Hej igen. Ni kanske minns mig. Proffset... som har slutat dricka utan problem en miljard gånger ungefär - och börjat igen.

Jag hade en sexveckorsperiod förra året från november till december utan en droppe och det gick utan problem. Jag satte ett datum för när jag skulle få dricka nästa gång och det var strax innan jul. Sen var tanken att jag skulle försöka dra ned på/sluta med ölhinkandet efter min 40-årsdag i januari. Nu blev det inte riktigt så och jag har fallit tillbaka i gamla vanor med för mycket öl och för ofta.

Men, jag har en fundering kring det här med alkoholtoleransen, eller kanske snarare effekten dagen efter.
Upplever det nämligen som så att jag känner mig bakis efter tre-fyra halvliterburkar med 5,2:or.
Teoretiskt sett om jag dricker fyra burkar och lägger mig kl 21-22 så ska det inte finnas något kvar dagen efter kl.10:00, men ändå känner jag av det starkt dagen efter.
Funderar på om min mångåriga överkonsumtion kan ha lett till minskad alkoholtolerans? Är det någon som har någon erfarenhet av detta?

Kan tillägga också att jag inte äter speciellt mycket, oftast så äter jag inte förrän kl.11-12 nån gång och sedan en middag på detta vid 17-18-tiden, sen inget mer. Inget småätande eller så. Blir inte fyllehungrig heller, men det slinker i nån macka efter en kväll med lite fler öl än brukligt.
Dagar då jag äter mer tål jag naturligtvis mer utan att bli lika lättpåverkad, men det ändrar inte hur jag mår dagen efter.

Tänker att antingen så har levern blivit sämre, eller så är det bara en åldersrelaterad fråga. Men det sistnämnda vet jag inte så mycket om, har inte varit 40 år förut liksom, haha!

Oavsett era svar så ska jag nog ta en liten time out från bärs och vin ett tag nu. Har skjutit på det länge nog.
Passande nog så har jag en helg med nattskift kommande nu och det är en perfekt start på en alkoholfri period då det inte är tal om något drickande när jag jobbar natt. Det är svårare att sluta när jag är ledig. Kvällarna är som sagt enormt tråkiga utan öl när man är ledig.
När jag jobbar dag eller kväll så blir det sällan mer än 3-4 öl, men jag känner av det starkt dagen efter ändå.

Så, lite input i ämnet vore intressant!

Ha en bra dag!

vanliga kurvan ser ut så som du beskriver.....först massor för att uppnå önskad effekt och sen tippar det över till mindre. Klar varningssignal.

Proffset

...men man hör ju äldre personer säga att de inte kan dricka nånting knappt utan att må dåligt dagen efter.

Å andra sidan så är det ju dumt att dricka när man mår dåligt av det - oavsett orsaken.

Börjar med en vit vecka iaf. Min kropp behöver det. Känns det bra så fortsätter jag.

Kan jag ändå bara dricka 3-4 öl utan att må dåligt så kan jag lika gärna hoppa över dem också.
Ibland byter jag ut starkölen mot folköl i stället. Det funkar rätt bra faktiskt, men ofta trycker jag i mig ett helt 6-pack 3,5:or bara för att "känna någonting i alla fall". Konstigt tänk man har. Men det är väl papegojan i vanlig ordning.

Men jag tar gärna emot flera åsikter/erfarenheter kring förändrad alkoholtolerans!

:)

Mammy Blue

En människa som inte dricker mycket tål inte så mycket. Kroppen och huvudet reagerar på alkohol som det det är - ett gift. En ryss lärde sej tåla om det nu var cyanid eller vad det nu var genom att börja med lite, lite. Efter ett tag kunde han trycka i sej en mångdubbelt dödlig dos för att han låtit kroppen vänja sej. Det är det vi gör när vi dricker mer och mer. Om levern börjar ta stryk sjunker mängden alkohol som kroppen kan hantera. Därför - tänk efter ordentligt. Är det värt en för tidig, plågsam död att få hinka öl bara för att du har tråkigt när du är ledig?

Ta hand om dej, det finns bara en som du.
Kram! /MB

Proffset

Tja!
En liten uppdatering kanske? Är sällan inne på den här sidan längre, vilket beror på flera saker:
1) Väsentligt minskat intag.
2) Jag har vänt ut å in på mig själv så många gånger och är väl medveten om vem jag är, vilket gör att behovet av att leta orsaker till mitt beteende på forum som detta har minskat rejält.

