Jag har hällt ut allt och har bestämt mig för att sluta med tramset, jag har berättat för min sambo att jag dricker och vill sluta.

Jag kan sluta dricka även om jag har kvar hemma och jag måste inte bli dyngfull, jag har inga minnesluckor heller MEN jag dricker på ett sätt som inte är accepterat socialt och jag känner ett sug efter att dricka allt oftare.

Jag har varit medveten om detta problem ett tag (speciellt nu under sommaren "måste ju ta en öl när man grillar" < så jag grillar varje dag), men varannan minut ungefär så förnekar jag det med just det jag skrev här över. Det är inte normalt att dricka minst 700m jim beam och 20+ öl per vecka även om det inte dricks på en gång!

Iaf. igår skämde jag ut mig fullständigt och gick omkring full ute och pratade med grannarna... Jag sa inget farligt men dom märkte ju garanterat att jag var onykter, det spelar egentligen ingen roll men det startade iaf en ordentlig kamp med mig själv nu på morgonkvisten. Jag läste alla sms jag skickade igår och fy fan!!! Jag är en falsk manipulative elak människa i dom konversationerna, precis en sån människa jag inte vill vara!

Sen har jag fått magkatarr pga alkoholen, och saker som jag förut ansett roliga är inte längre det om jag inte dricker.

Så jag är alkoholist och jag vill bli en nykter sådan nu!

hb

Det är nog som du säger grodan, varje gång man faller och tar sig upp och tillbaka är en seger i sig. Har bestämt mig för att inte ge upp. På samma sätt som ett wienerbröd inte kan förstöra en diet.

Grattis cookie, till ditt val vid systemets vägskäl. Har fått intryck av att det är otroligt vanligt, vanan att gå vägen förbi systemet på väg hem för att ha en försäkring hemma.

Mitt problem är att det vägskälet infinner sig klockan elva på kvällen när jag slutar jobba. Ska jag ta bussen hem eller gå och möta kollegor på krogen? Idag har jag bestämt mig för att åka direk hem. Kommer sitta och läsa på forumet hela vägen hem så att jag inte ångrar mig.
Ha en fin dag! Solen skiner. Kram hb

Grodan

Förlåt Kenny om vi använder din tråd. När jag var ung arbetade jag också på restaurang. Vi stängde vid elva-tiden på kvällen och fler var de kvällar då vi gick vidare och tog en öl än de kvällar jag åkte hem. Det var en rolig tid men jag kännde redan då att det var problem för min egen del. Försökte också prata med mina kollegor, men fick inget gehör. En av de tjejer som tillhörde mitt kompisgäng då, är i dag död till följd av den alkoholism hon utvecklade. För egen del bytte jag arbete vilket höll mitt alkoholbeteende i någorlunda schack under en längre tid. Men det jag kännde och tänkte då om mig själv, vet jag idag var rätt.

Ha det gott!

Grodan

hb

Ja Kenny, ber om ursäkt! Dags för mig att starta egen tråd istället för att hänga här och klaga :-) kikar in ibland och kollar hur det går för dig. Tillsammans är vi starka! Kram och lycka till med nykterheten/hb