Jag har hällt ut allt och har bestämt mig för att sluta med tramset, jag har berättat för min sambo att jag dricker och vill sluta.

Jag kan sluta dricka även om jag har kvar hemma och jag måste inte bli dyngfull, jag har inga minnesluckor heller MEN jag dricker på ett sätt som inte är accepterat socialt och jag känner ett sug efter att dricka allt oftare.

Jag har varit medveten om detta problem ett tag (speciellt nu under sommaren "måste ju ta en öl när man grillar" < så jag grillar varje dag), men varannan minut ungefär så förnekar jag det med just det jag skrev här över. Det är inte normalt att dricka minst 700m jim beam och 20+ öl per vecka även om det inte dricks på en gång!

Iaf. igår skämde jag ut mig fullständigt och gick omkring full ute och pratade med grannarna... Jag sa inget farligt men dom märkte ju garanterat att jag var onykter, det spelar egentligen ingen roll men det startade iaf en ordentlig kamp med mig själv nu på morgonkvisten. Jag läste alla sms jag skickade igår och fy fan!!! Jag är en falsk manipulative elak människa i dom konversationerna, precis en sån människa jag inte vill vara!

Sen har jag fått magkatarr pga alkoholen, och saker som jag förut ansett roliga är inte längre det om jag inte dricker.

Så jag är alkoholist och jag vill bli en nykter sådan nu!

kennedyshead

Tack :)

JA ångesten ja... fy fan, vågar inte öppna den burken än känner jag :/

Fan vad man ljuger för sig själv och andra hela tiden... usch!

Mammy Blue

är vi i vår sjukdom mästare i.

Det tog väl några månaders nykterhet innan jag helt och fullt insett hur mycket och ofta jag ljugit och manipulerat, inte minst mej själv. Kan komma på mej själv fortfarande med att frisera sanningen, både för mej och för omgivningen, men numera är jag medveten om det, tack och lov, så jag kan bromsa mej.

Välkommen!
/MB

kennedyshead

1 kväll nykter, ikväll är det kräftskiva vilket inte någonsin varit ett bra tecken.

Hela dagen igår funderade jag på alkohol, det är underligt hur mycket tid man lägger på att planera och komma med undanflykter för att kunna dricka.

Att bromsa sig är ju precis vad det handlar om, man får inte släppa taget om viljan en sekund för då är man där igen. Har märkt att jag blivit väldigt retlig på bara ett dygn nykterhet, vilket för mig är ett tecken på att jag är mer beroende än vad jag velat erkänna tidigare.

kennedyshead

Fy vad jobbigt det är nu... Det är ju ganska lätt att "glömma" varför man ska sluta dricka.

Jag hatar stunden innan man ska åka på fest eller ut och spela på klubb eller allmänt innan det ska hända något! Som nu... sitter och räknar ner klockan till 16:30 när vi ska åka på kräftskiva, varje sekund brottas jag med tanken på om jag ska dricka ikväll eller inte, fast jag vet vad det innebär att dricka så är jag inte helt 100%.

Skulle vilja isolera mig! Bara gömma mig bakom arbete i ett par månader så man slipper tänka.

Mammy Blue

tänka på alkohol är omöjligt, men jag har läst Allen Carrs bok "Äntligen Ickerökare", och praktiserade hans råd på spriten. Jag plockade upp varje tanke på möjlighet att kunna dricka, vände och vred på det tills jag kom fram till att men hallå! Jag Vill ju inte dricka? När jag väl släppt tanken på drickat kunde jag belöna mej själv med tankar som hurra! Jag slipper dricka! Jag är grymt duktig som kkarat mej!

En klapp på axeln på sej själv är det enda beröm man kommer få, eftersom man smugit med att man druckit.
Så tänk på att vara stolt över dej själv, och var glad över att du tagit detta stora, viktiga steg! Skriv gärna i morgon, hur det än gick på kräftskivan!
Kram
/MB

hb

Har efter flera timmars läsande tagit mod till mig att skriva själv. Har under många år druckit alkohol i mängder som är långt ifrån hälsosamma och de senaste två åren har det eskalerat så pass att jag långt bak i hjärnan inser att jag har ett problem. Rädslan för att vara tvungen att lägga av helt har gjort att jag förnekat det länge men det är dags att sluta ljuga för sig själv.
Ska vi peppa varann? Känner igen mig i mycket du skriver. Skäms för att jag varit onykter och folk har märkt det fast jag nekar. Magkatarr. Bag in boxarna som tar slut oroväckande fort... Har lovat mig själv att inte dricka imorgon. Hur gick kräftskivan? Kram h

kennedyshead

2 kvällar nykter :)

Jo då, jag klarade av igår och jag ska se till att klara av ikväll med :) Känner mig givetvis stolt över att jag klarar av att inte dricka.

Idag funderade jag på om man kanske bara skulle sluta med sprit!?! Tjena hallå självbedrägeri :/

Jag måste säga att denna ständiga kamp tar massor på krafterna, tänk om man kunde ta en paus och fortsätta om ett tag :(

Är stingslig och blir snabbt arg för tillfället, alla i min omgivning blir lidande av att jag är ur balans.

