Har man,barn,jobbar heltid o det mesta ser bra ut i andras ögon. Har dom senaste åren börjat dricka mer o mer som någon slags självmedicinering då livet ofta känts tungt o oftast somnar jag i soffan där man o barn oftast hittat mig.Mitt drickande har ofta givit mig konsekvenser på olika negativa sätt,blivit osams med släkt o vänner, barn o make som påpekat att jag än en gång druckit för mycket. m.m o dagen efter har jag alltid bett om ursäkt och intalat mig alltid att nästa gång ska jag stoppa i tid men icke sa nicke. Medicinerar för depression så kombon alkohol o medicin är ju som bäddad för att bli katastrof!! Blev osams med maken sist då jag var onykter,blev jätteledsen o tog bilen.Blev stoppad av polisen o kommer att dömas för grovt rattfylleri o nu är paniken total!!Har inte druckit dagligen men cirka 2 dagar/vecka men nu måste det bli stopp,törs aldrig mer bli onykter!!! Har någon liknande erfarenhet med rattonykterhet?är paniskt livrädd för att jag ska hamna i fängelset!

wap004

Hej Berra! Har träffat en manlig alkokolterapeut/Psykolog o ska få börja där efter helgerna.Rättegången blir väl nån gång i vår/sommar o jag fasar som bara tusan för den!!Jag funderar på fotboja men måste ta reda på hur mycket det kostar för hela kalaset. Dricker di någonting över huvud taget Nu för tiden? jag känner så mycket oro för hur det ska gå för mina barns framtid o undrar om jag någonsin blir lugn o trygg med maken?? många har gångerna varit att jag somnat i soffan o blivit ifrågasatt av min familj. jag dricker inte varje helg men har svårt att sluta i tid 8 av 10 gånger!!!Jag har aldrig varit så deppad som nu o ser inte något positivt till nästa år tyvärr,har ofta tänk att jag kanske måste bo själv för att komma till ro o slippa allt vardagstjafs so i stort sätt sker dagligen....Jag får ta en dag i tagen nu o ser fram mot att börja i treapin,vem vet den kanske hjälper mig med min otroligt dåliga självkänsla?

Om du väl.har fått börjat hos shrinken så tror jag att du kommer att få lära känna dig själv mycket bättre, och kanske förstå bakomliggande orsaker till varför just du väljer att dricka alkoholen.
Hur man reagerar på vardagsstress kan se helt olika ut från person till person.

Det är bra att du för börja så snart som möjligt hos terapeuten, om du inte ser fram emot 2014 och allt vad det innebär för dig så är det en risk att även du drar på dig en deppighet, och det kan förvärra situationen något oerhört.

Somna på soffan är väl helt okey, om man vet anledningen till det, trött brukar var den vanligaste, fylltrött den mindre glamourösa.

Nej jag kan verkligen inte dricka alkoholen alls idag, jag gjorde mina trevande försök innan jag kom till forumet med att dricka mindre.
Men efter att läst min historia i andras skildringar på forumet, så förstod jag, jag har alla symtomen på att vara en helyllealkis.
En alkis som inte kan ta två glas vin till en middag, en öl efter jobbet, eller ens en lättöl till lunchen utan att den triggar igång en Dr Jekyll och Mr Hyde inom mig.
Allt precis allt som innehåller alkoholen drar igång ett V8 muller inom mig, och på en given signal drar den iväg med en rivstart utan en förare vid ratten.
En herrelös färd som jag aldrig vet hur och var den slutar, oftast så kraschar den rejält med en helvetes ångest när livet återgår till verkligheten.
Och ska jag vara helt ärlig, så är jag så inihelvete trött på att orka genomlida denna skärseld i stort sett ett par gånger i veckan.
Det fanns en gräns för mig, och den nåddes när jag helt nedbruten av ångesten inte ville leva längre, och fortfarande drack alkoholen,
Och fortfarande inte fattade var det var som var felet, så pass farlig är alkoholen, den kan faktiskt döda dig.

Så istället för att låta alkoholen ta makten över mitt liv, så tog jag makten över alkoholen, och råkade samtidigt återta makten över mitt egna liv.

Berra