Så, jag känner mig själv väldigt väl. Jag vet vad jag ska göra för att fungera bra och försöker sedan ett par månader tillbaka hålla mig till de gränser jag har satt för mig själv.
Har en liten regel som jag följer till punkt och pricka och det är tretimmarsregeln (eget påhitt), vilket går ut på att jag aldrig dricker fler öl än att jag är bombsäker på att inte ha en gnutta kvar morgon efter när man ska upp och köra bil.

Ett exempel; Jag ska upp och köra bil kl.07. Dricker jag fyra öl och går och lägger mig kl.22 så sitter ölen i till kl.10 dagen efter (4 öl gånger 3 timmar = tolv timmar). Alltså är det för mycket. Hade jag druckit 3 öl och lagt mig kl.22 så hade det varit grönt ljus kl.07.
Nu är det ju dock så att jag känner av tre öl dagen efter - även om jag inte har någon alkohol kvar i kroppen, så för att vara på säkra sidan så drar jag ned antalet till 2.
Det händer även allt som oftast att starkölen byts ut till folköl vilket ökar marginalen ännu mer.

Tilläggas bör även att jag inte längre tar alla tillfällen i akt när det är "fritt fram". Dvs när frugan säger att hon kör i morgon t.ex.
Det händer fortfarande att det blir ett par öl mer vid såna tillfällen, men då är ångesten där som ett brev på posten dagen efter och jag fungerar mycket dåligt.

Om jag ska försöka mig på en summering så kan man säga att jag har full koll på mitt drickande, vaknar väldigt sällan bakis nuförtiden, men fortfarande känner att jag är styrd av alkoholen som "tillflyktsmedel". Det är gött att ta några bärs liksom.
Mitt nästa mål är peta in fler alkholfria dagar varje vecka. Det ska kännas konstigt att dricka. Det är inte ett ouppnåeligt mål, men steget från två öl varje dag till noll är ändå ganska långt bort känns det som och det är inte ett normalt sätt att leva på.

Hur som helst så ska jag på 40-årsfest på lördag. Jag jobbar hela helgen, så det blir nyktert för min del. Hade mycket väl kunnat ta ledigt på söndagen, men känner att jag inte vill gå "all in" på en 40-årsfest. Speciellt inte med det klientelet som kommer att vara där, för jag kommer nog att ha svårt att knipa igen käften efter 5-6 bärs eftersom jag inte är speciellt road av att umgås med denna typ av folk (ganska ytliga människor med låg intelligens). Lika bra att stå över. Och det är inte svårt, för jag VET hur det går. Jag spelar filmen till slutet, då blir det inte svårt att välja.

Läste nyss igenom vad jag skrivit innan jag klickade på "spara" och när jag läser så framstår man verkligen som en person som är 100% styrd av alkholen, trots att konsumtionen har gått ned till en mycket ringa mängd (jämfört med för ett par år sedan då det blev både 5,6 och 7 öl varje dag). Att ägna så mycket tankeverksamhet kring regler för drickandet kan verka stört, men jag vet - vis av erfarenhet - att när jag har mina längre perioder med NOLL alkohol så ägnas lika mycket tankar åt alkholen. Det är ett livslångt problem, har jag lärt mig. Suget kommer aldrig att gå över helt, men för tillfället håller jag det i schack med en synnerligen märklig regelbok.
Jag vaknar dock nykter varje dag utan att känna mig bakis och det är ett stort steg i rätt riktning.

Over and out!

Pellepennan

att ge dig några som helst synpunkter eftersom jag knappt har varit nykter mer än en vecka. Kanske är det mer trovärdigt om någon annan som klarat sig längre ger råden. Dom som lyckats redan menar jag. Oavsett om du är personlighetstypen "jävlaranamma" "spirituell" eller "AA" typen, du hittar ju trådarna här.....

Men även om jag vet att det är svårt, både där du står idag, och där jag står idag, backar jag bandet tio år då jag var 40.
Även om jag eventuellt drack ännu mer då än du gör idag, kan jag lova dig, jag tyckte jag hade kontroll. Jag fattade inte varför äktenskapet sprack etc. men det kunde väl inte ha något att göra med mig?

Biran rinner ju lika snabbt som vattnet under broarna, år blir till år, men vad gör väl det om man har kontroll?! För i runda 15 år sedan hade jag för vana att ta en vit månad om året. Gjorde det under ganska många år för att se om det skulle vara problematiskt att vara utan. Någon gång där kring 38 - 40 tog jag inte längre månaden för jag kunde ju när jag ville. Eller jag tog den i några veckor, men tyckte inte det var så viktigt eftersom jag upplevde att jag hade koll. Det är klurigt och jag vet idag att "koll" är något jag bedragit mig länge med.

