Hej alla!

Jag är väl inte den enda som är ängslig över att det är så tyst och stillsamt på forumet?
Min teori är att det dryga halvåret då forumet var stängt för nyregistrering har lämnat ett glapp som vi nu har ont av, de som i normala fall slulle ha reggat sej det senaste halvåret skulle varit de mest aktiva nu, de flesta är aktiva runt 6- 12 månadet verkar det som.

Någon som har andra ideer?
/MB

nog påverka men även semestertider och att forumet alltid gått i vågor ända sedan det startade. Även om det är tyst här så finns en massiv massa som läser !! Om jag inte missminner mig så var det i höstas/vintras ca 8000 unika besökare varje vecka(rätta mig nu ni som var med på mötet i februari. Självklart tror jag den siffran gått ner pga stängningen men jag tror nog att det många som läst det vi skrivit, vi som varit kvar. Behovet är stooooort av ett sånt här forum och jag hoppas innerligt att nån byråkrat ska fatta det och se att det är en billig peng för att få många att förändra sitt liv så att framtiden är tryggad.

Sickade ett mejl till FHI fick faktiskt svar idag.
Bifogar om det finns något intresse
Higgins

Skickat den 14 juni 2013
Har en fråga angående alkoholhjälpen som drivs av Er. När kommer ni att vara aktiva där igen för närvarande ligger ju hela verksamheten i dvala inga nya släpps in på forumet. Detta forum som hjälpt så många
till en förändring här i livet till det bättre, många till ett helt alkoholfritt liv. Hur kan ni släcka ner en så viktig verksamhet som dessutom är nästintill helt utan kostnad för Er verksamhet. Detta är en folkhälsoeffekt
som är helt enorm till en microskopisk kostnad. Har Ni någon som är ansvarig för alkoholhjälpen? Vem och hur kan man komma i kontakt med vederbörande, inte för att klaga utan för att föra en dialog om
hur vi kan hjälpas åt för att få igång verksamheten i alkoholhjälpen. Varje dag är det både anhöriga och alkoholberoende som behöver denna verksamhet för att kunna överleva.
Ser fram emot ett positivt svar från Er med det snaraste!
Mvh
Kjell

Fick svar 15 juli 2013
Hej Kjell,
tack för ditt meddelande. Vi får många frågor om Alkoholhjälpen nu, där man är frustrerad över att sajten och forumet sedan en tid inte fungerar optimalt. FHI har ju gett i uppdrag åt Beroendecentrum Stockholm att stå för driften och även ett visst utvecklingsarbete avseende Alkoholhjälpen, som har blivit mycket populärt och är den i särklass största sajten inom området i Sverige - och större än flertalet internationella liknande sajter. Samtidigt ställs idag allt hårdare administrativa och juridiska krav på statliga myndigheter och vi har under våren inte lyckats hitta ett tillfredsställande driftssätt som uppfyller dessa krav. Under den tiden har vi tvingats begränsa tillgängligheten till Alkoholhjälpen.se.

Vi har idag ingen formell ansvarig anställd person för Alkoholhjälpen som du kan kontakta; detta är del av ”problempaketet” vi håller på att lösa. Nu är också en upphandling av driften under beredning. Då det förväntade summan för upphandlingen är över tröskeln för EU-annonsering krävs en ganska noggrann och mer tidskrävande beredning. Men lita på att vi gör allt för att lösa problemet; att sajten och forumet inte fungerar som tänkt ser ju inte bra ut för FHI, som ju har regeringens uppdrag att sköta driften av Alkoholhjälpen. Det är oerhört viktigt att stödet finns tillgängligt för de som behöver det.
Mvh,
Pi

Mammy Blue

Jag har också stött på. Nu är ju forumet öppet för nya, men vi får innerligt hoppas att byråkraterna öser på lite så vi får en långsiktig lösning!
Kram!
/MB

Davidnog

Jag försökte komma åt detta forum redan i vintras.
Mailade utan att få svar på varför det låg nere.
Nu är första gången jag är inne (första raderna jag skriver)

Mycket bra info och berättelser på forumet.

Saknar bara en chatt.

/D

Mammy Blue

Ja, det var trist att det var stängt så länge. Men nu är du här!
Mecka dej en egen tråd här och skriv ner dina tankar, varför du vill göra något åt ditt förhållande till alkohol till exempel. Bra att sätta ord på sina tankevirvlar.
Välkommen!
/MB

Dennis_s

Allt jag kan se är bara förstasidan på alkoholhjälpen. Jag ser inga länkar till något forum eller trådar nånstans! Hittade länken till denna fråga via en träff på google.

Dennis_s

Tack, hittade forumet med din hjälp :).