!

Anel

Hej
Polaren har knackat på min axel oxså i e.m. Men jag
har bestämt mig för att vinna matchen. Känns trist idag,
men i morgon mår vi bra om vi kastar ut polaren.
Ha det bra
Anel

Tjalle

Har nu precis varit nykter i fem dygn. Jag har inte riktigt återhämtat mig än vare sig psykiskt eller fysiskt. Det tar längre och längre tid för varje fylleperiod.

Förra helgen så här dags var jag redan lite smådragen. Efter lite smygsupande tog jag frugan ut på restaurang. Hon drack vatten. Jag beställde in en öl och en drink och sedan en flaska vin. En bit in i måltiden reste sig frugan upp från bordet och gick hem. Jag satt lugnt kvar. Det fanns ju en hel del vin kvar som måste drickas. Efter ytterligare någon timme tog jag mig hem. Fyllde förmodligen på och så fortsatte helgen enda tills tidig söndagskväll.

Hade jag roligt? Gav det mig något? Som vanligt kanske den första timmen eller två när den härligt varma känslan i kroppen sprider sig, när alla småsmärtor i kroppen försvinner, när alla problem suddas ut i kanterna och livet känns rätt OK att leva. Problemet är bara att när man ganska snabbt uppnått en lagom fyllenivå är det i mitt fall en enda jakt på mer och mer och mer. Hela min energi går åt till att tänka efter om jag har tillräckligt med alkohol hemma för resten av helgen, är min fyllenivå på rätt nivå, dvs konstant hög.....

Egentligen en otroligt tragisk beskrivning och det är också så jag känner mig. Som en otroligt sorglig figur. Jag har haft vita perioder. Jag har stundtals mått alldeles utmärkt då jag inte druckit. Upplever mig själv som en någorlunda intelligent varelse så varför kan jag då inte med mitt förnuft styra detta sjuka beteende.....

Jag har en mycket tålmodig fru. Hon har en förmåga att förtränga och gå vidare. Det är ändå inte hållbart i längden. Vi får se. Just ikväll är jag ensam hemma och sitter med en flaska mineralvatten framför mig. Beslutsam men samtidigt lite sorgsen och rädd. Rädd för att jag återigen ska trilla dit. Kanske inte den här helgen, men kanske nästa eller nästa.....
Var rädda om er.
Tjalle

snoopy

Klarat denna fredag utan några större problem trots allt! Känns skönt att veta att jag kommer att vakna och inte vara bakis en lördagsmorgon! Ett steg i rätt riktning.
Nu vet jag att jag aldrig skall förhandla o börja ifrågasätta mitt beslut, gör jag det förlorar jag!
Det är färdigtdrucket för min del!

Nu ska jag hoppa i bilen och hämta dottern :-)

Dionysos

... o den ska vara nykter! Har jobbat hårt denna vecka o haft fullt upp vardagskvällarna - fredagskväll är för mig numera nykter softkväll :-)

Kämpa på där ute i stugorna

snoopy

Reflektioner o tankar tidig lördag morgon! Hittade inte sömnen igår,tankarna åkte fram och tillbaka!
Det som upptar mina tankar till 90% är alkohol. Inatt började jag tänka, varför utsätta sig för detta? E de inte bättre att kanske bara "dra ner" lite på drickat, lämna bort skiten mitt i veckan och på fredagar?

Farliga tankar, där har vi återigen förhandlaren!!! HUR få bort detta funderande, så jvla jobbigt!
Varför inte bara sluta fundera när man en gång tagit sitt beslut?

Minns en bekant som sade till mig för länge sedan att, när en stor del av tiden går åt att tänka på alkohol, då är man alkoholist!

Där är jag ju nu!! Hur fan blev det så???

Ikväll ha frugan bjudit gäster! Det ska vara mat, vin och glögg!
Sitter INTE bekvämt i den sitsen nu, men jag SKA inte dricka! Måste handla ngn alkoholfri bira...

Frun har aldrig klagat på mitt drickande, tror det beror på att jag aldrig blir våldsam, bråkig,etc..
Jag blir bara sådär lullig, pratsam och gladare. Vinglar inte då jag går, somnar inte i någon annans soffa, spyr aldrig ner mig eller annars heller, vet till 99% vad om sagt o gjorts o ändå har jag hällt i mig massor!

Min konsumtion brukar vara ungefär 3-4st 7,5 bira + 2st 75cl rödvinsflaskor (dricks ur bib, syns mindre då hur illa det är), ibland mera, men knappast mindre. Något konjaksglas kan även sopas in om gäster infinner sig eller om man är bortbjuden!

Frun däremot håller sig till max 3 glas, förutsatt vi har gäster, annars typ 1/2 glas, de kvällar hon dricker nåt!
Men som sagt, inte jag, det skall vara HELA KÖRET, annars får det vara!

Är rädd mig själv nu, rädd att jag återigen skall trilla dit! Bara tanken på det får det att vändas i magen! Tanken om att dricka kommer som bixtar och ibland ter det sig helt naturligt att jag skall göra det.

Nej faen, jag SKA klara det!!!