3 starköl eller ett sixpack... Jovars, för ett par veckor sedan - en lördag allhelgonahelgen måste det varit - satt jag och klurade på körbarheten på förmiddagen. Kändes sisådär efter fredagen så jag beslutade att vänta till efter lunch eftersom jag var tvungen att ta bilen till bolaget. Det var ju nästan tomt på dricka hemma så vad gör man? 5-6 starköl och en låda "borde" väl inhandlas för dom kommande dygnen. Jag skulle vilja kunna se min min när jag kom dit och det var stängt! Hjärnan gick på högvarv. Hur i he____e kunde jag bara vara så klantig. ok, sagt och gjort in på Konsum och två paket 3,5 or fick åka med hem istället. Som en jagad hund började jag leta på ställen där jag tidigare brukar gömma. I Garaget, källaren, i reservdäcket i bilen, i båten garderoben.... och det var faktiskt inget att uppbringa. När jag sedan gick där, och magen "kluckade" på grund av en strid ström med folköl kan jag lugnt lova att jag inte tyckte jag hade någon vidare värst koll!

Så vad är sensmoralen av detta? Även om jag idag inte kan ta på mig rollen att spela bror duktig, så skulle jag idag vara försiktig med argumentation att ha koll.

Lycka till!

Proffset

...eller nödraketer som jag brukar kalla dem, haha!

Jo, du har en poäng, men för tillfället är jag nöjd med att sippa i mig två st. 3,5:or i stället för 6-7 starköl. Jag vaknar pigg och nykter och behöver inte fundera på om jag kan köra eller inte. Gott så.
Det har kommit till den gränsen där jag faktiskt börjar att överväga att låta bli t.o.m 3,5:orna, eftersom de inte ger någon rusningseffekt att tala om... Jo, det är klart att om man trycker i sig ett sexpack blixtsnabbt så snurrar det ju till, men det har jag slutat med.
I måndags blev det lite mer och som ett brev på posten så kom bakfylla och ångest och då var det ändå inga mängder att tala om. Två starköl och tre glas vin... fast jag hade pga jobb i helgen inte sovit speciellt mycket, cirka 4-5 timmar per natt och då sänks fylletröskeln.

"Förändra sitt drickande" heter denna avdelning i forumet. Mjo, jag vill nog påstå att det har blivit förändrat. Jag föredrar att må bra framför det andra alternativet. Den där paniken du beskriver när det inte finns något hemma, den har jag inte längre. Å andra sidan så är jag ett för stort kontrollfreak för att missa bolagets öppettider, haha.

Jag dricker mig inte onykter längre såvida jag inte är ledig på helgen och jag jobbar fler helger än jag är ledig, så tillfällena är inte så många.
På vardagarna blir det som sagt inte mer än folköl, eftersom ungarna behöver skjuts tidigare nuförtiden än tidigare, så det är ingen vits att kröka.

En sak till - Hösten... kallt, mörkt och blött... det i kombination med för mycket alkohol får mig ur balans. Detta vet jag om av erfarenhet och bara det gör att jag drar mig för att supa, eftersom min ångest brukar övergå i en mildare depression då. Varför utsätta sig för det när man med facit på hand vet hur det brukar arta sig? Otroligt dumt. Verkar som att jag slipper detta även i år och det gör mig lite stolt faktiskt.

Nåja, kampen fortsätter, sköt om er och kram på er allihop! :)

Proffset

Tjenare. Tänkte ge mig på en liten uppdatering om hur min situation ser ut för närvarande.

I början av tråden så skriver jag om minskad alkoholtolerans, men det verkar inte handla om det.
Jag har kommit fram till att min medvetenhet om mitt komplicerade förhållande till alkoholen gör att effekten växer.
Alltså att jag känner av dagen efter även om det bara blev tre starköl bara för att jag håller tankarna kring alkoholen levande hela tiden.

I inlägget ovanför skriver jag att jag överväger att t.o.m låta bli 3,5:orna och det är precis vad jag gör nu.

Eftersom det i princip är de två-tre första ölen som är "sköna" så känns det korkat att dricka dem när jag vet att det väcker suget efter fler.
Vad som händer när jag stoppar efter två öl är att jag ändå sitter och funderar på hur lång tid det är kvar tills jag ska gå upp och om det "finns utrymme" för flera öl eller inte.
De där tankarna existerar inte när jag låter bli dem.

Sen så är det så att det faktiskt är jobbigast mellan 17-20 ungefär, det är då man är van att få "koppla av" och "unna sig" ett par öl.

Hur som helst så dricker jag fortfarande, om än mindre och mindre - då jag märker att jag mår lika dåligt av två-tre öl som efter 7 öl, tre glas vin och två stadiga whisky. Skillnaden är bara hur länge alkoholen sitter i. Effekten av alkoholen i mitt tänkande jag blir dock lika stor och ångesten dagen efter uppenbarar sig oavsett mängd, bara för att jag VET att jag drack igår.

