Hej
Jag är helt ny här men kände nu eftersom vad som hände mig i onsdags(?) morse att jag tillhör denna skara....Blev stoppad i poliskontroll påväg till jobbet i bilen. Tog bilen eftersom jag var tvungen att handla och packa bilen full till jobbet. Tänkte inte och kände inget...Jag fick blås och då fick jag 0,17 milliliter per liter luft och fick följa med till polisstaion för ytterligare blås. Där blev det 0,34! Alltså jag har ALDRIG råkat ut för något mer pinsamt i hela mitt liv!!! Jag kan inte sova, mår illa och kan knappt göra något vettigt! berättade det för min man direkt och han kramade om mig och sa att gjort är gjort nu löser vi det. Barnen vet inget än. MEN nu har jag tusen frågor! har någon av er råkat ut för samma sak? hur lång tid tar det innan man får veta vad det blir för straff? Vad kan det bli för straff? När jag skriver nu får jag hjärtklappning. Snälla hjälp mig med mina frågor innan jag svimmar av oro! Tusen tusen tack från mamman.

hit mamma49 !!

Konstigt nog var det väldigt sällsynt med blåsa för mig när jag var aktiv men det har blivit mångdubbelt mera efter jag valde nykterheten :-) Men jag har flera vänner som suttit fast i alkokoller och det har utan undantag blivit deras räddning ! Kanske du ska tacka polisen som tog dig när upprördheten gått över ? Den lilla alkotesten kan ha räddat både dig själv och andra, kanske rentav barn, från total förödelse.

Jag hittade det här på nätet : http://www.trafikverket.se/Privat/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-pa-vagen/…

Ta emot hjälp om det erbjuds och sök också hjälp på egen hand, kanske rentav en behandling ?

Och häng gärna kvar här och berätta om din resa du nu får göra, det är många som blir hjälpta av dina erfarenheter.

121112

Hej på er, ursäkta att jag lägger mig i så här utan att beskriva mig själv först. Men jag såg
rubriken "Skäms ihjäl" och har tyvärr lite erfarenheter där som kanske kan vara till nytta.

I mitt fall blev poliskontrollen onekligen starten till en vändning. Polisen tog mig till sjukvårdens
beroendemottagning, men jag har tur som får hjälp av min arbetsgivare via företagshälsovården.

I mitt fall kom beslutet från polis och transportstyrelse efter 8 dagar och det var dagsböter + indraget körkortstillstånd, dvs körkortet är återkallat. Det skulle förvåna mig om du får behålla körkortet.

Men med i samma brev/delgivning fanns också information om "villkorat körkort med alkolås".

Sök på transportstyrelsens sida efter blanketter/info om detta. Och ta kontakt med den trafikmedicinska enheten på närmsta sjukhus (gör det omgående). Min företagshälsovård kan inte ta vissa av de prover som krävs för läkarintyget till denna ansökan.

När du väl har meddelat Transportstyrelsen att du avser att söka kommer de att kräva in resultaten från Trafikmedicin med ganska kort varsel. Se till att ha koll på de datumen.

Strålande att din man tog det så "bra" som han gjorde, det låter som om du har ett starkt stöd redan där.
MEN se till att ta emot all hjälp du kan få. Och berätta för barnen. Det gör ont men är HELT nödvändigt.
Deras förtroende för dig får sig en knäck. Men om du försöker mörka på nåt sätt kommer det bara att bli värre.

Jag läste flitigt på detta forum perioden innan mitt körkort rök. Men när jag väl hade bestämt mig för att skaffa ett konto här, så var forumet stängt för ombyggnad.

/P

mamman49

En vecka har gått och det känns i magen varje morgon jag vaknar...jobbigt men precis som ni säger så var det nog tur att det hände! Har druckit alldeles för mycket lääänge nu och detta gjorde att jag fick mig en rejäl tankeställare. En jobbig men bra för mig. Har nog druckit vin varje kväll i flera år - ibland ett glas ibland 4 glas. Alkoholproblem? ja visst det inser jag att jag har och nu ska det bli ändring på detta! Jag fick mail av en tjej på transportstyrelsen (efter att jag mailat och frågat) och hon säger att det blir ett år. ETT ÅR herrejösses! ja visst kan jag söka om alkolås men så mycket behöver jag inte min bil. usch jag tycker så illa om mig själv just nu! tror jag ska böra skriva av mig här känns som ett bra forum. tack igen si snälla som svarat!
Kram <3

Mammy Blue

inte så illa om dej själv, du har ju nu börjat göra om dej. Det är den tanten som satt och pimplade vin så att hon blev av med körkortet som du bör titta snett på.

Jag hade bara tur som inte blev av med både jobb och körkort, en jädra tur att det inte hände något, en mardröm att köra ihjäl någon på (bak)fyllan...
/MB