HB: Kör på utan dricka, det kommer vara värt det när man väl är nykter! Hoppas att du inte tar något ikväll så tar vi en dag i taget ;)

MB: Ja man kanske aldrig kommer sluta tänka på det :( och mer än klapp på axeln blir det ju inte det är klart, men den bästa belöningen man kan ge sig själv är ju att faktiskt sluta förstöra både kropp och hjärna.

Tack för allt stöd

tar på krafterna, det stämmer. Men när man väl slutat och bestämt sej för att aldrig dricka alkohol igen, då slipper man kämpa. Då vet man vad som gäller och slipper allt funderande kring alkoholen. Vad är för mycket, när kan man börja dricka, har man alkohol hemma så det räcker, vågar man köra bil redan osv. Alla dessa frågor slipper man. Det behöver inte vara så jobbigt ens med sug och sånt bara man bestämmer sej. Sluta fundera på olika alternativ. Du har absolut allt att vinna på att sluta helt, nu, och inget alls att förlora. Precis så enkelt är det!

Bra gjort med kräftskivan, förresten!

kennedyshead

Jag kan inget annat än att hålla med, jag har allt att vinna på att sluta helt nu.

Jag hoppas innerligt att du har rätt ang att "om man bara bestämt sig", känns absolut inte lätt som det är nu iaf.

Jag har ärligt bara ett alternativ och det är det jag tagit bara genom att bestämma mig för att vara nykter. Jag vet vart det leder om jag försöker dricka måttligt, det kommer leda till att det eskalerar igen innom några veckor månader år och då kanske jag inte är lika bestämd att sluta helt och så hamnar jag i neråtspiralen igen.

Alldeles för mycket att förlora, och sen lägger man till alla dessa svek som man förorenat sin omgivning med. Nej tack jag ska inte dricka mer!

Nu ska jag grilla, och det ska ske utan en enda öl och jag ska njuta av varje sekund för att det är gott med grillat :)

NyMan

...i början när man ser sitt långa liv framför sig, utan att underhålla vanan man byggt upp under så många år: Ska det vara festligt, ska det vara något gott att dricka! Sen att man försöker få allt att bli "lite festligare" med åren, är en skrämmande utveckling som man, rätt som det är, har tappat kontrollen över fullständigt; en mycket tråkig bieffekt för oss som har arvet och miljön som predestinerar att vi hamnar på samma plats...
Jag har drattat på ändan så det small om det, när jag trodde jag var säker. Det gick ju så bra, så länge... Nu inser jag att; har man kommit till insikt om att ens drickande inte är hållbart eller bra för en för tillfället, så är det nog så i förlängningen också. Det är väldigt svårt att simma uppåt i virveln, för hur man än kämpar och försöker hålla koll på vad som är upp, dras man så lått, så lätt med i strömmarna neråt.
Jag håller med Santorini, som jag för övrigt anser vara en mkt klok och insiktsfull vän, i att om man kan hålla sig fast vid beslutet att man har druckit färdigt, behöver man inga alternativplaner eller förhandlingar. Färdigt är färdigt.
Nu ska jag fortsätta att laga mat till min underbara familj, bara för att det är så gott med pannbiff med lök :)
(Det kommer nog stå ett glas med nåt gott i bredvid spisen. Tror jag tar en BEO, har ni inte provat den så gör det. Den med grönt te och äpple är nog min favorit...
Ha det gott K och fortsätt resan på det utmärkta sätt du har gjort de här dagarna. Tankarna kan du inte trolla bort, de måste få finnas eftersom de är viktiga att bearbeta, men det blir lättare och självklarare med tiden, så ta din tid.
Drick med förstånd ikväll! KRAM/NM

vet också vad det handlar om, tankarna får man bearbeta och det blir enklare med tiden. Jag säger inte att det är lätt för det är det inte. Man får vara beredd på sug och tankar på att det skulle sitta fint med "ett glas" osv. Men då gäller det att spela filmen till slut, se hur det brukar bli. Hur länge brukar det goda ruset vara? Inte så många glas. Inte efter hela flaskan, inte när man somnar i soffan och vaknar påklädd mitt i natten fast man ska på jobb på morgonen efter.

Men jag tycker att det blir så mycket enklare när man accepterar att det är slut. Jag fick energi vartefter tiden gick och tankarna på att dricka försvann. Kanske för att jag nått min botten, jag ville inte dricka längre. Håll bara ut så blir det bättre. Och förresten tankar på alkohol och sug är inte farligt, du behöver inte agera på det. Observera, se det som en våg som drar förbi. Känn hur det sjunker undan igen. Det går i vågor.

Jag vet att jag får det att låta så enkelt men faktiskt så är det så, när man fattat galoppen :)

Mammy Blue

kommer och går den första tiden. Jag hade lite hjälp av djupandningsövningar då. Ta väldigt djupa och lååååånga lååååååångsamma andetag, slappna av i bit efter bit av kroppen. Håll på tills du tröttnar, hihi!