Så... jag var ledig i helgen (skiftarbetare) och fick i fredags i mig 5 starköl och 2 glas vin. Lördagen spenderades åt att vara ångestfylld/bakis fram till kl.15 då jag öppnade en öl igen. Denna kväll blev det 7 starköl, 4 stora glas vin och 2 små koppar med starkvinsglögg.
Söndagen kändes inte det minsta rolig kan jag säga, men det blev iaf ingen alkohol då eftersom jag började att jobba på måndagen.

Så... nu har jag helt spontant gett mig in på en vit vecka åtminstone, dels pga att jag jobbar så att jag inte är ledig på ett par helger, men även för att jag ska ge mig själv en liten present.

Har ju som jag har skrivit i en annan tråd för länge sedan slutat att dricka så många gånger, därav mitt namn "Proffset". Det är alltså lite ironiskt kan man säga. Självironi är bra grejer.
Men, alla dessa försök har gjort att jag snabbt kommer tillbaka i nykterhet och ett sunt tänkande. Jag vet hur jag kommer att reagera efter ett par dagar, efter två veckor osv.
Har inte för avsikt att hålla mig nykter resten av livet, men jag är glad för alla dagar som jag kan vakna pigg och utvilad (nåja...).

Har sagt till mig själv att det är inte okej att dricka mig bakis såvida det inte är helg och jag inte har några måsten på dagordningen och det sker alltså inte förrän helgen 7-9/2 vilket innebär nästan tre veckors nykterhet. Jag börjar så och om det känns bra när helgen kommer så ska jag överväga om det inte är lika bra att vara nykter den helgen också.
På vardagarna så dricker jag knappt längre. Det har blivit ett par folköl, kanske någon starköl om det funnits hemma, men det är så onödigt, att jag de senaste veckorna trappat ned allt mer på detta och man känner sig ju duktig som tusan!

Brukar fundera som så att det där "sköna" som ett par starköl ger är ingenting mot det sköna med att vakna upp och vara 100% av sig själv.

2014 ska bli det nyktraste året på länge. Vet inte hur många av de senaste tio åren som jag har haft fler dagar med alkohol än utan och det är ju faktiskt skrämmande när man tänker efter.

Det har dykt upp en massa nya människor här på forumet och jag läser faktiskt de flesta inläggen som görs här och slås fortfarande av det faktum att våra berättelser är så lika varandras. Oavsett kön, ålder eller något annat så känner man igen sig - överallt.
Kämpa på nu!

Later... / Proffset

Proffset

...åtta dagar sedan den sista droppen A intogs. Gick snabbt och smärtfritt.
Nu är jag ledig några dagar från jobbet (skiftare) och det brukar innebära att man tar "fredag" liksom.
Det finns vin hemma i en BIB som frugan lämnade efter sig. Hon har rest bort några dagar till släkt.
Den BIB:en skakade jag på av ren vana och konstaterade att "däri är nog två flaskor åtminstone, det räcker!"
Sen ställde jag upp den i skafferiet. Jag vill inte se den.
Har inga planer på att dricka något iaf, men det är ju onödigt att ha den framme IFALL den kraxande kråkan helt plötsligt och utan förvarning hypnotiserar min hjärna till att hälla upp ett glas och ta en klunk.

Skulle mycket väl kunna dricka två-tre glas bara, det funkar. Jag vet att jag klarar av det, men dels så vill jag vara snäll mot levern, dessutom så är det inte fel att vänja sig av med slentriandrickandet som sakta brukar bli mer och mer. Dit vill jag inte.

Så, jag tycker det går över förväntan denna gång och det gläder mig.

Går ned i vikt på en gång också, ser piggare ut och får enormt mycket saker gjorda hela tiden. Varför byta ut det för ett par glas avslappning?
Inte idag.

:)

Proffset

Ju längre tid jag är nykter, desto fler och fler grejer kommer man på.
T.ex. så kom jag på mig själv att fundera på om jag hade mobilen med mig när jag skulle skjutsa ungarna till tåget i morse.
Jag har alltid varit noga med att ha den med OM man skulle bli stoppad för en blåskontroll och ha alkohol i blodet, så att man kan ringa någon som tar hand om barn och bil liksom.

Jag har alltid varit noga med att beräkna intaget på kvällen för att inte riskera något så pinsamt som en rattfylledom orsakad av ångor från gårdagen liksom, men eftersom jag känner av i kroppen att jag drack kvällen innan oavsett om det är tre eller sju öl så har det där med mobilen hela tiden funnits med där som ett nödverktyg!

