Hej alla ni därute!
Jag är ny här på forumet och detta är mitt första inlägg. Jag dricker på tok för ofta och vet inte hur jag ska bära mej åt för att sluta. Igår hade jag bestämt att inte dricka, men lika förbannat blev det en sväng förbi bolaget och fick några starköl med mej ut
Därför har jag gått med som medlem här för att kanske få råd och tips hur man lägger av med detta vanvett. Jag bor i en liten stad där många känner varandra, och jag har inte mod att uppsöka AA och. Tacksam för tips.
Speleman

Steven

Jag känner igen mig precis! Dricker öl ofta och gärna. När jag bodde ensam blev det ofta en sväng runt Systemet efter jobbet och handla en kasse öl, även om man lovat sig själv dyrt och heligt tidigare samma dag att INTE göra det. Bor som sambo nu och nu får man smussla med det. Dricka innan tjejen kommer hem eller gömma några öl i garaget. Det blir inte varje dag men ganska ofta.

Jag vet inte rikigt hur man ska gå tillväga. Jag försöker ta en dag i taget och intala mig att jag inte behöver min lyckodrog just idag. Man får hitta glädjen i annat.

Speleman

Tack Steven!
Det känns faktiskt bra att känna att man inte är ensam i detta vansinne som man håller på med. Jag har förstått att jag ät i gott sällskap med mitt drickande, men det är en annan sak att få kontakt med likasinnade. AA finns inte som alternativ för min del, en anledning är att jag vet ett antal som går på deras möten och det är inte speciellt sympatiska personer, det är en anledning av flera. Därför hoppas jag på det här forumet.
Speleman

Steven

Vet du vad det är som gör att du vill dricka? Vad är det som triggar ditt begär?

Jag tror att det är bra om man kan bena ut det och ta itu med det problemet. För min del tror jag det är en viss del kompensation för att jag inte nyttjar snus längre men också ett sätt att fly verkligheten en stund. Att komma i nått carpe diem-tillstånd för några timmar. Känns inte som att jag kan njuta av film, musik och annat om jag inte får vara lite berusad samtidigt.

Sen har man ju småpimplat titt som tätt mitt i veckorna i så många år att man skapat ett fysiskt beroende. Hjärnan klarar inte av att trigga igång belöninssignalerna på egen hand. Man blir låg.

Speleman

Jag vet igentligen inte varför jag dricker, naturligtvis för att bli berusad, men varför vill man det egentligen kan man fråga sej. Man vet innerst inne när man öppnar första ölen hur morgondagen kommer att bli, samma visa jämt man hatar alko när man vaknar, lika förbannat är man som fjärrstyrd till bolaget efter kl 5.

Men igår drack jag inget för första gången på länge, jag har blivit peppad av vad som skrivs här på forumet bl.a "ta en dag i taget" och "man ångrar aldrig en nykter dag/kväll" i dom termerna har jag aldrig tänkt förut.
Tack

Shiraz

Själv är jag inte så väldigt aktiv härinne, men läser så mycket jag kan när jag får möjlighet :D
Att läsa här inne blir nästan som att andas frisk luft, man är med likasinnade som inte dömer någon, alla vet vad beroendet innebär.
Så toppen att även du hittat hit och känner dig peppad till en förändring!

Att veta varför man dricker är nog jättesvårt att analysera för de flesta, eftersom beroendet sker ju succesivt och många faktorer spelar in under tiden men det viktiga är nog att komma fram till viljan att sluta, att ta det mentala beslutet för sig själv och göra det till sin nya verklighet.

All lycka på din nypåbörjade resa :)

Speleman

Andra nyktra kvällen!
Känns faktiskt riktigt bra än så länge.
Det var så jävla skönt att vakna i morse och inte vara bakis, att kunna ta bilen o inte vara rädd för nån blåskontroll.

Speleman

God Morgon!

Hoppas att ni har haft en god nattsömn pecis som jag.
Har nysss ätit frukost och mår ganska bra. Är nu inne på dag 4 som nykter, inte mycket att hurra för kanske men för mej är det stort. I går e.m i femtiden kom suget, det var hur nära som helst att jag drog till bolaget, men jag kunde behärska mej(konstigt nog) jag höll ut till kl nio på kvällen då jag märkte att "suget" hade i stort sett förvunnit. Som sagt "en dag i taget"

Bushman

Hej hej !

Även jag bor i en liten by, tyvärr så har ingen uttryckt något till mig, men jag anser att det är ganska tydligt att jag har problem med drickandet.
Min far var rejält fast i sprit missbruket, och nu har jag med hamnat där, så jag har själv fått konstatera att detta är ett problem för mig.
Pappa smög med sitt drickande,(trodde han) men det var uppenbart för alla förutom honom .
Så om du nu smyger med ditt drickande kan jag inte förstå hur. Du orkar att tro att du håller skenet uppe. Släpp garden och acceptera att det är ett problem, du är kanske som jag, som inte tror på ett liv efter alkoholen.
Det kanske finns ett liv utan öl och sprit, vem vet ?
Jag önskar att jag vågar att undersöka detta, men det krävs styrka och mod.
Konstigt nog kostar inte mod och styrka pengar utan bara lite energi.

Så då fick jag ventilera mig själv, och kanske så lyssnar jag själv på vad jag skrev...

Ha överseende med att jag inte kan uttrycka mig i skrift.

Med vänlig hälsning, Bushman