Bara ett tips!

Och välkommen förresten, hb!

Kram!/MB

hb

För välkomnandet och för all support och hejarop från 'veteranerna'. Har som sagt läst ett tag, med gråten i halsen och ångest i magen. Jobbar restaurang så drickandet är en så självklar del av vardagen. Hoppas nu kunna bryta denna negativa spiral. Är väldigt stolt just nu för jag sitter med min syster på en vinbar och dricker alkoholfri öl. Har haft en pissdag på jobbet, svensexa som tafsat och kockar som tjurar, men just nu är det inte en anledning att ta ett par -läs 7 - glas vin. Grymt jobbat k-head. Dag två är klar för mig och vi kan båda vara stolta. Ha en fin nykter söndag alla fina!

hb

Det känns väldigt tråkigt just nu när min helg börjar att min pojkvän verkar vara den som har svårast att hantera mina alkoholfria drinkar. Han har inte själv ett problem med att dricka utan kan hantera det och han förstår inte varför jag inte kör på som vanligt. Är detta ett vanligt problem i början eller något som jag jämt kommer behöva tampas med? Känner mig strong men lite beklämd. Mina vänners öl ser onekligen goda ut. Over and out, rapporterar imorgon i fall framgång eller förfall. Trevlig nykter söndag till er fina!

Mammy Blue

Jag är långt ifrån någon expert, jag kan bara relatera till hur det var för mej.
Men å andra sidan betraktar jag min sambo som alkoholist.
Han hade problem med att inse att jag menade allvar med att jag ville sluta, så minst ett par av mina "dag 1:or" är mer direkt hans fel för att han mer eller mindre propsat på att jag ska göra honom sällskap in i dimman.

Men när han väl förstod blev allt mycket enklare.
Så försök dunka in det du vill i huvudet på pojkvännen, han kan inte sluta åt dej, men han kan hålla sej undan om han nu måste dricka din första nyktra ömtåliga tid.

Kram!/MB

hb

Självklart kunde jag inte hålla mig. Statistiken för kvällen var tre glas vin och fem alkoholfria alternativ. Känns helt okej, är sååå glad att vara pigg idag medan min vän messar och har ångest och min kille sitter och sover på sitt jobb. Idag är en nykter dag. Hur har du det k-head? Still going strong?
Mb: tack för din input, känns skönt att nån känner igen sig och ger konstruktiva råd.
Nu startar en ny vecka :-)

hb

Har fortsatt att läsa på forumet och insett att det finns lite av ett mönster att många börjar med dom bästa föresatser, faller, kravlar sig upp, faller och försvinner. Ser också en del som envist håller sig kvar. I forumet, på banan. Jag vet själv att jag är oerhört flyktig. När det kommer till dieter, sluta snusa, söka jobb. Är så rädd att falla redan under startskottet. Nån som har tankar? På väg mot en nykter dag. Kram hb

Grodan

Du gör en intressant reflektion! Jag tillhör en av dom som gått in flera gånger med höga ambitioner och sedan fallit, kravlat mig upp igen, fallit osv. Jag tänker så här att när jag har fallit så har det varit ett misslyckande inget snack om saken, men det finns ett misslyckande som är värre och det är ATT GE UPP. Dit har jag inte kommit ännu och hoppas vid min innerliga ande att jag aldrig kommer dit. Personligen kan jag också se att det har gått litet bättre (längre nyktra perioder) varje gång. Håller den trenden i sig kommer jag att förr eller senare lyckas. Kommer att vara nykter av bara farten. Är en dj-vel på att sluta dricka - nu jobbar jag med att inte börja igen.

Har också påbörjat den 10-veckorsbehandling som erbjuds här på denna sajt. Alla vägar och sätt är bra och värda ett försök tänker jag. Tänker nämnligen ta mig till Rom på vilket sätt det än vara månde; springandes, kravlandes, krypandes. JAG SKA DIT!

Ha en underbar dag och njut av friheten!

En envis Groda

Cookie

FÖR höga ambitioner! Denna gång har jag bestämt mig att jag inte ska vara den "antingen eller" människan, som jag vanligtvis är. Nämligen att nu jäklar, ska jag sikta in mig på att förändra allt på en gång. Träna stenhårt, sluta med snuset m.m...
Nej, först ska jag landa i min nykterhet och gå mina långpromenader,sen så småningom ta tag i gymmet, iofs minska lite på snuset, skulle inte vara fel.

Måste berätta, att innan i e.m. då jag gick förbi systembolaget efter ett besök hos alkoholterapeuten jag börjat träffa, (en SÅ bra person) så kände jag en sån lättnad att jag "slipper" gå in och handla för att släcka suget, för nu på dag 7, känner jag faktiskt inget sug, inte idag iaf, måste tilläggas. Men det är väl som du hb och Grodan säger, man kan falla, kravla sig upp igen osv, men idag är en riktigt härlig dag som jag omfamnar med ett stort leende :-)

Kramar till er alla.