Givetvis behövde jag ingen mobil i morse då jag fortfarande inte har några planer på att dricka än.
Har ju tänkt att helgen 7-9/2 är det tillåtet att ta några bärs på fredagen och lördagen, men ju närmare jag kommer så börjar jag att fundera på om jag kanske inte ska hoppa över det ändå. Inte för att jag försöker att slå några rekord i nykterhet och jag vet att det är lätt för mig att börja om på ny kula efter helgen, men risken finns att man ändå börjar "unna sig" en eller två öl per kväll, eftersom jag har sån bra kontroll.

Rätt som det är så sitter man i soffan och räknar hur många öl man har fått i sig och hur lång tid det är kvar tills man ska gå upp och om alkoholen hinner gå ur tills dess. Dit vill jag inte komma, been there - done that.... så himla många gånger.

Tror att jag ska hoppa över den helgen faktiskt. Det är bara två dagar ju!

Det är 11 dagar sen jag drack senast nu. Jag märker de positiva "biverkningarna" av nykterhet nu. Midjemåttet minskar, ansiktet ser inte lika plufsigt ut längre, ögonen ser piggare ut, hjärnan är rappare. Plånboken är tjockare! :D
Sitter för övrigt uppe längre på kvällarna nu än när jag tillåter mig att dricka. Dels för att jag vill vara riktigt trött när jag går och lägger mig, annars blir det bara jobbigt och förknippat med en negativ känsla att gå och sova och det är inte bra, men även för att jag egentligen inte behöver speciellt mycket sömn, jag fungerar ändå. Visst - jag är trött när jag vaknar, men jag är fanimej nykter och då kan jag stå ut med lite trötthet!

Det var väl det jag behövde skriva just nu tror jag. Inser att min självsäkra stil i inläggen här ovan kan ses som en aning arrogant och stickande i ögonen på vissa, att jag nästan på ett skrytsamt sätt talar om att jag har bra koll på grejerna, men jag tror att det behövs fler berättelser än bara de som handlar om att jag ALDRIG mer kommer att kunna dricka, eller berättelser som talar om att den absoluta botten är nådd, för dit kommer jag aldrig att komma eftersom jag är ett kontrollfreak utan dess like. Alkoholens nedbrytande effekt är dock den samma, bara att det kommer att ta mig längre tid att skada mig själv, det inser jag. Därför är det viktigt för mig att ha denna koll. Att stoppa i tid och vara snäll mot kroppen - som för övrigt är grymt bra på att återhämta sig. Det är en fantastisk skapelse vår kropp, men den ska hålla i ganska många år.

Jaja, ha en bra dag! :)

Proffset

Två veckor sedan jag drack sist. Känns bra faktiskt. Inga större problem att låta bli trots att det finns både öl och vin här hemma, men jag har fått sötsug i stället som sagt, fast det är oftast när det börjar kurra i magen som det slinker i några bitar chokladkaka.
Hade det inte funnits nån chokladkaka hemma så hade jag inte åkt och köpt, så det är inte fråga om att jag har bytt ut en sak mot en annan.

Inatt sov jag sju timmar och vaknade bara en gång vid 02:30 vilket är rekord denna vecka. Det handlar annars oftast om 5-6 timmar, vilket gör mig trött som en gnu på dagarna. Men jag känner igen det där med att bli extremt sömnig, det hör till när jag håller mig nykter, men varje gång jag har mina uppehåll så blir jag alltid förvånad över hur trött jag känner mig.
Å andra sidan så vaknar jag nykter och det är värt vilken trötthet som helst faktiskt.

Till skillnad från tidigare nykterhetsperioder så känner jag inget behov av att åka iväg på strapatser sent på en fredag eller lördag bara för att jag kan liksom. Ja, nästan lite demonstrativt har jag haft den känslan tidigare att jag måste sysselsätta mig med saker för att sluta att tänka på A, men det gör jag inte denna gång.
Faktum är att jag gör och beter mig precis som vanligt (när jag dricker mina öl) och nykterheten känns helt normal. Inga konstigheter alls.

Men jag kommer på mig själv att tänka alkistankar lite då och då. Som t.ex. när man läser på Facebook någon som skriver att de ska iväg 06:30 med sonen/dottern på någon hockeyträning på söndagsmorgonen eller så, då kan jag tänka att shit vad jobbigt att inte få dricka på lördagen!
Själv så går jag upp 04:20 (en timme innan klockan skulle ringa) på just en söndag och ska åka och jobba. Normalt så hade jag nog druckit tre öl, kanske fyra (beroende på när jag skulle gått och lagt mig) för att vakna när klockan ringer och sedan gå och fundera på om de där tre-fyra ölen verkligen har gått ur ordentligt. Den biten är så jäkla skön att slippa faktiskt.

