Hej Alkisjävlar!

Ikväll kände jag för att starta min egen tråd på detta eminenta forum. Har egentligen suttit som läsare på detta forum i flera år, men valde för någon månad sen att registrera mig. Inledde med att kommentera lite i en annan alkoholists tråd, men nu har jag min egen!

Jag valde "ämne" till: "Det börjar bli dags. This is me!". Har supit i måååånga år, ja det där känner ni till och inget jag behöver förklara. Nu är grejen att jag bestämt att denna jul/nyår SKA vara helt å hållet jävla alkoholfri från min sida. Om jag på kuppen skulle bli nykterist, så skadar det ju inte. Men det "målet" är jag inte ännu redo att sätta, även om det är det slutgiltiga målet.

Varför är just detta så viktigt? Jag har 2 döttrar, som är precis så fantastiska som alla pappor tycker att sina döttrar är. Dom är mellan 5-9år gamla. Dom vet inte att pappa är sjuk, men den äldsta har nog förstått mer än vad jag tror. Det gjorde jag i hennes ålder...

Jag själv såg inte alls fram emot "högtiderna" i yngre år, det var då den normalt "jobbiga" fyllan övergick till nästan "outhärdlig". Mest farsan på den tiden, gjorde och fick för sig helt "vridna" saker. Man har legat å "skallrat" som ett asplöv i tron att nu skjuter han ihjäl sig, kanske oss också?... ja man visste inte riktigt. Är äldst av en skara på 4 syskon, så man hade ju lite "förmyndar" känsla, även om jag mest flydde, än fäktade för mina syskons skull när det var som värst.. vilket också sätter "griller" i skallen.. Dock försvarade jag alltid, när jag var hemma. Men hade ju kommit i tonåren, tjejer började bli intressant. Men det sket sig på den tiden ändå, jag njöt att att stå i garaget mitt i natten och undersöka/laga motorer - haha vilken flickvän hade accepterat det?. Men nu lite äldre kan jag förstå varför, jag fick vara ifred för mig själv då - inga komplikationer/störningar med föräldrar eller deras "fest" sällskap. Eller fixa något för dom yngre syskonen, fick göra det jag gillade utan att bli störd - så jag verkligen njöt av nattens tystnad.

Men samtidigt, så har ju faktiskt aldrig någon lovat mig att livet är en lätt resa. Så tänker man ju lite, och tänker att så här är det nog hemma hos dom flesta.

Idag är jag 32. Och är livrädd att mina döttrar ska ha samma "känslor" som jag hade i den åldern. Då visste jag väl egentligen inte bättre, men idag fattar jag ju såklart att jul/nyår är något annat än en förälder som skall vara fokus för alla på grund av sitt missbruk.

Mina föräldrar idag? Farsan och jag har haft såna diskussioner att jag finner det föga troligt att jag någonsin kommer vilja ha med honom att göra igen. Han säger och påstår så fruktansvärt sjuka saker i sin "värld", att det enligt mig kommit till den gräns att jag fan inte kan förlåta. I allt detta har min morsa blivit så försupen, såklart som "medberoende" till farsan utan behandling att jag inte kan prata med henne heller. Det jag kunde prata med morsan om tidigare, gällande farsan då hon höll med mig - har blivit till att allt jag säger till henne får jag kastat tillbaka som "skit" som jag genererar bara för att förstöra/ställa till det för dom.

Det har varit en jäkla resa fram och tillbaka med mina föräldrar, där jag varit "snäll" och ställt upp när deras ekonomiska problem varit stora, trots att jag vet att risken är STOR. Som sedan slutat med att jag är "idiot" när jag ifrågasatt deras handlande. Som tur är, så är själva skuldfrågan löst idag. Jag har inget kapital utlånat till dom idag.

Men mår ändå lite dåligt över min mor, som jag vet hamnat i denna spiral tack vare min fars psykiska ohälsa och missbruksproblem. Jag verkligen hatar henne när hon är på fyllan, och kan inte med henne. Men jag vet att hon hade aldrig hamnat i denna sits, om det inte vore för min far som hon borde lämnat för längesen. Det känns så jävla sorgligt. Hon har jobbat som ett SVIN i sitt liv, hårt fysiskt och jag är stolt över henne för det. Men idag känner jag bara avsky, och hat eftersom hon försvarar "far" så inihelvete och sätter sig i "fyllan" med honom.

Och i allt detta, så förstår jag ju idag att jag är snart min "far" gällande missbruket om jag inte tar tag i detta. Dricker alkohol och beter mig illa, inte alltid men tillräckligt ofta. Utan att jag egentligen vet om det också.

Men ska absolut inte skylla på någon eller något. Jag har ju ett val, som många sagt till mig. Men FYFAN...det är inte lätt att skippa "kröken" när man vant sig vid dess fördelar i en kanske lite jobbig verklighet. Särskilt inte när det faktiskt varit "medicinen" hos vuxna i min värld, som faktiskt gjorde att "vuxna" var lite roliga en stund. Men det slutade ju alltid ändå i att man ville se dom försvinna.....

Malign

Inga svar? Min förklaringen för det är att du gav dig på värsta cry- babyn här inne. När det gäller vill sluta/Andreas så ska resten av oss bara backa och invänta nästa galenskap. Vill iaf hälsa dig välkommen till farmen.

Nykter i dag

Hej Nationalteatern !

Från mig får du ett svar :), även fast jag inte känner mig som en alkoholist-jävel. Jag är alkoholist, men människa i första hand... Du har haft det tufft. Att du skriver här inne är ett steg på vägen till ett liv utan alkohol. Ett bra steg, tycker jag. Jag är ingen expert, men tycker det verkar som du har/har haft ett medberoende.