Tjalle

Ja, att alltid ha tankarna på alkohol, nykter eller berusad, är oerhört energikrävande. När man är nykter tänker man mest hela tiden på hur man ska hålla sig undan alkoholen och när man är full att man har tillräckligt med alkohol för att inte bli nykter. Själv har jag väldigt lätt för att "slå bort" vilka konsekvenser mitt drickande får när jag blir sugen. Det är precis som man slår av hårddisken. Det är nog ett av problemen. När suget kommer borde man sätta sig ned, ge sig tid och steg för steg gå igenom de senaste gångerna man drack. Hur gick det, hur mådde jag efteråt, vilka konsekvenser fick mitt drickande?? Är nu på mitt sjätte nyktra dygn och rent mentalt håller jag sakta, sakta på att återvända. Jag får lite mer realistiska perspektiv på tillvaron och dramatiserar inte allting i tillvaron. Detta stadium är också bekant. Det brukar hålla i sig ett par veckor och jag går in i en mer "lugn" fas i mitt liv. Vad som händer därefter är att jag brukar förtränga alla tankar på alkohol. Senare går jag in i irritationsfasen, blir lättretlig, dåligt tålamod med folk, bitter, orättvist behandlad. Slutligen är vi då inne i fasen när spritdjävulen uppe i huvudet lockar med snabb lindring. Man går i valet och kvalet om man ska ta ett litet glas eller inte. Det är i den fasen jag inte har haft så mycket att sätta emot. Jag är glad att jag tagit steget och börjat skriva i detta forum och hoppas att när alkoholsuget kommer kan jag sätta mig ner framför datorn och skriva av mig istället för att korka upp.
Ha det så bra allihopa.
Tjalle

Tjalle

Hej Anel och ni andra. Nykter på elfte dygnet. Fruktansvärt rörigt på jobbet. Dödstrött när jag kommer hem. Orkar inte med mer än att ögna igenom forumet under en knapp kvart. Fortfarande besluten om att fortsätta kampen. Jag skriver mer i helgen. Tacksamma för att ni finns där ute.

Tjalle

Anel

Vad duktg du är. Själv är jag inne på min 18 dag. Det går
upp och ner men must upp nu
Ha det bra
Anel

Tjalle

Så var då fredagskvällen här. Har varit ledig idag och åkt till IKEA och köpt badrumsskåp som jag monterat. Bra att skingra tankarna och tiden rinner på. Fredagen är den mest kritiska dagen och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade efter en stor, kall öl just nu. Är både hungrig och törstig och det är farligt. Ska dock äta en tidig middag och då brukar suget minska betydligt.

Vet ju sedan tidigare att de första två till tre veckorna är värst. Ska bara ta mig igenom dessa veckor. Måste bara sedan vara vaksam för det är lätt att drabbas av högmod. Man känner att man "klarar det här" och då är det inte långt borta till första glaset.

Hur som helst är jag i ganska bra fysisk form men känner mig väldigt sliten. Längtar efter sol och värme och mental avkoppling. Det är otroligt vilken svårbesegrad fiende alkoholen är egentligen. Kampen tar liksom aldrig slut. Längtar tills den tid kommer då jag ska slippa tänka på alkohol dagligen och stundligen.

Jag önskar er alla där ute en trevlig fredagskväll
Tjalle

Tjalle

Hemma igen efter första arbetsdagen i veckan. Helgen flöt på bra och jag såg till att hålla mig aktiv hela helgen. När jag inte skruvade skåp, inköpta på IKEA, gick jag långpromenader och hade även ett besök på söndageftermiddag. Lite rastlös var jag stundtals men egentligen aldrig nära att ta det där glaset. Jag känner mig nöjd med helgen och min första arbetsdag även om jag har en kaotisk arbetssituation. Självförtroendet ökar dock, om än i långsam takt, för varje dag som går.

Nu har drygt två veckor passerat sedan senaste fylleäventyret och, som så många gånger förut, börjar hjärnan så sakteliga återhämta sig och jag behöver inte tänka på alkohol hela tiden. Jag har en arbetskamrat som också dricker. Ingen säger något men alla vet. Hon stod bredvid mig imorse och jag kände alkoholstanken. Jag led med henne men jag har inte kraft att hjälpa just nu......

Ha det bra ikväll.

Tjalle

att du knallar på ! Och jag håller med dig att när man känner doften när det egentligen inte ska vara nån doft så blir det lite jobbigt. Men vår egen nykterhet går före allt och var sak har sin tid.

Häng på här !

snoopy

Inget har tyvärr ändrats till det bättre ang mitt drickande, kanske en aaning mindre har det blivit, men i stort sätt rullat på som förr!
Alltså jag bara VILL få ett slut på detta självdestruktiva drinkande, jag bara orkar inte med dagarna efteråt, vill leva som en värdig människa, inte en som känner sig nedtrampad och som den mest
värdelösa som vandrar i ett par skor...

Leo

Du är inte ensam. Har gått i terapi, käkat Campral m m men inget har hjälp i längden. Har kommit fram till att om inget blivit bättre efter semestern skall jag gå till en läkare och få Antabus.

snoopy

Nu går 4 nyktra dagen mot sitt slut! känns skönt, trots semester inge dricka! Nu är det finito, grande finale överstökat, orkar bara inte
mera må skit psykiskt och fysiskt! Alkoholen det enda jag lever för, allt koncentras till den, nu vill jag styra över miitt eget liv, göra ngt
där alko inte ingår! Den ska ut ur mitt liv NU!

snoopy

efter mååånga vinglas och många ångestdagar. Försöker igen, kan inte ge upp, det bara ska gå!
Läst aktivt här sedan jag senast skrev något, man vill ogärna skriva och kommentera efter alla misslyckanden.
Nu är korken på för gott, mitt psykiska mående klarar inte mera A.......