I fyra månader i morgon har jag varit helt ölfri.. Min resa började för ett år sedan då min dåvarande pojkvän sa till mig.. - du är fan bara glad när du dricker.. Jag blev tokarg och flippade ut fullständigt, han hade ju rätt såklart.. Mina 4-5 öl om dagen började bli 7-8 och jag började väl någonstans inse att min seghet och mitt dunkande huvud var baksmälla, att jag sen gått upp 40 kg på 4 år, för att ölen triggade mitt matmissbruk, gjorde ju inte saken bättre, så jag unnade mig lyxen av en kall öl.
Mitt val att sluta/ avstå kom i samband med att jag skrev in mig på viktväktarna den 26 Mars och jag räknade ut att pointsen för ölen, var mer än mitt dagliga totalbehov.. Men ngt problem med drickandet hade jag inte, intalade jag mig själv.. Bar hem ölburkar i konsum påsar för att ingen skulle se, och betalade kontant för att inte systembolaget skulle stå med på kontoutdraget.. Den enda jag lurade var mig själv.. I två dagar nu har jag haft det jobbigt, och jag kämpar för att inte dricka, och hetsäta..

Mammy Blue

Jag skulle vilja ge dej rådet att läsa om LCHF. Öl är flytande bröd, kolhydrater, och det sug som man kan få av kolhydrater kan vara lika j-vligt som av alkohol...
www.kostdoktorn.se är ett bra ställe att börja. Han är läkare, en av de läkare som börjat inse vad fettskräcken försatt oss i.

Fortsätt gärna skriva, det du skriver här kommer hjälpa dej att komma vidare. Och för all del - läs! Här finns så mycket erfarenhet, bara att läsa och se att man inte är unik på något sätt är en lättnad!

Välkommen!
/MB