Så, jag som skiftarbetare har haft enormt mycket ledigt när vanligt folk jobbar och det har inneburit att jag kan vara ledig från t.ex. fre-ons, eller likn. och då finns det ju många fler tillfällen till fylla, speciellt när frugan finns tillgänglig som chaufför. Då har det varit fritt fram att ta fler än de där "säkra" tre-fyra ölen.
Nu har jag för avsikt att ALDRIG dricka annat än vid de tillfällen då jag råkar vara ledig på helgen, vilket är 3 av 5 helger och då endast på fredag eller lördag. Detta ger 6 tillfällen för öldrickande på 5 veckor. Skillnaden mot tidigare är typ att förhållandet var omvänt, dvs. att jag hade 6 alkoholfria dagar på 5 veckor. Känns som att det nya upplägget är betydligt nyttigare, LOL.

Nästa helg är som sagt en sån helg som jag är ledig och då får vi se vad som händer. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska tillåta mig att dricka eller om jag ska låta det gå ett tag till. Jag menar... det blir inte jobbigare att avhålla sig alkoholen dessa två dagar än några andra dagar, så då kan jag lika gärna hoppa över de också.

Nåja, ha en bra dag. Jag återkommer. ;)

Proffset

Nämligen att jag ju har tänkt att tillåta mig själv att dricka lite öl helgen som kommer här nu, men ju närmare jag kommer den desto mer känns det som att jag ska hoppa över den ändå.
Jag har inte haft såna där ångesttankar alá jag är alkis och kommer aldrig att kunna dricka igen utan har tagit de här hittills 16 dagarna med ro.
Har haft en viss rastlöskänsla, men det är inte kopplat till något fysiskt behov. Inte heller är jag stressad eller har något annat som jag mår dåligt över, tvärtom så funkar allt just nu och dagarna flyter på i rasande takt.

Däremot så känner jag inte alls den där euforiska känslan över nykterheten som jag gjorde de första gångerna när jag hade min nyvfunna insikt om mina alkoholproblem för en sådär 6-7 år sedan. Då kunde jag gå helt lyrisk över hur snabb hjärnan blev och att jag helt plötsligt lade märke till så mycket detaljer, kom ihåg allt osv. osv. Idag vet jag att det helt enkelt är mitt vanliga HSP-jag och den vetskapen har sjunkit in och lagt sig väl tillrätta i mitt sinne.
Jag finner mig faktiskt inte alls i något lyckorus på något sätt, utan är precis lika bra på att inte göra någonting alls som nykter, precis som när jag befinner mig i mina drickaperioder, skillnaden nu är att jag VÄLJER att inte göra nånting. Gott så, så småningom så infinner sig tristess och jag börjar göra lite mer saker än de vardagliga, men det får vi se när den tiden är här.

Jobbade kväll igår och på väg till bilen så kommer jag på mig själv att tänka att "det hade varit jävligt gott med en öl när jag kom hem. Jag har ju bevisat för mig själv att jag kan sluta att dricka när jag vill, så jag är normal!".
I nästa sekund kommer jag på mig själv att tänka att "hur många normala människor diskuterar över huvud taget med sig själv om att man kan sluta att dricka när man vill?". Ingen - konstaterade jag för mig själv och tog två smörgåsar i stället och kollade på en film som heter "Smashed" som handlar om en alkistjej som går med i AA och slutar dricka, men hennes lika alkoholiserade pojkvän gör resan ganska besvärlig.
Sevärd film faktiskt. Går att se här:

http://www.swefilmer.com/smashed-2012/smashed-2012-video_b0216d884.html

Det faktum att jag fortfarande letar efter alkisfilmer gör att jag blir säkrare och säkrare på att det enda vettiga för mig just nu är att hålla liv i nykterheten tillsvidare. Jag går inte miste om något, eftersom jag aldrig går ut och festar utan bara sitter hemma och klipper öl efter öl och gör exakt samma saker som jag gör när jag är nykter. Skillnaden är att det där som jag gör vanligtvis blir något roligare, ja... jag intalar mig det iaf, men ska man vara ärlig så är det faktiskt bara de två-tre första ölen som är något att ha, resten åker i per automatik och blir gärna 8-10 stycken halvlitrar innan kvällen är slut. Ångesten dagen efter är inte värt det och eftersom jag inte vill dricka två öl så låter jag bli dem med.