"Medicinen" är ju jäkligt farlig, för vissa livsfarlig. Och den funkar en kort stund, för att sedan göra så man mår sämre än innan man började hälla i sig.. Hur många gånger har man inte tänkt att "Äh, ett glas kan jag ta. Sedan ska jag inte dricka mer." Eller hur ?! Det är ju det som är problemet - att man aldrig bara kan ta ETT glas. Hade man kunnat det så hade det ju inte varit något problem ! Nä, det bästa är att avstå helt.

Lycka till i din resa mot ett nyktrare liv !

Kram

Hulda

Nykter i dag

Malign - jag tycker nog inte att du ska tala om för oss andra vad vi ska göra härinne. Den enda du kan råda över är dig själv, och om du anser att du ska "backa" när det gäller en användare härinne så gör det, men starta inte upp någon nätmobbning. Det är inte det här forumet till för.

Hulda

Mammy Blue

Livet är en fest! Eller inte.

Eftersom du skriver att du varit inne och läst en del så förmodar jag att du även läst på anhörigdelen? Jag är långt ifrån någon expert på den sidan, men jag misstänker att det kan vara en mycket bra bit att börja med. Har förstått att man blir oerhört påverkad av att ha anhöriga som är alkoholister.

Skriv gärna mer här, i synnerhet om hur du tänker inför alkoholen och vart du tänkt dej med den.

/MB

Gammel tanten

Ja, det var en oerhört gripande historia du inledde tråden med. Jag tappade liksom orden och tänkte, måtte han klara denna tuffa resa, både för sin egen och inte minst för sina döttrars skull.

Instämmer med Mammy Blue, tror att anhörigdelen är bra att läsa i. (Vill också säga att jag nyligen hittade hit och saknar erfarenhet och är definitivt ingen expert).
Precis som nykter idag skriver så har du i alla fall tagit första steget.
Och skulle du på kuppen bli helnykterist, så är väl detta en stor bonus.

Själv har jag inga alkoholister i släkten.

Det var ett trauma som fick mig att självmedicinera med alkohol.

Önskar Dig en trevlig helg!
Tanten

Nationalteater

Hej! :)

Alkisjävlar, ja det var kanske att ta i. Klart inga av er är "jävlar", det kan ju inte jag veta :-)

Mjo, det blev lite dåligt med svar i min egna tråd. Trodde jag egentligen inte, hade hoppas på en del reflektioner och åsikter. Men, men.. skitsamma. Att jag är berättare/talar ut, och andra svarar - det händer nog nästan aldrig i min vardag ändå.

Men av nån anledning har det alltid varit så att bekanta, och väldigt "ytliga" sådana så fort dom hamnar i sina "kriser" alltid kommer till mig för att tala ut, även om vi kanske inte haft nån kontakt alls på många år. Jag har dock inte direkt många vänner som jag anser som "nära", det är kanske 1-2st. Jag verkar intressant först då dom jag känner har problem? Känns väldigt synd. Skulle väldigt gärna vilja surra över en kaffe på nått fik, och TALA UT. Men det finns ingen jag känner till som jag tror skulle lyssna och ta mig på allvar. Och jag är ju inte den som direkt öppnar mig heller. Folk verkar ta för givet att mitt liv är superduper. Har försökt några gånger, men blir nästan "bortviftad" att det är fullt normalt....och så får man lyssna nån timma eller två på enligt mig "världsliga" problem från personen i fråga.

Mina föräldrar flyttade ett par gånger, och jag hamnade där jag är idag i gymnasieåldern. Inga släktingar finns då troligen farsan skrämde bort varenda jävel under mina yngre år med sitt beteende, inte heller några personer jag känner sedan "barnsben". Så jag har ingen som jag är "tight" med sedan länge egentligen att surra med.

Låter som jag är en "kuf", men det är jag inte. Har en sambo, och vi har 2 barn tillsammans. Men jag vill inte prata om detta med henne. Jag vill bara att dom skall se mig bli en bättre människa. Även om vi är sambos, jag älskar ju såklart henne och våra barn. Men för mig så duger inte hon att "surra" med. Är jag hemsk då?
Min sambo vet ju såklart vad som gäller. Hon vet att jag är alkis, och jag har erkänt det för henne och vi har pratat om det. Hon är också mycket medveten om mina föräldrars, farmor å farfars till våra barn ganska kraftiga alkoholism som orsakat mycket bråk å stök. (som min sambo även varit dödsfiender med under en period, men då jag "försvarade"). Det skulle jag dock aldrig göra idag. Idag står jag på min sambos sida mot dom. Tycker mest synd om våra barn som inte har nån egentlig kontakt med sina farföräldrar.

Jaja, nu måste jag försöka sova. Det är skitmycket just nu...både jobb å hemma. Egentligen vill jag bara lägga mig ner å grina skiten ur mig å tycka så jävla synd om mig själv... Men det kan jag inte, för jag hatar mina föräldrars jävla tycka synd om sig själv snack, varför dom sitter där dom sitter. Jag vill verkligen inte bli en sån som dom.

Nån dag, ska jag bli bättre.

Jättevarma kramar till er som läst och svarat. Uppskattar det jättemycket, tycker om att nån lyssnar.

Må väl
/Nationalteater.

Nationalteater

Hmm, inte somnat ännu. Lyssnar på P4 Karlavagnen, som handlar om missbruk.

NyMan

Hela cirkusen är igång här och jag måste iväg till jobbet, men ville att du skulle veta att du blir sedd härinne och att du säkert kommer att få respons, så ta det lugnt och läs vidare i trådarna när du har tid. Det är ett rätt juste sätt att lära känna tilltuffsingarna härinne, mig inklusive, för jag antar att de flesta är som ärligast här på forumet.

Återigen Hej! Och givetvis välkommen ifrån mig också!/NM