Fan vad långt det blir varje gång... ja, jag har ingen att diskutera detta med på riktigt. Eller egentligen har jag det, men jag klarar det här på egen hand. Forumläsning är också en form av terapi. Det gäller att hålla medvetenheten vid liv, annars vet jag hur det slutar med fler och fler öl och oftare. Inte bra.
Folkölen har jag insett nu efter två veckor utan dem - är egentligen bara ett sätt att stå ut mellan de tillfällena som man kan gå "all in". Man underhåller alkoholismen på det sättet. Vet inte vem jag försökt att lura egentligen.

Sa jag att jag tappar i vikt och omfång? Känner mig SNYGG!! Haha!

Ha det!

Weekend

Ja, tappa vikt är en obehaglig följd av att inte pimpla öl... ;-)

Ha det- kämpa på!

Proffset

Vet inte om jag ska kalla det för det. Känns inte som att jag skulle vilja göra det iaf, men jag tillät mig dricka både fredag och lördag med en nära-döden-upplevelse igår söndag.
Av någon outgrundlig anledning så har jag länge fått ett bultande hjärta dagen efter (läs; bakis).

Fredagen blev 6 starköl, ett glas vin samt två fyror av en lagrad rom.
Lördagen blev 6 starköl, två glas vin samt tre fyror av en lagrad rom.

Ganska kontrollerat och sansat, blev inte så jättefull direkt, men tillräckligt tydligen.
Vidare kan jag notera att det inte var speciellt roligt faktiskt, kändes mest tvångsmässigt.

Men... igår förmiddags när jag vaknade, tog en mugg kaffe och gick ut för att ta en cigg. Efter andra blosset så känner jag liksom att hjärtat galloperar iväg... blir livrädd, fimpar och avslutar därmed rökningen i mitt liv.
Till saken hör att jag för 10-11 år sedan "slutade att röka". MEN... det har liksom blivit mer och mer, allt mellan 3 och 10 cigg har åkt i per dag. Detta i kombination med portionssnus...

Kände redan i lördags av hjärtat. Vet inte vad man ska kalla det, men jag tycker att hjärtat liksom slår lite hårdare och petar in nåt extraslag här och där. Inget ovanligt fenomen och det ska tydligen vara ganska ofarligt. Hur som helst så är det jävligt obehagligt och jag fick mig en rejäl tankeställare faktiskt. Började fundera på att skriva ett avskedsbrev liksom...

Alkohol, nikotin och koffein... känns inte som att det är något för mig trots allt.
Jag börjar med att ta bort den förstnämnda på obestämd framtid. Vill INTE uppleva den ångesten igen. Fy fan... ändå var det liksom inga mängder, vilket gör mig rädd.
Ciggen är det färdigt med. Jag behöver inte dem. Frugan röker ju och det finns cigg hemma jämt, men efter gårdagen så är det fan färdigrökt.
Ska ta mig en allvarlig funderare på snuset också. Nikotin har effekter på hjärtat oavsett om det är i snus eller cigg-form och eftersom jag reagerade så starkt på morgonciggen så lär ju det konstanta nikotinintaget i form av snuset inte vara bättre det.

Idag vaknade jag nykter, utan bultande hjärta. Har fortfarande lite ågren för helgen som gått, men tar nya tag.

Att ta ett återfall. Nja, vet inte om jag ska kalla det för återfall då jag kände kontroll hela tiden, men vi kan kalla det för det, även om det inte var så att jag hamnade på min absoluta botten, för dit kommer jag liksom aldrig, men någon slags bottenrekord får jag nog ändå kalla det, åtminstone om man ska se till den psykiska/fysiska effekten som spriten hade på mig denna gång.

Låg i sängen igår och hade enormt svårt att koppla av, låg och tänkte att nu stannar hjärtat, nu stannar det. Fy fan.

"Good morning, Sir! This is your wake up call. Stay awake please..."

Jorå, lätt. Vill aldrig mer känna det där. Fy fan.

En dag i taget. Idag ska jag inte dricka vad som än händer. Inte röka heller.

Over and out. :/

Weekend

Tjena
Skillnaden mellan sällandrinkaren och oss andra "proffs" är att 6 starkis räcker för att bli på pickalurven..
Blanda sedan med 2 glas vin och ett par stänkare så "man" i fin festform. Tack vare blandingen.....bakis dagen efter.
Dessvärre för oss, som kan dricka måttligt ;-) , kittlar det bara lite i tarmen.

Snedsteg, återfall eller vad tusan det kallas. Så länge du vet varför! så är det till att sortera ut händelserna och vara stark nästa gång det blir dax.

Ha det - kämpa på!

konstnären

Bra beslut att ta bort det första det är ju ett jäkla gift. Mig gav det ingenting
i slutet, höll tvärtom på att ta mitt liv. Det är svårt att ta beslutet, själv gjorde
jag inget åt saken förrän jag fördes till sjukhus akut. Det är ju ett arbete, har varit
svårt många ggr. Men idag kan jag skriva in 5 månader utan att luktat på korken.
Själv kom jag till min botten då. Jag hade försökt och försökt att dricka med måtta,
gick bra 2 ggr men tredje blev en oerhörd smäll. Jag kommer inte att återgå till det
igen jag bara känner det nu. Finns faktiskt annat att ägna sig åt, numera ser jag med
klara ögon, innan var det dimmigt det mesta. Jag sket i vad som drabbade människor, sket
i vår underbara natur, sket i att äta det var viktigare med vin.
Kanske det där med hjärtat var en liten ångestattack ofarligt säger dom lärde, men nog
så otrevligt. Själv röker jag och just nu vill jag inte sluta skulle kännas som allt
togs ifrån mig.
Håll garden uppe
Må bra
Konstnären

Proffset

Jo, jag hade mina funderingar på att åka till akuten och få ett EKG eller nåt... men jag kunde ju inte köra och ambulans var inte aktuellt.

Fattar inte varför jag utsätter mig för det här. Fast så här dåligt brukar jag INTE må. Jag ser det som ett tecken. Nästa gång kanske det blir ambulans, eller åka i påse... Jävligt onödigt.

Nä, nya tag. Å nästa gång jag känner något som helst sug, så ska jag tänka på när jag tog de där blossen på ciggen och vilken enormt kraftig dödsångest som gick genom kroppen. Borde vara tillräckligt för att avskräcka mig. Grymt läskigt var det iaf och jag hade mobilen med mig vart jag än befann mig i går, typ som att jag skulle vara beredd att ringa 112 när hjärtat stannade eller nåt. Fy fan. BLÄÄÄÄ!

Över ett dygn har gått sen den sista ciggen. Inga problem - så länge jag har snuset.
Grundproblemet är fortfarande alkoholen, utan den så hade jag inte känt något av ciggen. Men jag passar på att säga adjö till bägge två när jag ändå håller på, för det är ju så att när man tar en öl så blir man sugen på en cigg, så de går hand i hand de två!

Återkommer framöver. Tack igen! :)

konstnären

Håll dig kvar på den linjen. Kan bara prata för mig själv, tog ju själv ett
antal återfall och för varje gång blev det värre och värre. Det hemskaste var
det psykiska. Hoppas och tror att jag aldrig återgår till hålan som jag kallar den.
Må bra
Konstnären

Shiraz

Är ju en rätt effektiv ångest-triggar-combo, som får hjärta och blodtryck att studsa som en studsboll i kroppen!
Haft samma själv och det är INTE en skön känsla, även om den faktiskt oftast är mer obehagligt än farlig, iaf som jag
fått förklarat för mig.. på akuten :(

Sen kanske det är så att efter en tid av minskat drickande blir kroppen mer känslig när man väl gör det?
När man dricker konstant blir det ju hemskt nog nästan ett normaltillstånd att må som man mår.. sjukt egentligen..

Bra att du fimpat *hejar-rop* och hoppas du snart mår bättre!

Proffset

Det sitter nog mest psykiskt. Jag blev livrädd på riktigt... Men jag har inte sagt något till min fru eller så.

Samtidigt så är det där med bultande hjärta något jag känt förut när jag har varit bakis. Ganska ofta skulle jag vilja säga och det nog inte så att det är extraslag det handlar om, jag tror mer det har med blodtrycket att göra. Jag känner hjärtslagen kraftigare än normalt, men problemet är att min hjärna förstorar upp hela grejen och det blir typ... panikångest nästan. Svårt att förklara, men grymt obehagligt iaf, väntar bara på att det ska hugga till och stanna liksom, men det gör det förmodligen inte.

Kroppen har talat - dags att lyssna!

Shiraz

Det är vidrigt obehagligt! Kallas också 'stressat hjärta'.. inte direkt farligt mest psykiskt som du säger, och det är lätt att snurra upp
sin egen ångest/rädsla så det nästan utlöser en panikångestattack.

Jag upplever precis samma fast alla mina värden inkl blodtryck och EKG är helt normala men det är inte kul när man
man skall sova känns det som hjärtat nästan sitter utanpå kroppen, hallå? vem kan slappna av och sova då!

Det finns ju snälla mediciner som kan hjälpa som jag provat, men det bästa är ändå frisk luft och motion!

Kanske ska du gå och få det kollat bara för att få lite lugn i sinnet? *spark iväg med dig*